PANDEMI-EKONOMI: Vad händer när världen stänger ned?

59tn visningar26

  Allt fler länder stänger nu sina gränser och inför akuta karantänåtgärder i försök att dämpa coronavirusets smittspridning. Vad blir konsekvenserna för samhälle och världsekonomi? Hur har världen historiskt reagerat på stora pandemier - och hur hanterar man denna situation? Dessa frågor tar jag upp i veckans video.
  STÖTTA MIN VIDEOPRODUKTION:
  🥇 Stöd mig via Patreon:
  www.patreon.com/HenrikJonsson
  📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02
  🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com
  🎥 Se alla mina videos här:
  sesels.info
  ✅ Prenumerera på min kanal här:
  sesels.info?sub_confirm=1
  🇺🇸Min engelska kanal:
  sesels.info
  KÄLL-LÄNKAR:
  Aktuellt om pandemi-ekonomin:
  www.svtplay.se/video/24741358/aktuellt/aktuellt-19-mars-21-00?start=auto
  Om grupptänkande:
  sv.wikipedia.org/wiki/Gruppt%C3%A4nkande
  Hur sjukdomar har format vår kultur:
  theconversation.com/how-infectious-diseases-have-shaped-our-culture-habits-and-language-75061

  Kommentarer

  1. Mr Bicycle

   Nu blev man ju inte direkt lugn & fin Henkan🙀

  2. Cassie

   "...omstörtande tider även skapar nya möjligheter..." = "chaos is a ladder"

  3. Rupert McGruber

   Veckans finaste pixeldans - tack Henrik!

  4. Max Orreberg

   Blivit mer vänster efter Corona .. företag som fifflat med skatt/klagat på hög skatt är också dom som skriker högst efter hjälp. Absolut, har du betalat skatt kan man också kräva stöttning från ”storebror”. Men om man hade haft ett samhälle som ”ni” vill ha finns det ingen hjälp till er när krisen kommer.

   1. soinhu foitu

    Noooo stockerinios goes down , money printer go brrrrrrrrr......

  5. Aki Arn

   Världens största ekonomier har upptäckt kommunismen när liemannen står och viftar i hörnet med sin lie 🤔är det inte ironiska som händer Henrik ?

   1. Cassie

    öppnar vi nya miljöcertade fabriker och gör Bergslagen great again.

  6. zydrim

   Hej Henrik Blev arbetslös för ett tag sedan har tittat på många av dina videos Vad är ditt tips på förberedande i detta förfall jag har mini preppat lite man kanske skulle preppa mer eller vad säger du?

   1. soinhu foitu

    öppnar vi nya miljöcertade fabriker och gör Bergslagen great again.

  7. MeldinX2

   Är lite orolig att Sverige är på väg att bli nya Venezuela om det vill sig riktigt illa med ekonomin. Börjar vi trycka pengar så inflationen skjuter i höjden så är vi inte långt ifrån att hamna i en liknande situation. Men många i Sverige är väldigt naiva till hur viktigt ekonomin är. Hört många säga meningar som '' Liv före ekonomin'' samt ''Rätt åt alla kapitalister'' vilket är en väldigt naiv inställning till katastrofen som är på väg.

   1. soinhu foitu

    En nerstängning av ekonomin är syftet. Systemet var som en ballong - bara luft. Det kommer att bli massarbetslös och kraftigt sänkta pensioner och löner.

  8. Aki Arn

   Svenskarnas sociala koder kan hjälpa oss att stävja coronakrisen, enligt ett långt reportage från BBC. ”Det är norm att undvika att sitta nära andra i kollektivtrafiken och ovanligt att småprata med främlingar i affärer och på kaféer”, står det bland annat 🤔🦠

   1. soinhu foitu

    Det finns dock ingen koppling mellan ökat antal dödsfall och lågkonjunktur. Ekonomin kommer gå åt helvete men det betyder inte att fler dör än av coronaviruset.

  9. Thorntwig

   Kolla: sesels.info/video/video/aJBukIvAypuAbdg.html

  10. fouoii gyhh

   betraktas som en katharsis för vår värld..

  11. Casa-sweden

   Hela världen börjar stänga ner men Sverige vet så klart bättre än alla andra, bättre än Merkel som säger att 60-80% av tyskarna kommer att insjukna, våra experter är så mycket smartare än övriga världens. Fy fan för våra politiker💩

  12. A N N A •

   get fukkin over it!!

   1. niduoe stre

    Tack för denna pixlarnas dans!

  13. Johan Bernath

   mer orolig för hur vi svalt ett kommunistiskt partis lögner och mörkanden och ifrånskyllningar. the ccp virus

   1. fouoii gyhh

    Tack för denna pixlarnas dans!

  14. zijuiy wttuy

   "...omstörtande tider även skapar nya möjligheter..." = "chaos is a ladder"

   1. niduoe stre

    Otroligt välgjord video, med ett perspektiv som allt för sällan lyfts!

  15. chillieice

   Som någon som är mer av en arbetare än en arbetsskapare hoppas jag att entreprenörerna fortsätter skapa jobb efter krisen.

  16. chillieice

   En av anledningarna till att jag inte kan ta klimathotet på allvar är att dom tycker den potentiellt människopåverkade temperaturhöjningen som sker är ett större hot mot människan än den antibiotikaresistens som blir mer och mer vanlig tack vare överanvändning i t.ex. tillverkning av mat.

   1. zijuiy wttuy

    Jag börjar nästan tro på "eliten". De bryr sig inte ett skit om gamla och sjuka skulle jag tro med alla unga de skickar ut i krig för att tjäna pengar. vad tjänar det då till att vi ska g

  17. Swedish Dissident

   Sen när blev du gråhårig? :-/

  18. soinhu foitu

   kärlsjukdomar, då blir det ännu mer piller som inte hjälper. När en influenza kommer blir det hysteri och hela samhället skall stängas ner.

  19. Nikolaos Patras

   TRASSLATE & VACNA LIGO !! www.zougla.gr/greece/article/katevasan-anartisi-iatrou-sto-facebok-otan-diafonise-me-ta-metra sesels.info/video/video/qptigIubloKtiZk.html sesels.info/video/video/eH5ppp3Tx5h7ltA.html

  20. RagnarFrunck

   Det talades ganska varmt där om den ohämmade globala frihandeln, trots att det i denna kris visar sig precis hur skör och farlig en sådan struktur är. Det bör vi bara delvis gå tillbaka till i efterhand. Ett land som äger sina egna tillgångar samt har inhemsk produktion för det nödvändigaste (och så långt det är möjligt) står starkare. Därför ska det till mer nationalism på bekostnad av globalism också vad gäller marknaden. T ex. Lägg en fet koldioxidskatt(strafftull) på all kolkraftsdriven utom-europeisk metallproduktion. Sen öppnar vi nya miljöcertade fabriker och gör Bergslagen great again.

  21. Honk Nation

   Noooo stockerinios goes down , money printer go brrrrrrrrr......

  22. Patrik Johansson

   Skit i corona nu Henrik och gå till tandläkaren.

  23. Hampus Larsson

   Det finns dock ingen koppling mellan ökat antal dödsfall och lågkonjunktur. Ekonomin kommer gå åt helvete men det betyder inte att fler dör än av coronaviruset.

  24. niduoe stre

   En nerstängning av ekonomin är syftet. Systemet var som en ballong - bara luft. Det kommer att bli massarbetslös och kraftigt sänkta pensioner och löner.

  25. Hans Lennros

   Av de som springer på Cov-19 får viruset fäste hos *ett fåtal,* av dem blir *ett fåtal* sjuka, av dessa får *ett fåtal* märkbara symptom, hos *ett fåtal* av dem övergår det till uttalade symptom, av dem insjuknar *ett fåtal* i rejäl influensa, av dessa behöver *ett fåtal* söka sjukhusvård, av dessa blir *ett fåtal* inlagda, av dem är det *ett fåtal* som inte tillfrisknar, av dessa är det *ett fåtal* som får tillstötande komplikationer, av dessa är det *ett fåtal* som får lunginflammation och då ges penicillin, av dem är det *ett fåtal* som inte omgående tillfrisknar, av dem är det *ett fåtal* som behöver andningshjälp, hos *ett fåtal* av dessa kvarstår symptomen, av dem är det *ett fåtal* som behöver intensivvård, av dem är det *ett fåtal* som inte blir bättre, av dem är det *ett fåtal* som avlider (vanligen äldre rökande män). Och därför ska vi isolera hela befolkningen! Du hör väl hur tokigt det låter?

  26. Joe Mama

   Höj till 99% i skatt. Inte mer, inte mindre. Ge oss 3 mille i månadslön bara

  27. Vilhelm Göransson

   Otroligt välgjord video, med ett perspektiv som allt för sällan lyfts!

  28. Joanna

   Tack för denna pixlarnas dans!

  29. bcvbb hyui

   att underlätta innovationer. Tack Henrik!!

  30. Anders Fagerström

   Trevlig video denna gång. Du funkar i rutan. Bakgrundsmusiken var aningen för hög och störde lite ett tag, och de tysta delarna som skulle förstärka budskapet var aningen väl dramatiska. Jag själv undrar om ett samhälle som vårt med en så hög andel som försörjs genom det allmänna. Klarar det sig bättre eller sämre än ett samhälle med mindre antal i det offentliga?

  31. steel joke

   Vad kommer att hända om råttorna får Coronaviruset??? Hundar har ju fått det???från djur till människor sen människor till djur sen tillbaka från djur till människor sen människor oj då ännu farligare Coronavirus🥵😱☠☠☠

   1. bcvbb hyui

    stora förmögenheter. Snart kommer de att plundras..

  32. opzz xsin

   Gör gärna en utvecklad analys av ett eventuellt stagflationsscenario 👍

   1. Joanna

    stora förmögenheter. Snart kommer de att plundras..

  33. Linda Bengtsson

   Jag börjar nästan tro på "eliten". De bryr sig inte ett skit om gamla och sjuka skulle jag tro med alla unga de skickar ut i krig för att tjäna pengar. vad tjänar det då till att vi ska gå i karantän som kan ta hand om de sjuka och gamla. Inte direkt sund nationalekonomi. Cost-Benefit. Hur lång tid tar det kostnadseffektivt för en brandkår att ta sig dit där det brinner, derivata, etc.

  34. Linda Bengtsson

   När du är 92, 5 och vill dö Henrik, ska de hålla liv i dig då så du blir 93?

  35. Linda Bengtsson

   Ska Sverige gå och dö bara för att du håller dina anställda hemma för en kinainfluensa'? Otaliga småföretag kommer att gå i bingen med självmord och alkoholism och droger som resultat. Skärp dig Henrik!

   1. opzz xsin

    är (bara) den 'smutsiga' sidan av mig - Guds Ord (är) den rena.

  36. Supreme Chancellor Palpatine

   <a href="#" class="seekto" data-time="140">2:20</a> Du får en JÄVLIGT stor like för trailer park boys referensen

  37. Linda Bengtsson

   Är det bättre att VI sitter i karantän när man fortsätter flödet av coronaimmigranter in i landet? Löjligt! Anhörighetsinvandring och anhörigas anhörighetsinvandring etc. Bah!

  38. Linda Bengtsson

   Det är ju inte VI i Sverige som ska betala skatt på påsar för CO2! Det är inget problem för människan, snarare i brist på regnskog så är det en välsingnelse för människan och dess grödor. Problemet är de plaster som släpps ut i Indonesisiens och Indiens floder som flyter ut i haven och bidrar till mikroplaster som bidrager till att fiskar inte längre kan fortplanta sig. Ska vi betala skatt för detta?

  39. abbsnn cose

   att underlätta innovationer. Tack Henrik!!

  40. Linda Bengtsson

   Prenumerera på Svensk Webbtelevision så att de får över 100 000 prenuneranter!

  41. Erik Junesjö

   Den dialekten...

  42. uncccut23

   Ni är så jävla dumma i huvudet om ni tror att det är statlig reglering som skapar ekonomiska kriser. Kapitalismens inneboende logik innebär återkommande kriser. Även en "fri marknad" drabbas av kriser och ju större klassklyftor desto fler konflikter mellan kapitalägare och arbetare. Ett ohållbart system som inte bara förstör planeten utan även skapar krig och konstanta mänskliga konflikter. Ett system som är uppdelat mellan ägare av kapital och lönearbetare kan aldrig hålla i längden. Oavsett hur mycket välstånd som skapas kommer det sluta i kollaps, kriser och revolutioner. Statlig reglering kan fungera för att hålla detta kapitalistiska system i schack men förr eller senare kommer det totalkollapsa. Och då kan ni sitta där med era jävla monopol-hattar och borgerliga manér och gråta om den fantastiska osynliga handen, som aldrig existerat.

   1. abbsnn cose

    ståltråd. Kostnad; Ytterligare 30 minuter, för ytterligare en attiralj som kan återanvändas via kokhett vatten. Helkroppskydd: Regnjacka, regnbyxor, poncho- de är alla slitstarka

  43. blecktrommel

   BTC all the way

  44. Rino Alaskas

   Change the color of the subtitles. It is hard to read them in contrast to your clothes.

  45. Henrik Sternberg

   Kul och välproducerad video, men gillar dina politiska videor mer. Ditt resonemang om försörjningskedjor stämmer inte, eftersom i princip ingenstans ser vi någon större disruption av försörjningskedjor och varutransporter får fortfarande i full utsträckning korsa gränser (finns en gräns i hur dumma politiker är).

  46. Markus Eriksson

   Upp <a href="#" class="seekto" data-time="1035">17:15</a>-18 Snart kommer vilddjuret (FN) att plundra henne (det stora babylon aka religon med kristenheten i spetsen) och göra henne öde och naken. Vatikanen sitter på stora förmögenheter. Snart kommer de att plundras..

  47. Solve Nilsson

   Tjänstemannaansvaret !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  48. john lind

   Faderns Ord uppenbarar för oss vad vi aldrig skulle kunna lära oss på något annat sätt. Ordet talar om för oss vad vi är, vilka vi är, varför vi är här och vad som krävs av oss medan vi är här. Bibeln drar upp linjerna i vår historia från begynnelsen till nuet och vidare till de århundraden och årtusendet som ligger framför oss och sedan vidare in i evigheten. Vi kommer ju att leva för evigt. Detta gäller endast dem som har tagit emot det Eviga Livet, Håller Fast vid Det och Praktiserar det helhjärtat, det vill säga, blir Född på Nytt av Gud, Döpt, Förvandlat i sitt tänkande, och då Lärt sig Känna Faderns plan för Skapelsen, funnit de Andliga Lagarna och Nu Lever efter dem, det övernaturliga Livet. 'Den som Kommer till mig, Fadern, genom Yeshua Hamassiach, och Hör dessa mina Ord och Handlar efter dem - Vem han är Lik, det skall jag visa er'. När Fadern skapade människor, gjorde han dem Lika Sonen. De andra som inte tog emot Livet, kommer en snar framtid att skakas bort från Skapelsen. Dessa Skakningarna har redan börjat. Förbundet = Testament: Förbundet = Ordet. Gud, Fadern, slöt ett Förbund med sin Son, Yeshua HaMassaich, innan världens grund var lagd: Yeshua är garantin för varje löfte i Det Nya Förbundet. Ordet är för evigt fast i himlen, det vill säga, vad Fadern har talat, går inte att ändras. Inte av Fadern, inte av Ordet själv: 'Jag Är Fadern och Jag ändrar mig inte'. 'Jag är Sonen, Ordet, och Jag ändrar mig inte! Sådan Fadern är sådan är också Jag. Jag är den Jag är'. Jag och Fadern är ett. Jag är i Fadern och Fadern är i mig. Jag är Faderns Ord. Den som förblir inom Förbundets Ord är extremt Välsignad. Han/Hon är även en väldig Välsignelsekanal för alla andra, eftersom Han/Hon flödar av Evigt Liv. Faderns eget Liv. Faderns Ande talar genom mig, hans Ord är på min tunga, min Faderns Ande talar genom mig: Begär av mig, så skall Jag ge dig alla nationer till arvedel och hela jorden till egendom. Det är Jag som har gjort jorden och skapat människorna på den. Det är mina händer som har spänt ut himlen och hela dess här har Jag givit befallning. Du skall besluta och befalla och det skall fastställas för dig, vad du än önskar skall inträffa och Ljus skall skina på dina vägar’. ’Helst skulle Jag vilja att alla människor vore som Jag’. Jag, Jag är full av kraft av Faderns Ande, av Rätt och Styrka, så att Jag kan tala och ösa ut Ord ur min mun. Faderns som Jag i min Ande tjänar med Sanningens Ord och Andens kraft. Denna väldiga styrkans kraft som är verksamt i mig som tror. Jag är ju Faderns levande Ord. De Ord som gällt från tidernas början. Sanna Ord består för Evigt, mina Ord skall aldrig förgå. Sanningens Ord är Sanningens Ande med Andens kraft. Jag och Fadern är ett. Jag är i Fadern och Fadern är i mig. Jag är Faderns Ord. Det Ord som gällt från tidernas början. Sonen är fullkomlig för evigt. Sådan Fadern är, sådan är också Jag. Jag och Fadern är ett. Jag är i Fadern, och Fadern är i mig. Fadern är mitt Ljus och min Frälsning. Fadern är mitt försvar. Fadern är mitt eviga Ljus. Min Fader är min härlighet. Fadern är Ljus och intet mörker finns i honom. I honom är Liv, och Livet är människornas Ljus. Det Sanna ljuset, som ger Ljus åt alla människor. Sådan Fadern är, sådan är också Jag. Jag är ju Faderns Levande Ord. I Ordet är Liv, och Livet är människornas Ljus, det Sanna Ljuset som ger Ljus åt alla människor. Jag vandrar i Ljuset, Jag talar Sanning och Jag har gemenskap med Fadern. Jag och Fadern är ett. Jag är i Fadern och Fadern är i mig. Jag är Faderns levande Ord. Ty liksom Fadern har Liv i sig själv, så har han gett åt Sonen att ha Liv i sig själv. Och liksom Fadern uppväcker de döda och ger dem Liv, så ger Sonen Liv åt vilka han vill. Det är Anden som gör Levande. De Ord som jag har talat till er är Ande och är Liv. Ty vad Fadern gör, det gör Sonen. Se, att VÄLSIGNA är mitt uppdrag, Fadern har välsignat och Jag kan inte ändra det, ty inte mot Sanningen förmår Jag något, utan för Sanningen. Fadern som Jag i min ande tjänar med Sanningens Ord och Andens kraft. Denna väldiga styrkans kraft som är verk-samt i mig som tror. Jag är ju Faderns Ord. Faderns Ande talar genom mig, hans Ord är på min tunga, min Faderns Ande talar genom mig. Jag är Faderns Ord. Det Ord som gällt från tidernas början. De förmår intet mot Sanningen, det är en evig lag som ingen överträder. Fadern och hans Ord har makt. Fadern är Anden, Sanningens Ande, med Sanningens Ord och Andens kraft, Ty Faderns rike består av kraft. Jag är Faderns levande Ord. Jag är den Jag är. Jag är Förbundets Ord. Sonen är fullkomlig för evigt. Verkligheten själv är Kristus. Fullkomlig vishet, absolut auktoritet, absolut makt. Faderns mun har talat. Fadern och Sonen talar till sig själva om sig själva innan Fadern skapade världen. När Skriften säger: Fadern älskar Sonen, och allt har han lagt i hans hand. Allt vad Fadern har är mitt, hela jorden är min med allt den rymmer. Världen och de som bor i den. Jag känner alla fåglar på bergen, allt som rör sig på marken är mitt, alla skogens djur är mina, boskap-en på de tusen bergen, allt har min Fader överlämnat åt mig. Mig tillhör silvret och mig tillhör guldet! Hela jorden är min med allt den rymmer. Allt har min Fader överlämnat åt mig. All den himmelska världens Andliga välsignelser, Andliga ting med Andliga Ord, med Sanningens Ord och Andens kraft. Denna väldiga styrkans kraft som är verksamt i mig som tror. Jag är ju Faderns Ord. Sonen är fullkomlig för evigt. Sonen utstrålar Faderns härlighet och uppenbarar hans väsen och uppehåller allt genom sitt Ord av makt. De Ord som gällt från tidernas början. Sanna Ord består för evigt, mina Ord skall aldrig förgå. Skriften kan inte göras om intet. Jag är Alef och Tau, den förste och den siste, begynnelsen och änden. Jag är den Jag är. Förbundets Ord.

  49. john lind

   Allting i den fysiska världen är tankens handling. Vi har alla en kropp och vi har de s.k. fysiska omständigheter. Vi skulle inte ha någon av dem om vi inte hade vårt medvetande. Trons lag i oss, gör det så, att vi inte är beroende av något annat än oss själva och Guds Ord. Med Kristi sinne tänker vi Kristi tankar och vi får uppleva manifestation av dessa tankar. Med Guds gränslösa makt, spelar det ingen roll vad alla omständigheter i nuet, i gångna tider, och i framtiden synes att vara, därför att vi är här för att skapa nya omständigheter, och inte för att var fångna av de gamla. Det är aldrig försent att ha en lycklig barndom, fast nu börjar tiden knapp. Tiden är den dyrbaraste vi har. Vi har var och en av oss, en av Gud given fri fantasi, med vilken vi kan bli havande med, vad vi än önskar. Livets krafter går att förnimmas, de är i tankeform, de har intelligens, de bär fram den visionen man önskar att bli till. De tankar vi sänder ut, är det vi kommer att bringa tillbaka som ting: Himmelska tankar för fram svaret från det osynliga. Vi har kommit in i vila. Du har den fria viljan att tänka rätt! Kom ihåg: Vi borde inte attackera de andras visioner med ständigt talande och så förstöra hans/hennes vision. Det är tråkigt med människor som inte kan styra sin tunga. Det beror på anden i mig, den Allsmäktiges Ande ger mig förstånd. (Job <a href="#" class="seekto" data-time="1928">32:8</a>) I begynnelsen var Ordet, och Ordet var med Gud, och Ordet var Gud. Ordet var med Gud, och Ordet är Gud. Ordet är mig nära, i min mun och i mitt hjärta, trons Ord som jag sår. Jag sår dem och de slår rot, de växer och bär frukt. Se, Guds rike är inom mig. De hos vilka säden faller i god jord (underbar jord, värdig jord, grek), det är de som hör Ordet och förstår det och tar emot det och behåller det i ett uppriktigt och gott hjärta och bär frukt och är uthålliga. (Luk <a href="#" class="seekto" data-time="495">8:15</a> m.m.) Sannerligen säger jag er: Om ni bara har tro som säd, Ord att så, då kan ni säga till det och det skall flytta sig, och inget skall vara omöjligt för er. (Mat 17 :20) Om någon säger till detta berg: Lyft dig och kasta dig i havet, och inte tvivlar i sitt hjärta utan tror att det han säger skall ske, då skall det ske. Därför säger jag er: Allt vad ni ber om och begär, tro att ni har fått det, så skall det vara ert.(Mar<a href="#" class="seekto" data-time="683">11:23</a>b-24) Ordet är Andens aktivitet. Tanke är ting som du talar ut! Ordet är dig nära! När Ordet är uttalat, blir det lag. I varje situation bevara ditt eget råd (det du sår). I allt, var den du är i Kristus, en konung med Kristi Ord! Om någon talar, tala som Gud, ty han sade och det vart, och han såg! Och SE, det var mycket gott! Gud har redan talat allt till deras existens. Ta reda på vad han har talat! Han har talat de senaste 2000 åren genom sin Son. Herren Jesus är garantin bakom varje löfte ifrån Matt <a href="#" class="seekto" data-time="61">1:1</a> till Uppenbarelseboken <a href="#" class="seekto" data-time="1341">22:21</a> (det Nya Förbundet). Gud har givit mig alla möjligheter: När andra talar om, vad de ser, hör tycker, tänker, och tror - du skall tala Kristi Ord. Inget Ord är omöjligt för Gud! Och ALLT är möjligt för den som talar Kristi Ord. Ordet är Gud! All det s.k. motstånd är dina möjligheter, eftersom ditt Ord (i Kristus) är Gud. Inför Gud som kallar på det som inte är, som om det vore till, (Rom <a href="#" class="seekto" data-time="257">4:17</a> c) det som inte var till, har Gud utvalt för att göra till intet det som var till (Satans gärningar). (1Co <a href="#" class="seekto" data-time="88">1:28</a> b) Gud sade att han hade skapat mig lik honom, en exakt kopia av honom själv. Gud sade och det vart. Han sade till mig: tala som Jag. Du har det eviga Livets Ord och den Levan-degörande Anden. Andliga TING med Andliga ORD! Kaoset utanför dig har ingenting att göra med din framtid, utan det är din möjlighet. Tron är den teknologin som Gud alltid har använt! Tron är din kontakt med Guds kapacitet, som är gränslös. Tron är den gäll-ande valutan i hela världen: 'Så som du tror, har det gjorts för dig!' Inga räkningar efteråt! Det är inte fråga om vad du behöver. Det som gäller är vad du önskar. Jesus frågade:'Tror du att jag kan göra detta?'(Mat <a href="#" class="seekto" data-time="568">9:28</a>b) 'JA!' För de Ordens skull säger jag dig: Gå! (Mar <a href="#" class="seekto" data-time="449">7:29</a>b) 'Var vid gott mod! Din tro har frälst dig. (Mat <a href="#" class="seekto" data-time="562">9:22</a>b) Det du tror har hänt!' (Mat <a href="#" class="seekto" data-time="493">8:13</a>b)'Din tro är stor. Det skall bli som du vill.'(Mat 15: 28b) Ty sådan han är, sådan är också jag i den här världen. (1Jn <a href="#" class="seekto" data-time="257">4:17</a> b) Biblisk tro är, att tro att Ordet - uttalat, gör allt - Ordet är Andens manifestation. Och nu är det för den människa som kommit in i hans vila, att låta Ordet arbeta. Ordet är mig nära! Våra tankar kontrollerar allting. - Tanke är ting som jag talar ut - Ordet är Andens aktivitet - När Ordet är uttalat, blir det lag - Innan där kan finnas lag, där måste vara någon som handlar - Någon måste tala - Så som du tror, så har det blivit dig given. När DU talar Kristi Ord om rikedom, gör Ordet till intet din fattigdom! Konditionen av människans hjärta utgör vad hon kan förstå och ta emot. När Jesus talade till vinden och vågorna, talade han till det osynliga (vinden) först och sedan till det synliga (vågorna). Det måste alltid börjas med det Andliga. Ordet måste genom tron 'mixas', till ett med dig. Du 'mixar' det med din tunga. Hur du använder din tid och dina pengar avslöjar hur din framtid kommer att vara. Hur du använder dina pengar avslöjar vad du värderar mest och var ditt hjärta är. Hur du använder dina händer eller inte använder, avslöjar om du litar på Gud. Tungan är blandaren! Din tunga har mixat allt det som finns i ditt hjärta, din framtid kom-mer från ditt hjärta, genom dina Ord. Du talar såsom du tror! Trons lag fungerar rätt, när man endast talar det man önskar att ske. Den Vises hjärta utbildar hans mun, det gör honom förståndig och lägger lärdom på hans läppar, allt mer och mer. Den förståndiges hjärta förvärvar kunskap, och de visas öron söker kunskap. (Pro <a href="#" class="seekto" data-time="1095">18:15</a>) Den rättfärdiges mun talar visdom, hans tunga säger det rätta. Hans Guds undervisning är i hans hjärta, hans steg vacklar inte. En god människa bär fram det som är gott ur sitt hjärtas goda förråd. Ty vad hjärtat är fullt av, det talar munnen. Orden i mannens mun är som djupa vatten, vishetens källa som en flödande bäck (Pro <a href="#" class="seekto" data-time="1084">18:4</a>) Kom ihåg pengarna är (bara) den 'smutsiga' sidan av mig - Guds Ord (är) den rena.

  50. Mike Le Suèdois

   Glöm inte att ge ert stöd till den libertarianska företagaren, som även driver en lukrativ SEselskanal

  51. Bobbzen

   Snackar om Athén och visar upp en Spartan...

  52. Stormgnome

   "All right, I've been thinking. When life gives you lemons? Don't make lemonade. Make life take the lemons back! Get mad! 'I don't want your damn lemons! What am I supposed to do with these?'" - Cave Johnson

  53. ХХХ AMATЕUR SЕХ VIDЕO - СLIСК НЕRЕ

   🔥🔥🔥🔥🔥 Like if you want it to stay in TRENDING <a href="#" class="seekto" data-time="90">1:30</a> ❤💓 👇 👇 👇 👇🔥💃

  54. bowen voowy

   "30 000 meter över jordens yta" Det stämmer inte.

  55. Ola Söderlind

   can nogon göra en datasimlulering av detta ekonomi , transport produktion, som simcity fast helafarden och mest kasen en karta ochtext som visulelt.

  56. Mary Decouvertes

   What kind of shortages do you think we will see, how long do you think this crisis is going to last and how do you suggest we best secure our money while it plays out?

  57. Borkaman87

   Det är inte särskilt komplicerat. Handlar bara om att skaffa säkerhetsritualer som dels 1) tar hänsyn till att viruset inte kräver en bråkdel så mycket som en nysning eller harkling för att bli luftburet i timmar. Uppmaningen om två meters avstånd till varann är en skrattretande idioti när vi i en sammanfattad model av några timmar i praktiken går i gåsled mellan affär, tvättstuga och ytterdörr.. 2) Säkerhetsritualer som tar hänsyn till att viruset kan överleva i flera dagar på relevanta ytor. Gummistövlar. De kan tas av och på utan att vi vidrör området intill sulfästet. De kan ställas i en balja kokhett vatten innanför eller utanför dörren. Munskydd. Tre burna samtidigt istället för bara ett kanske till och med skulle få Folkhälsomyndigheten att nicka uppgivet. Ett munskydd kan sättas ihop på en halvtimme. Två timmars sömnad, klippande och blödande är ett billigt pris för tre munskydd som kan räcka i månader. Välj material som också klarar av vistelsen i kokhett vatten efter användning. Visir: Ett enkelt overheadpapper, tejp och stålram från lampkrona eller flervikt ståltråd. Kostnad; Ytterligare 30 minuter, för ytterligare en attiralj som kan återanvändas via kokhett vatten. Helkroppskydd: Regnjacka, regnbyxor, poncho- de är alla slitstarka nog att klara av en behandling kokhett vatten efter användning. Summerat kan man säga att tre timmars engångspyssel- och 30 minuters dagliga säkerhetsritualer ger oss marginaler att minska smittspridning med säkert 80- 100% månader framöver. Marginaler som ger marginaler, tex för an drägligt bemannad ekonomi.

   1. bowen voowy

    på som vanligt innah hela skiten kraschar.

  58. TobiasK

   Världen nedstängd? Get fucking over it.

  59. TheSebjo

   Med andra ord är vi alla fucked? Och vad borde min boomer- morsa med en belånad bostadsrätt göra? Sälja och hålla sig inomhus i min hyresrätt på annan ort? Skulle uppskatta ett seriöst och snabbt svar. Mitt eget välmående beror för tillfället på detta. Mvh

  60. Rasmusb

   Varför ser du ut som en 16 åring med ett age filter?

  61. Power Beast

   Akta er för avsiktlig smittspridning! Daily Mail skrev idag, utan att kunna citera, att någon nationalsocialist hade skrivit på ett forum om att spotta på FBI-dörrhandtag. Men varför menar gammelmedia att det är bara är nazister som önskar livet ur någon? Av världens 286000 bekräftat Corona-smittade borde det väl finnas fler än nazisterna som önskar livet ur någon. Vetenskapliga undersökningar utförda av bl a PEW och andra seriösa forskare visar att det finns grupper med miljarder medlemmar där runt 50% önskar livet ur någon ur en annan grupp än den egna (dock får man inte nämna mer än så på SEsels). Den som själv riskerar dö i exempelvis en dödlig virussjukdom, är statistiskt sett också mer benägen att döda. Säg att det kanske bara är 5% av befolkningen som är benägen att nära sin dödsbädd genomföra något så skadligt, eller låt säga att det är så lite som 1%, så är det ändå väldigt många, som kan ställa till stor skada. Verkar det förresten inte vara påfallande många politiker och andra kändisar, alltså personer med potential att ha hatare, som bekräftas smittade (nu senast Angela Märkel).

  62. A. Vecstric

   "Historiska pandemier" - Hoppar över Spanska sjukan som gav oss socialistisk sjukvård. See what you did there högerpropagandist! ;-)

  63. Hans Lennros

   I fredags uppgav myndigheterna att Corona-fallen kommer att öka betydligt under helgen. En anstormning förutsågs slå mot Stockholmsvården: omni.se/antalet-fall-i-stockholm-vantas-oka-betydligt/a/BR18Ge Karolinska universitetssjukhuset och Region Stockholm ska styras enligt en NATO-inspirerad militär hierarki: www.dn.se/nyheter/sverige/karolinska-gar-in-i-militar-styrning-rustar-for-kraftig-okning-av-smittade/ Försvarsmakten ställde upp fem stora kylcontainers bakom Karolinska i vilka uppåt tusen döda kan förvaras: www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/kylcontaintrar-vid-sjukhuset-forbereds-som-extra-barhus/ Vad hände? Ingenting! Det blev faktiskt tvärtom. *Hur länge ska denna **_vansinniga_** svenska coronaresa fortgå?*

  64. Mighty Robz

   Kommunikationen sker genom undervattenskablar och mast.

  65. Nero Machiavelli

   Det är dags att dö, jag är förbered för döden.

   1. Taklampa

    Valhalla jag är redo

  66. Stefan S

   HiHi! Skogsavverkningsmaskiner men det var en grävmaskin på videon.

  67. Pontus Berg

   Som nästan alltid utmärkt. Dock är våra mobiler inte uppkopplade med satelliter utan landbaserade basstationer. Den enda satellitkoppling är dom positionerings system som används (GPS, Glonass eller vad man nu har).

  68. Hans Lennros

   *Läs FHM:s influensarapport 2019 innan den hemligstämplas!* Den visar att av totalt drygt 20.000 personer med en laboratorieverifierad influensadiagnos under säsongen 2018/2019 så avled ca 1000 patienter inom 30 dagar. Dessa 5% av fallen var således resultatet av en "vanlig" säsongsinfluensa och då till trots för att det fanns ett verksamt vaccin: www.lakemedelsverket.se/sv/sok-lakemedelsfakta/substans?id=6349455123192845 Hittills har ett avsevärt färre antal individer (cirka 1 600 personer) påvisats vara infekterade av Corona viruset. Av dessa har ett ytterst litet fåtal därigenom har utsatts för en risk att avlida i Covid-19 (varav 17 personer har dött): www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/nya-laget-hos-regionerna--stockholm-har-presstraff-/ (avlidna enligt Rapport söndag kväll är 23, samtliga äldre högriskpatienter, dvs. med ett nedsatt allmäntillstånd) Den otvivelbara slutsatsen blir därmed att risken för befarad "massdöd" är försumbar, inte minst för att Corona viruset inte gjorde sitt egentliga massinträde förrän långt in på den svenska influensasäsongen. Den mänskliga och samhälleliga påverkan av Corona kommer följaktligen att bli högst begränsad. Därför är de omfattande negativa ekonomiska effekterna, vilka oundgängligen kommer att följa i spåret av "Corona-krisen", uteslutande en konsekvens av okunniga myndigheters hastigt påkomna åtgärder och ogenomtänkta rekommendationer, exempelvis som att inte gå till jobbet om man har snuva och/eller hostar och att äldre (60+) vid minsta lilla symptom ska hålla sig isolerade hemma samt att 70+ överhuvudtaget inte ska gå ut även om de är fullt friska. *Man kan redan nu med till visshet gränsande sannolikhet utgå ifrån att i många länder, även i Sverige, så har alla de demonstrativt ingripande och oerhört kostsamma statliga åtgärderna handlat om ett cyniskt röstfiske.* Vi kommer alla över hela världen att till leda få höra politikerna säga: *"Se hur duktiga och förutseende vi var".*

   1. Primal Helsecoach

    @Hans Lennros Sydkorea utförde ett grundligt testarbete och kunde tack vare det undgå att stänga av sin ekonomi..

   2. Hans Lennros

    @Primal Helsecoach Fler tester skulle inte leda till några avgörande beslut i någon riktning. Jag håller faktiskt med FHM där.

   3. Primal Helsecoach

    @Hans Lennros Tack för lektionen! Nu antar jag ändå att även du förstår innebörden bakom ordspråket. Håller med, svenskarna har nog testats mindre. Därav missvisande siffror. Siffror som alltså inte borde användas som grund för att förkasta isolationsstrategin. Du tror inte att det spelar någon roll om Sverige slutar med tilltagen eller inte? Eller du tror inte det spelar någon roll om vi testas eller inte?

   4. Hans Lennros

    @Primal Helsecoach Tillåt mig försöka reda ut begreppen. Börjar med att kommentera det gamla kända uttrycket att _"det är som att välja mellan pest eller kolera"._ *Det valet är extremt enkelt!* Kolera är en högst undvikbar sjukdom eftersom den beror på förorenat dricksvatten. Den är också lätt att behandla (vätsketillskott + salter) med en mycket god prognos. Att uttrycket lever kvar här i landet som om det skulle vara en farlig sjukdom är en fördom som härrör från kolerautbrotten under mitten av 1800-talet innan vi fick moderna avloppssystem och allmänhygienen generellt förbättrades. Vad det gäller hur många som smittats av Covid-19 så säger det ingenting eftersom antalet smittade uteslutande beror på hur många som blivit testade, vilket i sin tur är avhängigt av tillgången på provmaterial (test-kit). Norge råkade ha god tillgång på kits, därav de höga siffrorna. Samma gäller för New York. Så du har helt rätt i det att vi måste sluta låtsas att det är 1600 smittade i Sverige. Det är avsevärt fler. För att avslutningsvis vara lite provocerande: frågan är om det spelar någon roll? Jag tror inte det.

   5. Primal Helsecoach

    Några tankar på din text. I Norge har 20´200 personer (igår 23/3) påvisats smittade av Covid-19. Med tanke på hur mycket striktare Norges isolerings-politik är än Sveriges så kan vi väl sluta låtsas att det är 1600 smittade i Sverige? Covid-19 har visat sig vara mycket smittsammare än vanlig influensa. Så pass att man kan se en ungefärlig fördubbling av antalet smittade var tredje dag, utan social distansering.. Det innebär en exponentiell ökning. Väldigt få människor förstår vad faran med exponentiell ökning är, så ett litet exempel: Fördubbling var 3:e dag ger 10 fördubblingar inom loppet av 30 dagar: 2x - 4x - 8x -16x - 32x - 64x - 128x - 256x - 512x - 1024x Lite enkelt räknat kan man säga dagens antal smittade kan multipliceras med 1024 för en antydan om antalet smittade om 30 dagar. I Norge: 20´000 x 1024 = 20 miljoner smittade. Nu är det såklart en absurd siffra eftersom Norge inte har 20 milj invånare. Och Norge har tagit till seriösa medel för att bromsa utvecklingen. Vad tror du händer med andelen döda när all sjukvård slutar fungera och folk som hade överlevt inte får tillgång till vård? Vi kommer antingen få höra att de gjorde för mycket, eller gjorde för lite. Glad att jag inte försöker leda ett land i den här situationen som är definitionen av pest eller kolera.

  69. Jo Do

   Coronaviruset är bara droppen som får bägaren att rinna över! Vi har levt på lånad tid de senaste tio åren. Världens ekonomier är sjuka av överbelåning och korruption, inte influensa. Men det är ju praktiskt att skylla på corona. Då slipper våra politiker ta ansvar...

  70. J L

   Första videon jag sett från Henrik Jönsson, helt klart ett geni.

  71. Kissingspell

   Du borde få nobelpris i positivtänkande

  72. Claes Hallin

   Denna hysteri är bortom sans o balans. 90 000 dör av cancer varje i Sverige. 1200 tar livet av sig själva. 500 dör i trafiken som jämförelse på död. Håll de gamla isolerade o kör på som vanligt innah hela skiten kraschar.

   1. Jo Do

    Hela skiten är på väg att krascha oavsett! Coronaviruset är bara en katalysator....

  73. R T

   Islam viruset er farligere enn Corona viruset.

   1. Taklampa

    Den ger mig mycket skägg:/

  74. Tommi Rahikka

   nu ser vi vad globalism kan leda till

  75. Sven Johansson

   Detta måste vara din bästa video hittills Henrik. De finansiella luftslotten kommer kollapsa och det reella värdeskapandet, investeringar för framtiden och teknisk utveckling kommer återigen bli primärt i samhället. Bästa välgångsönskningar från Luleå.

  76. Hasse Gullmarsvik

   Stödpaket är ett skämt som bara gör att dessa företag som använder pengarna går i konkurs vid återbetalningen lite senare. Ett luftslott skapat av virriga politiker. Att tvinga mig som företagare till att ta ett lån för att uppehålla någon typ av status för mitt företag. Ett hån. Tillverka vad till vem och hur?

  77. Limpan

   Henrik, Tror du att den så kallade bail in kommer att ske våra sparpengar?

  78. Stabil

   <a href="#" class="seekto" data-time="100">1:40</a> Tidernas begynnelse var oändligt långt före människan. <a href="#" class="seekto" data-time="170">2:50</a> Hur kan virus kämpa för överlevnad då virus inte anses vara en levande organism? Resten var ganska okej.

   1. Hans Lennros

    CoV-2 (dvs 2019-nCoV) är lika levande som ett datavirus. Fatal COVID-19 är när hårddisken kraschar.

  79. Clown with a Gun

   Corona är det bästa som hänt miljön!

  80. Toby-wan

   Jag vet att vi har drabbats av många pandemier och epidemier som haft samhällsomvälvande effekter och ofta lett till att gammla korrupta system fallit och ersatts av nyare och bättre system. Jag hoppas att det genomkorrumperade systemet vi lever i idag ochså får falla och att vi kan bygga nått nytt och bättre. Men. Baserat på vad du säger och det som många andra människor som är ekonomiskt mer kunniga än jag säger så känns det här mer som ett scenario liknande det som inträffade år 1177 f.Kr. (Årtalet stämmer antagligen inte men om man söker 1177 collapse så hittar man en rolig föreläsning här på youtube). Det som hände under den perioden var att ett gäng Bronsålders länder byggde en komplex och "globaliserad" civilisation i medelhavet. Precis som vår civilisation existerar tack vare handel med fjärran länder så var deras civilisation uppbyggd som så att man fick in råvaror från vissa länder som sen förädlades i andra länder som sen såldes till de överiga länderna i området. Runt 1177 f.Kr. så skedde en total systemkollaps. Deras civilisation hade blivit stor och komplicerad men ochså därigenom dekadent och svag. Det resulterade i att civilisationen hade svårt att försvara sig när andra folkgrupper blev drivna från sina hemområden och i princip invaderade deras länder för att bosätta sig. Det resulterade i krig och konflikter som förstörde deras "globaliserade" supply chains och sen kom pandemi och klimatförändringar som tillslut ledde till svält. De som har studerat de här tidigare samhällskollapserna har tagit fram modeller som beskriver hur de sker. Det är skrämmande för när man tittar på det för de har listor över stressorer som tillsammans kan orsaka så stor stress på ett samhälle att det kollapsar så uppfyller vi redan deras kriterier över vad som orskar att en civilisation kollapsar. Om vi nu går in i en situation där vår globala marknad helt dör samtidigt som vi har en pandemi så är det nog rätt kört för oss. Då är det ju direkt tillbaka till etnisk konflikter, krig, svält, och misär. Sen kanske vi har en ny rennässans om 400 år eller så men det är ju inte så relevant för oss nu.