SWISH-HOROR: Varför angrips de fria medierna?

59tn visningar56

  Swish-horor, åsiktsmaskiner och tiggare. Så nedlåtande beskrev en programledare i statsradions P4 Stockholm nyligen de fria mediernas innehållsproducenter. Vad säger det nedsättande tillmälet “swish-hora” om det svenska mediaklimatet? På vilka grunder attackeras frivilliga finansieringsmodeller? Och hur ser det nya digitala medialandskapet egentligen ut? Dessa frågor tar jag upp i veckans video.
  🥇 Stöd mig via Patreon:
  www.patreon.com/HenrikJonsson
  📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02
  🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com
  🎥 Se alla mina videos här:
  sesels.info
  ✅ Prenumerera på min kanal här:
  sesels.info?sub_confirm=1
  🇺🇸Min engelska kanal:
  sesels.info
  KÄLL-LÄNKAR:
  Swish-hora i P4:
  sverigesradio.se/avsnitt/1412263?fbclid=IwAR0vX2-si-0Mt-jU55383j2oyl_Ay_zmfZDAT6MfPg5tIJFZz1kbBOa5yC4
  P4 Stockholms hor-ursäkt:
  sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=7376298&fbclid=IwAR18xJ04dLeHuV0esSQwezp2NnxKL_8tEJm2-M22-1ce8BIrGuJJRyUnPkM
  P3:s tankesmedja “pissar på” de nya tiggarna:
  sverigesradio.se/sida/avsnitt/1165404?programid=3718
  Forskning & Framsteg om filterbubblor:
  fof.se/tidning/2018/1/artikel/forskare-sticker-hal-pa-myten-om-filterbubblor
  Reuters rapport:
  bit.ly/2ZL0COn

  Publicerades den 15 dagar sedan

  Kommentarer

  1. Nuffe Edelweiß

   Ingen inom etablerade media eller politiska makteliten vågar kritisera dig eftersom du är dödligt korrekt. Varje angrepp på ditt budskap slår tillbaka med full kraft mot den som delar ut kritiken. Du har en egenskap som är grymt effektiv i att slå håll på etablerade maktstrukturer. Din saklighet och korrekthet gör din rygg fri från hugg bakifrån. Det är inte otroligt att de som sitter på den yttersta makten, Vänsterregeringen och där tillhörande maktstrukturer förr eller senare upplever dig som ett så allvarligt hot, att de kommer att ta till riktigt fula metoder för att försöka tysta dig i takt med att allt fler lyssnar till ditt boskap. Den som lär sig av historien ser detta rätt enkelt. Keep up good working!

  2. Komfobia 83

   Henrik. Du är mindre än Angry Foreigner, vare sig du vill eller inte. Pinsamt o lågt är bara förnamnet.

  3. jonathan lopez

   Följ inte kanalen, han har blivit anlitad av huvud median, han har nu vänt sig emot de svenska folket. Bojkotta hans kanal

  4. Seven Proxies

   Varför sitter du och ljuger hos Dave Rubin när du påstår att din kanal skulle vara "den största politiskt inriktade, svenska kanalen"? Angry Foreigner har 231.000 prenumenanter. Du har bara ynkliga 63.000. Du är bara en jävla opportunist och en bluff. Den typiska kapitalistfittan som utnyttjar andra till sin egen fördel, och sedan försöker hävda att denne har "byggt upp sig själv".

  5. Öystein Rönne

   Henrik, du är verkligen kung på området tydlighet och folkbildning gällande att avslöja det stora bedrägeriet och destruktionen av Sverige! Tack för att du håller grytan kokande!

  6. Öystein Rönne

   De som har tryckt "tumme ner", är det sådana som av misstag tryckt fel, eller är det trängda skattefinansierade MSM-journalister???

  7. Tim G

   Du är så fantastiskt bra på att elaborera sakförhållanden, och så ger du mig ofta ett leende väldigt ofta. Det behövs fler som du.

  8. Organisation Ramon Llull

   en kubansk poet skrev en gång... “Only tyranny fears the full expression of liberty.”

  9. Olav Övrebö

   Gamla goda SR, som Samhall för fint folk.

  10. Its my cat in a box

   Aftonbladet är förgiftat av Sossarna

  11. Peter Rosqvist

   Jag undrar var SR har hittat sina yngre medarbetare? De kan inte svenska, är fula I munnen och ständigt sarkastiska. Troligen är de totalt intelligens-och kunskapsbefriade. Vad fan får vi för våra skattepengar egentligen? Inte något jag vill betala till? Sanningen finns numera hos alternativmedia. HAHAHAHA, slutet Henrik! Lika slagfärdig som intelligent och välartikulerad. Du är alltid bra!!!!

  12. Lena Johansson

   Lika bra och skarpt som vanligt !!! Fram för fler fria medier !!!!!

  13. NoMore

   Bra kanal . Tack

  14. Joackim Ohlsson

   Fri media? Inte fri ifrån dina egna förutfattade meningar eller ideologi. Inte heller fri emot den som betalar dig. Fri ifrån pressetik- visst. Säg som det är istället.

  15. Soldier957

   Grymt fin omgivning. Var är du?

  16. Nisse Crusader

   Omg du är med i Rubin Report! 👍👍👍

   1. Andrew Wildlund

    De va på tiden, Sveriges största youtubekanal!

  17. AngMori

   Sorry, men måste fan unsubba efter att ha sett dig hos Rubin. Jag orkar inte med mer dravel och relativiserande om hur oskyldiga alla invandrare är som inte visste bättre som vällde in över våra gränser och gladeligen slukade våra pengar. Ditt "hurr durr lyssna inte på alarmisterna, det är inte alls inbördeskrig" är fan minst lika mycket att stoppa huvudet i sanden som vilken förnekelse som helst som sossarna spottat ur sig det senaste årtiondet. 121 sprängningar på ett år. 8350 våldtäkter. Men så länge det inte är utanför din dörr så är det inte inbördeskrig, eller hur? Jag förväntar mig bullshit från PK-media, inte från dig.

  18. Jonathan Ljungberg

   Inte visste jag att Sverige var den nya sovjetunionen 👍😂😂

  19. NALLEN

   Tack och lov för att det finns swish horor för annars hade hela svenska folket fortfarande varit helt ovetande om den verkliga sanningen som regeringen gör allt för att tysta så den inte når fram till svenska folket.

  20. Etu Nimi

   En som jobbar på SVT är nog den sista som skall kalla någon annan för att vara en hora....Tala om att kasta sten i ett glashus på Oxenstiernsgatan.

  21. Petter !

   Tack Henrik, du gör grymma program👍🏻 Det vore trevligt om du kunde bjuda in Leif Östling. Lyssna på detta, lysande: sesels.info/video/video/jo58b2nO32mHbZU.html

  22. King Kong

   klockrent, bulls eye, 100%, kunde inte sagts bättre!

  23. Hippis

   Relishöst trofasthet det säger mycket ! Religion är våran fiende !

  24. Martina

   Såg att du var med i Dave Rubin report. Vad tycker du egentligen om hans idéer? Jag tycker personligen att han mestadels är full av skit. Här är ett exempel på det: sesels.info/video/video/oaacmI7P3KaDp9A.html

  25. Bo T

   Generalstrejk!

  26. That guy

   uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhg, jag kommer ihåg nu varför jag sa upp allt som hade med nyheter i sverige.. de är för cringe, jag skäms över att vara svensk med sådanna journalister...

  27. That guy

   jag håller inte med dig om att de va internet som gjorde att vi gick till alternativa medier, de va gammel media som gjorde att vi sökte upp er.

  28. Addictive_LiquoriCe

   Hade jag kunnat blockera P3 i bilen så hade det skett så hårt att reaktionen upplevt jordbävning. Mer pretentiösa drägg går inte att hitta

  29. Sebastian Buchet

   Mycket bra som vanligt Henrik! Jag tänkte slänga en förfrågan rakt ut här i etern bara som jag undrar: Har du funderat på att göra en uppdatering, sammanställning eller ett förtydligande utav USA's impeachement av D.T? Den är så rörig så jag känner bara en man kapabel till att reda ut detta nystan likt en telefonsladd från en hemtelefon på 90-talet som tvinnat sig, och det är du. Du nämnde din engelska kanal i denna video så blev nyfiken på ifall du täcker utländska nyheter med. Varav detta kunde va utav intresse då det även talas och påverkar svensk politik och debattklimat. Anyway så förstår jag att de flesta kanske vill vänta på ett utfall då detta förfarande just nu verkar vara helt nytt och ingen kan dra paralleller med tidigare politik för att göra en utvärdering, vilket kan leda till en gissningslek. Men detta skulle vara intressant ifall du har en lucka i den svenska politiken.

  30. Aleksandra Zolotashko

   👍

  31. evo8forever

   Vem som helst förstår att presstöd förstör journalistik. Vem vågar och vill granska sin arbetsgivare, när man sitter med familj och huslån? Då är det lätt att hålla med och ha fina åsikter om det ena och andra. Alternativjournalister riskerar bokstavligen allt för att få fram sanningen. Kämpa på Jönsson

  32. ExtrackterYT

   Ta bort allt som har med skattepengar till den skyddade verkstad som är SVT/SR så behöver inte SVT/SR läggas ner... den kommer på kort tid att självdö skrikande och sparkande och ge oss mycket skojigt att beskåda. Mindre av skadeglädje och mer av en lättnadskänsla.

  33. Sabina S

   Intervjua gärna Luai Ahmed!

  34. Frippson

   Skrota public service - statens propagandamaskin! Jag vill inte gynna dem och deras fake news men har inget val då de stjäl mina pengar utan att skämmas. Jag äger inte ens en TV.

  35. Delta Whiskey

   I think this guy is drunk, can't understand a word he is saying. Good thing SEsels understands and added sober sub titles

  36. Sir Kemodero

   Sånna som Hendrik e guld

  37. SackBall

   Henrik är med i The Rubin Report. Stort!

  38. Flaba Blaba

   Är det fortfarande sommar i Skåne?

  39. Ann Sandlund

   Näthatsgranskaren behöver granskas.

  40. Ann Sandlund

   Ditt budskap är klockrent, och produktionen fantastiskt välgjord.

  41. Bernhard Wang

   Om fria journalister är horor så är SR närmare mafia än något, då de ska skydda folket mot en liten framtvingad slant. Vill gamla media behålla makten kan dom börja med att rannsaka sig själva och se över sitt tvivelaktiga innehåll istället för att kasta skit. Såg senast en artikel i gammelmedia där man helt bagitaliserade Irans motvilja att gå ut i begravningståget, en ren och skär lögn som man bara slänger in; det minskar bara trovärdigheten. Och ska man dessutom ha mage att säga att andra ljuger får man ha rent hus själv först.

  42. Vostok Watchie

   Så sant och så klartänkt att det nästan gör ont att lyssna på. Jag bugar mig i ödmjukhet och tacksamhet.

  43. XwhiteHat

   Gilla om du är en stolt swishtorsk

  44. Bertil Wittgenstein

   Mainstream media har ljugit om invandringen i minst ett kvarts sekel. De kallas därför numera Fake News. De nya, fria medierna säger bara sanningen. Och Fake News vill inte veta av sanningen. Finns icke en enda hederlig journalist i Fake News i Sverige. Not good!

  45. Andrzej Sobkowiak

   De s.k. etablerade medierna kan skylla sig själv. I stället för att ägna sig åt propaganda, hjärntvätt och indoktrinering bör de återgå till samhällskritisk, opartisk och objektv journalistik.

  46. Kurt Manninen

   Svenska pressen. Jag drar mig till minnes att: Det stolta socialdemokratiska tidningen Aftonbladet var Nazitysklands språkrör och försvarare i Sverige med regeringens goda minne, under andra världskriget. Därför grundades Expressen 1944-11-16, av Carl-Adam Nycop, Ivar Harrie och Albert Bonnier Jr. Som en motpol till nasseriet. SVT är samma skrot och korn, kanske inte nassar men styrs av SAP. Det har man sett dom senaste åren då Sverige har invaderats av horder med våldtäktsmän som Löfven har försvarat i SVT och allt annat skit som har importerats till Sverige de senaste tio - tjugo åren. Sveriges media styrs från Rosenbad. Byt regering ta tillbaka den gamla polisen som vet hur man handskas med alla kriminella och sist men inte minst förvisa alla brottslingar med utländsk bakgrund på livstid och höj strafftiden kännbart.

  47. G Rustan

   Presstöd = bidragsfinansierat skattebedrägeri !

  48. Christopher Jakobsson

   Massmedia som DN mfl nyhetshora.

  49. Bloodstainer

   Hej Henrik! Jag skulle vilja erbjuda lite nyansering när det gäller språkskillnader när folk i olika politiska läger beskriver varandra. Vänstern här i Sverige har generellt ett annat sätt att uttrycka sig på, delvis finns här en generalisations skillnad, där millennials oftast har ett mycket hårdare, internet-vant spårk. Därefter även ett klassperspektiv av att man inte velat anamma borglighetens "fina språk", och termer som cp, horungar, fittor, äckeljävlar, värdelösa människor mm slängs runt ganska frikostigt. På ungefär samma ser vi när den icke-borgliga högern, alltså SD, använder mycket hårdare liknande språk på sociala medier än folk inom den traditionella högern. Och det generationella delen går att se så fort man går in och kikar på språket som ungdomsförbunden använder. Skulle du t.ex. kalla en person för en "äckligt jävla cp barn" så skulle det antagligen uppfattas som extremt hårt och över ett flertal gränser, medans det är det språket man oftast ser bland vänstermänniskor, ibland kasta runt på skoj. På andra sidan av myntet har feminismen nästan helt tagit avstånd från den här typen av uttryck och istället skapat en annan typ av PK-fiering som man traditionellt sett från konservativa "svär inte"-typer. Men det viktiga här är att tänka på att vissa politiska läger uttrycker sig hårdare och fulare än andra, men det är inte så lätt att säga att det direkt bara är vänster eller höger, utan det har skapats unika kulturella skillnader inom grupperingar och ekokamrarna.

  50. Theo dor

   Ouch, fler visningar på den här enstaka videon än Dagens Nyheters totalt publicerade videos under 2019..

  51. minawa

   Ahh snälla lugna ner inzoomnings klippningen. Det är inte i behov att ändra vy var 5-7e sekund.

  52. Jonas andersson

   Bättre än tiggarna som sitter utanför Ica som regeringen blundar för!!!

  53. J. Enarson

   Om man ska följa metaforen: En hora ger ju i alla fall en tjänst. Public Service är i sådant fall bara en ohederlig tjuv. Folket skulle inte ge pengar till Public Service längre om de hade ett val.

  54. Toby Regal

   Själv tycker jag inte att gammalmedia har riktiga journalister. Innehållet är mest propaganda, bantningstips, sensationsjournalistik, skvaller och meme-kultur. Den riktiga skiten är den vi betalar presstöd för. Undersökande journalistik är mer närvärande bland alla "swish-horor" som har mer ambitioner att upplysa människor. "Folkbildningen" i public service finns inte. När det finns en Socialdemokratisk regering, så granskas inte makten alls. Dags att avveckla public service.

  55. Carola Elsiedotter

   O.T. kanske men min meiladress är blockerad hos regeringen sedan jag skickat 2-3 frågeställningar till olika instanser varje månad förra året på vad som sker i landet. Ingen otrevlig ton i innehållet endast konkreta frågor med önskemål om svar från politikerna. Jag fick svar på många tills de tröttnade och blockerade mig! De vill inte att gräsrötterna ska ha åsikter/frågor och de vill endast ha en blomma i rabatten. Tack för ditt arbete Henrik, var stark och orubblig 👍👊💪

  56. X Lightcameradeath

   De "fria medierna" attackeras eftersom de sprider rädsla och lögner. Det märkliga är att de egentligen inte riskerar något med sina lögner och hatspridande, eftersom de går rakt in i hjärtat på dem som inte orkar tänka ordentligt. Ogrundade värderingar och känslor bekräftas och dopaminet flödar i kroppen.

   1. X Lightcameradeath

    @Göran Nyrén Ditt svar är rätt belysande gällande det jag säger. För det första, din fråga handlar egentligen inte om det jag skrev, utan något annat som du gjorde upp i ditt eget huvud. Vidare konstaterar jag att du inte ger ett svar där du talar om _hur_ jag har fel, utan istället ställer en retorisk fråga som är designad för att generera ett nonsenssvar. Det beror på att anhängare av fria medier enbart kan överleva när de är i opposition. Har de makten förintas de, eftersom de aldrig har några konkreta svar, bara attackerande frågor och klagomål utan realistiska lösningar. Och dessutom, vilka lögner om verkligheten är det du talar om? Och försök vara konkret, dvs utgå inte från dina egna känslor om hur världen är, utan från etablerad forskning och statistik.

   2. Göran Nyrén

    X Lightcameradeath . Är det bättre att ljuga om verkligheten och skapa uppgivenhet hos människor ,som märker att ingenting stämmer ?

  57. WarpedBrushes

   Dog när Torin sa "i have the only right" hahaha

  58. aintdatsomethin

   Journalister och politiker är horor ty de anpassar sina "åsikter" efter tidningar och partier!! ERA HOROR!! Jag skänker bara till djurrättsorganisationer men de som swishar till Lamotte vet exakt vad denne gör och står för. Plus att det är frivilligt, DN- SR- och horpolitiker! Men var klämmer skon egentligen? LAMOTTE AVSLÖJAR DET SOM DESSA FANSKAP STÄLLT TILL MED!

  59. MrAnderswt

   Mange av de etablerte journalistene steker nå i sitt eget fett.

  60. Xendrius

   Aftonbladet och expressen tar pengar från CNN btw.