SAMTALET OCH DESS FIENDER: Hur tystas meningsmotståndare?

60tn visningar35

  Hotas demokratin av ett hårdnande debattklimat? Vissa påstår det, men har de rätt?
  Dagens video heter “Samtalet och dess fiender” och är en bildsatt guide till härskartekniker, retoriska grepp och kommunikation för en samtid präglad av informationskriget. Håll till godo!
  🥇 Stöd mig via Patreon:
  www.patreon.com/HenrikJonsson
  📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02
  🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com

  Publicerades den 8 dagar sedan

  Kommentarer

  1. Lewt Goblin

   En vad jag ser som rätt och riktig beskrivning av debattklimatet i vårat land idag, där press stöd delas ut till dom "rätttrogna"

  2. furis

   Läser retorik och Argumentationsanalys på fritiden (p.g.a rådande debattklimat) och det här var ju ett fantastiskt komplement! :D

  3. MyLearningCurveZone

   Lärorikt idag!

  4. Law hertz

   Henrik 4 president!!!!!

  5. Mr Hyde

   Henrik, nästa gång du lägger ut en video, ja då vill jag se dig i en kaki-uniform.

  6. Sebastian Naslund

   sesels.info/video/video/o3l4gqqzrJCKg5k.html Hur många hittar du här?

  7. welcometomoonbar

   Jag förstår och respekterar om du är fullt nöjd med det du gör just nu. Du är ett starkt inspirerande föredöme för alla oss brett oppositionella, och det är så gott som omöjligt för dina meningsmotståndare att framställa dig som som en obildad kuf! Fortsätt så så länge vi ännu är i metapolitiskt underläge. Men det kommer även en dag då pendeln svänger, högst sannolikt efter några års finanskris - troligen i valet 2026. SD kommer bli överlägset störst och AfS kommer att komma in i riksdagen. SD kommer då växa på gamla meriter, och AfS kommer ta sig fram genom sna karismatiska företrädare (inte minst Kasselstrand) och alternativmedias stora uppbackning, eftersom alltfler kommer börja känna att SD är otillräckliga. Båda dessa är ganska auktoritär opposition, och det libertarianska perspektivet kommer helt köras över. Klassiskt liberala partiet har jättestora problem med att nå ut till de missnöjda massorna eftersom deras företrädare är så bleka och okarismatiska jämfört med AfS, och det är där jag ser dig om hoppet. När tiden väl är kommen, alltså om ca 5-7 år, då hoppas jag få se dig som partiledare för KLP, för det de verkligen behöver är en folklig ledare som kan nå ut till massorna! Om ni sedan inte kommer in så kan du ju annars bara återgå till ditt partipolitiskt oberoende mediala arbete, och så har du ändå fått mycket uppmärksamhet i valet.

  8. Maria Shaw

   Bra, välformulerat, samt intressant.., som alltid!🌸🤓

  9. ceerw buty

   Bravo! Hoppas att DN, SVT, SR, Aftonbladet, Epressen etc ser denna video och tar lärdom!

  10. Joakim Westesson

   Tack för ett superbt avsnitt!!!!

  11. Jonas Virdalm

   Som vanligt väldigt bra. Jag har dock en kommentar. Det är nästan bara kvinnor som du tar upp som använder härskartekniker. Min undran är om det är vanligare att kvinnor än män använder sig av det.

  12. Theo dor

   Kommer ihåg när du bara hade några tusen prenumeranter och det är dessutom inte särskilt längesedan. Med fortsatt frenesi trummar du vidare och fortsätter växa! Bra jobbat och fortsätt så här, Henrik!

   1. ceerw buty

    10:41 . Hade varit otroligt intressant att höra Erik Berglund bemöta och debattera honom. Någon som inte låter honom komma undan med sina verklighetsfrånvända

  13. Stockholm Syndrome

   Det här kan vara bland det bästa som finns på internet. Jag ska använda mig av videon i min undervisning på högstadiet och gymnasiet. Bravo!

  14. Nagachaak d'Feared

   "Henrik eller, mindre vanligt, Henric är ett mansnamn som kommer från det tyska namnet Heinrich. Namnet är bildat av en förled som ursprungligen var antingen Heim(i) 'hem' eller Hagan 'inhägnat område' och efterleden ric 'härskare' och betyder således 'härskaren av hemmet', eller i vissa fall enbart härskare." -wikipedia tyckte det var lustigt när jag såg "härska med Henrik" poppa upp på skärmen. =)

  15. Jimmy Wännström

   Avsiktiliga misstolkningar 101 med Cathy Newman, feat. Jordan Peterson

  16. Anna A

   "oberoende"

  17. bcvbb hyui

   platform monopoly". Helt klart värt att ta upp för diskussion då internet utvecklas i en allt mer ideologiskt smal riktning.

  18. Dahlism

   Jag har många bekanta som tidigare känt Alexandra Pascalidou men som har sagt upp all bekantskap med henne. Detta då hon inte tvekar att slänga sina nära och kära åt vargarna om hon har minsta personlig vinning av att göra det. Maken till oppurtunistisk, falsk, dubbelmoralig, härskaraktig person har nog inte i Sverige nån i paritet med henne. Tråkigt att den mediala bilden av hennes sanna jag inte hunnit ikapp den allmänna bilden av henne i media. Men det dröjer nog inte länge tills det hinner ikapp henne.

   1. bcvbb hyui

    Mycket bra.. tack

  19. bodoti qwiu

   Du är punktlig, en bra egenskap.

  20. Shocking Videos

   I drogdebatten som kokar media pissar ner motargument med blockar och censur Samtidigt som populistiska sak argument verkar va exakt vad svenska folkets seniorer vill ha Då dom bokstavligen kommer i byxan av alla dessa verklighetsfrånvända idioter som sitter och hostar ur sig dynga och lögner i bästa sändningstid Sakliga motargument blir bortplockade snabbare än någonsin och att spela med människors känslor har blivit en nödvändighet? Vidrigt klimat Sverige är kallare än någonsin

  21. doliio volay

   Kan ju göra en ny politisk serie som går igenom Machiavelli, med titeln "Härska med Henrik".

   1. bodoti qwiu

    Jag blev upplyst om dessa underminerande debattekniker för sisådär 10 år sen. Men jättebra video, hoppas fler och fler blir upplysta och vågar bemöta kollegor, chefer, beka

  22. Yahushua servant

   Rowan Atkinson on England and Freedom of Speech "The strongest weapon against hateful speech is not repression, it is more speech." "If we want a robust society we need more robust dialogue and that must include the right to insult or to offend. ... the freedom to be inoffensive is no freedom at all." sesels.info/video/video/nGmKnorUuK99ZKY.html

  23. Kladdkakor egott

   Klockren video Henrik!

   1. Kladdkakor egott

    Det var inga problem med ljudet för mig 😊

   2. doliio volay

    Ljudet är inte i synk med videon?

  24. Christopher X

   En strålande sammanställning! Tyvärr är jag inte lika optimistisk som Henrik när han säger att de gamla maktstrukturerna håller på att rämna: Många tror fortfarande på att public service är opartiska, främst förmodligen därför att de själva ständigt påstår det. SR/SVT har en oerhörd maktställning, en som dessutom kan förstärkas om de inte längre får sända populära nöjesprogram - då kommer de ju att få _ännu_ med tid att bedriva en försåtlig, ständig men aldrig flagrant, vänsterpolitisk propaganda. Jag ser inte att den maktpositionen håller på att brytas. Visst, det finns alternativ. Jag misstänker dock starkt att de som söker sig till dessa är de som redan har en tydlig övertygelse och därför aktivt letar efter alternativ. Men även de tämligen ointresserade har rösträtt och är dessutom troligen lättare att påverka.

  25. John Smith

   Klockrent, Henrik!

  26. pribus100

   Detta ständiga blockande och/eller anmälande av meningsmotståndare som sker på sociala medier, hur ska man se på det? Frustrerande, tycker jag att det är när man inser att folk verkligen eftersträvar tunnelseende och bara godtar medhåll.

  27. lex rad

   perfekt

  28. Andreas

   10:41 . Hade varit otroligt intressant att höra Erik Berglund bemöta och debattera honom. Någon som inte låter honom komma undan med sina verklighetsfrånvända känsloargument.

   1. bocoy noiu

    Henrik. Champagne med Lars Bern hade varit kul

  29. Henrik Eriksson

   Härligt att du tog upp många exempel som jag själv reagerat på 👍

   1. bocoy noiu

    Tack Henrik & krya på dig! <3

  30. eioshen boboi

   andra åsikter och kalla det för "värdegrund".

  31. Michael James

   Most Europeans today seem to be Europhobic.

   1. eioshen boboi

    Jättebra video som vanligt. Men, det stora problemet är att dom som följer och ser dina videor är säkerligen medvetna om det du pratar om. Samt dom som skulle behöva se

  32. Jens Larsson

   Najs...

  33. bowen voowy

   Tack mycket bra och proffsig video!

  34. Mattias Jonsson

   Konstigt att en lektion i härskarteknik i sig själv är en enda uppvisning i just detta!

   1. bowen voowy

    Tur att vi har GP åtminstone.

  35. Steven

   Mycket bra.. tack

  36. misolou fout

   Tack mycket bra och proffsig video!

   1. bowen voowy

    Bra video som vanligt! Lite roligt att du smyger in härskarteknik mot Sydsvenskan också. :)

  37. Joachim Overdick

   Bra!

   1. bowen voowy

    Återigen är du dead on... Mycket bra.

  38. ProneMan OldButYoung

   Jag blev upplyst om dessa underminerande debattekniker för sisådär 10 år sen. Men jättebra video, hoppas fler och fler blir upplysta och vågar bemöta kollegor, chefer, bekanta med mera, när det förs diskussioner om migration, politik, me too, osv, osv.

   1. misolou fout

    Den f.d. Minnesota-guvernören Jesse Ventura kallar sig "libertarian light" för att tydliggöra att han inte är anarkist: sesels.info/video/video/bKaIaprK1px_pao.html

  39. Ram Minne

   Ljudet är inte i synk med videon?

  40. Mats Nilson

   Toppklass som vanligt!