Så skickar Apotea 50.000 paket om dagen

Matgeek

Matgeek

142tn visningar62

  Jag åkte till Apoteas huvudlager utanför Morgongåva och kollade in deras enorma verksamhet. Deras lager täcker 6 fotbollsplaner och varje dag skickar de 50.000 paket med cirka 250.000 varor.
  Prenumerera: bit.ly/1EqRue2
  Bli MEDLEM och få mer material: sesels.info/a/SGHj0YjencmGUSksbMbBVQjoin
  Facebook: MatgeekSE
  Instagram: johanhedberg
  Nyhetsbrev: eepurl.com/w4kJr

  Publicerades den 2 månader sedan

  Kommentarer

  1. Nina Stark

   Jag har jobbat på många lager men måste säga att det här är ett av de rörigaste lager jag sett - och oproffsigt. Inga arbetskläder och lådor på marknivå huller och buller. Ger ett slarvigt och oseriöst intryck. Apoteas lager har mycket döyta (luftigt). De flesta lager har hyllplan och i höjd som plockas med högliftande truckar. Det är för att spara lokalhyra. Att plocka på marknivå med plockvagn till fots är mycket slitsamt. Talar av egna erfarenheter. Bra för motionen visst.

  2. Amalia & Olivia

   Att Matgeek vill uppfattas som en seriös journalist och gör detta genom att i stort sett bara ta med framgångrika män han identifierar sig med och vill vara som i sina reportage! 😅 Som vanligt bjuds det på noll kritiska frågor och misstänker starkt att vi blir utan en uppföljning där man får se företaget från de lageranställdas perspektiv...

  3. Hzzr 22

   Västmanland? Äru dum?

   1. SuperSimpleasthat

    @Matgeek Den tillhör inte Västmanland längre så du borde be om ursäkt.

   2. Matgeek

    Nej, den tillhörde Västmanland fram till 2007. Har aldrig riktigt accepterat det. Och du snäpper till språkbruket. Skriver man som du till främlingar förtjänar man egentligen att blockeras.

  4. SuperSimpleasthat

   <a href="#" class="seekto" data-time="1323">22:03</a>

  5. soiung toiue

   Jätteintressant video! Alltid undrat hur Apotea jobbar eftersom dom är så sinnessjukt snabba på att leverera!

  6. TheSniperDude

   Känns som ett omodernt och ostrukturerat lager om man jämför med vissa andra

  7. Henri Putto

   Jag är förvånad över den låga automationsgraden. Slutpaketeringen är väl framme men hela inflödet är väldigt personalintensivt.

   1. Henri Putto

    soiung toiue ? Ditt svar har skickats till fel person.

   2. soiung toiue

    Jätte snabbt fick jag mina mediciner hem // tack för fint jobb :)))

  8. Daniel Östberg

   Apoteas tjänst med hemleverans är ju verkligen i skugglandet. Lyssna på podden sista milen på Sveriges radio. Har Apotea bättrat sig? Har Johan beställt någon hemleverans och kontrollerat vem som levererar?

  9. qopoy dnon

   Han är säkert duktig och smart, med tanke på vad han har åstadkommit. Men något säger mig att han också är en riktigt skitstövel

  10. HB

   Han är säkert duktig och smart, med tanke på vad han har åstadkommit. Men något säger mig att han också är en riktigt skitstövel

   1. Emil

    Kan bekräfta

  11. aveide

   Min kommentar här är inte emot er som jobbat eller jobbar på Apotea och som har upplevt en negativ arbetssituation. Har heller inte något djupare insikt i hur denna bransch fungerar så säger inte att jag har rätt. Jag skulle dock vilja påpeka, eller har kanske mera en fundering över, att konkurrensen inom e-handel måste vara stenhård så att hela tiden optimera tiden ger en direkt koppling till nöjda kunder och vinst - alltså nödvändigt för att driva företaget framåt. Sen finns det såklart positiva effekter med att behålla kompetens och hålla omsättningen låg samt ha hög nöjdhetsindex men allt är en balansgång.

  12. aveide

   <a href="#" class="seekto" data-time="1010">16:50</a> - Paket till en som hamstrat! ;)

  13. Ha Li

   Skickar ni medicin till svenskar utanför Sverige ?

  14. johnny petersen

   Men det är ju så här. Det är ju så här. Men det är ju så här. Bla bla bla...

  15. Petter !

   🇸🇪 Köp Svenska produkter och skapa svenska jobb 👍🏻

   1. SuperSimpleasthat

    Nej

  16. Maja Larsson

   Vore kul att se dig besöka mathem.se

  17. Eymeen

   Utan tvekan värsta stället jag någonsin jobbat på.

  18. Tobias Widjestam

   Ser ut som ett fängelse

  19. Wiktor Gustafsson

   <a href="#" class="seekto" data-time="2">00:02</a> Hallå, Morgongåva ligger ju i Uppland!

  20. micke

   jag tyckte att det va så himla fränt med alla paket som dem skickar

  21. Always First

   Inte så kul vid ett strömavbrott🤔

  22. Emil

   Tveklöst det sämsta stället jag någonsin jobbat på.

   1. Emil

    @NordVast Samma "frihet under ansvar" där jag jobbar nu. Betydligt bättre. Apotea bildar en enorm arbetsbörda genom att konsolidera sin position som internetbaserat apotek; de blir bara större och större och anställda kommer bara få det stressigare och stressigare. Apotea hinner ju för fan aldrig inte ifatt, de är på högvarv hela jäkla tiden.

   2. NordVast

    @Emil Verkade väldigt oorganiserat faktiskt och då jobbar jag ändå ett lager som är väldigt oorganiserat själv men har jobbat på "bra" lager, så vet skillnaden. Där jag är nu är det dock frihet under ansvar, så bara vi får ut och in sakerna är allt frid och fröjd.

   3. Emil

    @iceagod Intervjuerna är helt värdelösa, de framför inte något viktigt mer än att man ska skriva på ett avtal. Dessutom har du "intervju" samtidigt med typ tjugo andra personer. Vad fan är det för jäkla intervju. Rasterna är fullkomligt löjliga. Der är fem minuters raster och man ska gå när första minuten börjar och vara tillbaka innan fem minuter gått, så egentligen har du typ två/tre minuters rast för det tar ju ett tag att gå till rastrummen. Man hinner fan inte ens pissa. Arbetsledarna flippar flertalet gånger på oss om man ens är EN MINUT försenad eller för tidig med rasterna. Vissa arbetsledare var bra men andra helt jäkla sjuka i huvudet. Man kan halvspringa och plocka ordrar och från ingenstans kommer någon arbetsledare och börjar gapa och skrika på en att plocka fortare. JAG KAN INTE SPRINGA HUR JÄKLA FORT SOM HELST MED VAGNEN GENOM DE TRÅNGA GÅNGARNA OCH PLOCKA VAROR DESSUTOM NÄR ANDRA PERSONER MED VAGNAR ÄR BAKOM OCH FRAMFÖR MIG I GÅNGARNA. Förväntar de sig några jäkla robotar eller?! När man säger åt dem att man plockar så fort man kan blir de helt nonchalanta, bara vänder klacken. Sen någon annan dag kommer de igen och gapar och skriker. Bland varorna man plockar är det oerhört ostädat, ligger emballage och kartonger överallt. Inte sällan kör man på någon liten kartong med vagnen och fastnar. = Oorganiserat. Notera att detta var när jag jobbade HELG, sommaren 2018. Vill inte ens föreställa mig hur det var på vardagarna. Kanske är det lite förbättrat men det är nog föga sannolikt.

   4. iceagod

    Varför? Tråkigt med arbetsplatser man inte är nöjd med :(

  23. Tarja Anneli

   Jätte snabbt fick jag mina mediciner hem // tack för fint jobb :)))

  24. Daniel Jerndahl

   Ursäkta den negativa kommentaren men helt otroligt att ha ett så ineffektivt lager, kom in till 2020 😳

  25. vliduu zeeb

   möter nästan inga människor under passet.

  26. Svante Moberg

   You are the best

  27. Alexander Svaetichin

   Som någon som inte bor i Sverige längre blir jag alltid så förvånad när jag ser videor från Sverige. Det här med att hålla avstånd från varandra etc. Ingen har skyddsmask t ex. Förstår man inte allvaret hemma?

  28. kingofmyday

   Kan säga att jag fick en anställning där , Dagtid, Men detta företag är inte så bra som de sägs , Dåligt bemötande, Dåliga arbetsförhållanden, Jag fick min genomgång allt började bra , Men sedan insåg jag att jag blivit inskriven på fel skift , Efter cirka en vecka , Med andra ord jobbade jag, Dag men enligt dem skulle jag jobbat kväll? Vart va kommunikationen? , Dessutom skulle jag på lunch en dag , Så tog bilen till Ica i morgongåva, Sedan när jag kommer tbx, Får jag en utskällning, Då påstår en kontorsnille att jag tagit rast på fel tid, Men de är ju märkligt då jag dem andra dagarna sen jag börjat alltid tagit lunch samma tid med min grupp , Skaffa bättre koll , Och få folk att jobba på sitt rätta skift ? Dessutom får man aldrig beröm ,Bara negativ feedback, De enda man hör är att man kan jobba bättre , Detta företag består av krav efter krav oavsett hur effektivt du jobbar , Och du får utskällning av fel anledningar ! 🤬

   1. Johan Danielsson

    Det fina med den fria marknaden är att om man inte trivs på en arbetsplats, så kan man gå till en annan :)

   2. kingofmyday

    @Emil de undrar jag med tyvärr 😑

   3. Emil

    Arbetsledarna har en tendens att gapa och skrika nere på lagret, till och med när man SPRINGER och plockar ordar, i alla fall så var det när jag jobbade där 2018. Alltså vad i helvete är det för fel på dem 😂

   4. diungy alisnr

    Du som älskar logistik kan jag starkt rekomendera att få ett besök hos spendrups i grägnesberg!

  29. Ashur Slivo

   Sämsta sätt o plocka system som var 20 år seden

  30. Kevin

   Morgongåva tillhör inte Västmanland ;-) Inte lätt att veta men någon borde ju rättat dig! Toppen program, tack för bra content!

  31. trallaba

   Vad har detta med (mat)geek att göra ?

  32. Cecilia Falk

   Åk till Gudruns AB och kolla hur det ser ut! Skulle vara kul och se 😃

  33. Oskar

   Älskar fabriker och lager. Har haft nöjet att besöka Boeings fabrik i Everett, ICA:s centrallager utanför Helsingborg, Toyota-fabriker, Ahlsells-centrallager med mera. Älskar att allt är så extrem genomtänkt och välplanerat.

  34. Oskar

   Älskar Apotea. Bra priser, snabba leveranser och bra hemsida.

  35. zuygj bnsv

   fotbollsplaner..

  36. Anders Öhman

   MÅ FAN TA APOTEA OCH ALLA PISSHUVUDEN SOM VECKA EFTER VECKA BESTÄLLER HÄLSOKOSTPILLER, KRÄMER OCH VITAMINER. SLUTA FÖR I HELVETE ! JAG ÄR TRÖTT PÅ ATT SLÄPA ERA JÄVLA PAKET TILL ER DÖRR kL 6 PÅ MORGONEN ! ÄT RIKTIG MAT DIN JÄVLA NOLLA OCH SLUTA KNAPRA PILLER OCH TA EN DUSCH SÅ KANSKE DU SLIPPER SMÖRJA IN DIG MED ALOE VERA! Ärligt talat. Det här nya med att få saker levererade till dörren kostar pengar. Vem tror du betalar för det? DU BETALAR... kanske inte idag men om några år när det inte finns några fysiska butiker kvar. När det enda alternativet är att beställa skiten "online" DÅ kommer dom börja ta betalt för leverans till din dörr. Snälla ! Ta en jävla promenad.Få lite motion. Gå ut och handla i en butik. Ät en korv från gatuköket. Bli en jävla människa.. inte en robot slav som suger kuken av hemleverantörer bara för att få tid till att facebooka bilder på dina glassdräglande idiotungar. Tidningsbudet Drop mic ,,,,

   1. dutoiu hour

    Vad bra att de ger jobb till invandrarna. Hoppas de får bra betalt. Jävlar vilken enorm lön chefen måste ha. Fina miljoner på banken. Kan tänka mig det är slitsamt att jobba dä

  37. drttyu liqm

   arbetsgivaren stå för mycket bekväma skor.

   1. zuygj bnsv

    Riktigt intressant video!

  38. zitlaah

   Du borde komma förbi Coops lager i bro! 130.000kvm och bra jäkla tryck nu i dessa tider när alla ska hamstra toarullar!

  39. woiour loin

   mycket har de betalat dig?

  40. Urban T

   Mer sådana är videos Johan. Jag älskar videos med grym automation och en tanke bakom de olika stegen

   1. drttyu liqm

    Haha har bott i morgongåva, staden som gud glömde men ändå inte tack vare Adlibris och nu Apotea (?)...med Sveriges förmodligen sunkigaste skola (i början av 2000-talet

  41. dutoiu hour

   Uppland* men..

  42. Rune Larsson

   Kan man fordra mera för att få varan till butiken?

   1. woiour loin

    Vilken entreprenör, wow!

  43. senni bgon

   Du som älskar logistik kan jag starkt rekomendera att få ett besök hos spendrups i grägnesberg!

  44. Johan Isaksson

   I dessa tider tycker jag att det är viktigt att få in informationen att Morgongåva ligger i Uppland :)

  45. Davidoo_0

   Morgongåva ligger inte i Västmanland utan i Uppsala Län. Heby Kommun överfördes till Uppsala Län 2007 :p

  46. John Gullberg

   Dom tar död på de små lant apoteken. Tråkigt.

   1. senni bgon

    Budföretagen kan ingen svenska! Så väljer helst inte det.

  47. Love Nilsson

   Jag köper alltid på apotea billigt o fraktfritt 👍

  48. Johan Adelsson

   Varför läggs produkten i en helt onödig emballagelösning, stämpla namn på kartan om det inte står borde vara det rätta.

  49. Smultronbebisen94

   många klagar att dendär chefen inte hälsar eller uttalar "du där" till flera... jag säger bara, försök komma ihåg 500 olika ansikten med ett namn.. x) själv hade man aldrig klarat det

  50. Tatti Tech

   sesels.info/video/video/eIqGoq7e27Gpoa4.html 3d printar skyddvisir till vården med en guider 2 från flashforge Skyddsvisiren skickas Till sjukvården De riktiga hjältarna som räddar liv Vill du sänka pengar till filament så jag kan skriva ut fler ? kolla in videon

  51. Queenly

   Vad bra att de ger jobb till invandrarna. Hoppas de får bra betalt. Jävlar vilken enorm lön chefen måste ha. Fina miljoner på banken. Kan tänka mig det är slitsamt att jobba där. Tycker om apoteas produkter och priser. De har mycket ekologiskt. Snabba leveranser. Guld idé. Vilken bra business. För oss som köper och för ägaren

  52. Magnus Karlsson

   Kul med en VD som verkligen hade koll på sitt företag..! Alltid kul att kika på Johans videosnuttar. Finns mycket att lära sej..! 😉

  53. awesomemirris

   Riktigt intressant video!

  54. Kungsfiskarens

   Gillar dessa corona videos, mer av denna typ skulle uppskattas, kanske göra en mer av leverantörer till Ica, Coop mm.

  55. AH AH

   Snart blir det stopp med paketen här med då inga leveranser med kartong kommer från kina...det kallar jag sverigeskämtet...det är inte roligt.

  56. AH AH

   Haha har bott i morgongåva, staden som gud glömde men ändå inte tack vare Adlibris och nu Apotea (?)...med Sveriges förmodligen sunkigaste skola (i början av 2000-talet iaf.)

  57. Johnny B

   Vilken entreprenör, wow!

  58. Olle Aronsson

   Klart han har nudie jeans!

  59. André

   Respekt

  60. Ulvi Mammadov

   Får inte anställda skyddskläder? Vad jag såg så har de ute kläder på sig.

  61. Sarah Johansson

   Budföretagen kan ingen svenska! Så väljer helst inte det.

  62. Thisishappyskating

   Haha jag har alltid trott att apotea var ett litet företag.. men tjii fick jag. 🤔😀

  63. Pandazz

   Kom förbi på DagAB i Jordbro, Haninge!! Står för leveranser till Willys, hemköp och tempo bland annat!

   1. Alessa Love Horses

    Jag vill se också hur DagAB ser ut för jag jobbar på Willys

  64. DORTMUND _DIF

   Wow superintressant...tack

  65. J&D Design

   Riktigt intressant och häftigt reportage! Fler sådana!

  66. TviruZ

   beställde medicin och nu e den på närmaste ica .... menar att jag nåste få ur

  67. Tibia Cams

   Du borde se det automatiserade lagret hos klädbolaget "NA-KD" från Borås. VD:n Jarno Vanhatapio vill dessutom få det till 100% återvunnen plast i förpackningarna.

  68. Frida

   Varför arbetar de i sina privata kläder för?

   1. Frida

    Daniel Karlsson Jo tyvärr, tills den dagen då de kan stå dem dyrare. Ser dessutom ganska oseriöst och luffigt ut att folk går runt i sina egna mjukiskläder på arbetstid.

   2. Daniel Karlsson

    Billigt och bra för företaget Vet du.

  69. Tobias Karlsson

   Alltså, jag kan väl tycka att det är ok att göra sponsrat innehåll när det gäller mat... Men ett apotek? Va?

   1. Tobias Karlsson

    @Matgeek förlåt, det var en klumpig kommentar och jag var dålig på att kolla på själva filmen (jag hoppade in en bit med tanken om "varför är det en video om ett apotek"), min fundering var mer kring min förvirring över att det är just om ett apotek... Ps. Du är överlag helt klart bland de bättre youtubeprofilerna på att förklara vad som är sponsrat och vad som inte är det.

   2. Matgeek

    God morgon! Det här är inte en sponsrad film. Jag antar att trots att jag tydligt förklarade det i början av videon hade somliga svårt att göra det...

  70. Robert Högberg

   Kan du inte åka till IKEAs huvudlager och kolla där ler typ Clas Ohlsson? Dom har sjukt stora lokaler :)

  71. Mr Swanson

   Matgeek eller postgeek?

  72. djevilm

   Men ooohh bestäm dig för i helvete. Mat Arlanda skicka paket. Vad vill du med ett kanal som heter matgeek. Fokusera på din mat eller skapa ny kanal som flesta andra gör.

  73. Tommy Krogell

   Kan verkligen rekommendera ett besök på Varner DC i Vänersborg. Där finns ett riktigt smörgåsbord av högautomatiserad internlogistik och lager.

  74. Mr Yamamotto

   Hur går det med min order?

  75. Live Nyheter

   Har du frågat personalen om de vill bli filmade?

  76. Live Nyheter

   Så stökigt. Stackars personal som får arbeta utan arbetskläder och handskar.

  77. Minato Namikaze

   Har har man ju varit o levererat grejjer ibland. #UPS

  78. Mikael Burman

   JÄVLAR vilken yta!!! Sjukt coolt!!! Tack Matgeek för inblicken!

  79. Kalle Kaviar

   Han är ju helt vilsen? Haha, vad i helvete ?

  80. Adam Persson

   Har jobbat på apotea i 6 månader och det är inget att rekommendera för er som funderar över att börja där. Det är mycket stress och allt du gör går på tid, cheferna brukar även ställa om ens klocka på ipaden till minus när man ligger på plus för att man ska jobba snabbare. Det förekommer även ganska ofta att cheferna säger åt en att jobba snabbare osv trots att man jobbar så snabbt man kan.

   1. Oacceptabelt

    Tror du att det kan vara så att folk är olika lämpade till olika jobb, och att det är en anledning till att man mäter tidsåtgången? Om du var arbetsgivaren och Bertil under sex månader i snitt tar 30% längre tid på sig att plocka ordrar jämfört med Cesar, vad skulle du göra då när Bertil bara säger "jag jobbar så snabbt jag kan"?