Lördagsintervju 74 med f.d. polis Peter Springare - Vad är det som händer inom polisen?

105tn visningar71

  I detta program förklarar Peter Springare varför polisen inte fungerar som den ska. Han pekar ut den centraliserade organisationen och att politikerna är otydliga med uppdraget eller till och med motarbetar kärnverksamheten genom målsättningar och rapportering som stjäl tid och resurser. Den ökande och allt grövre brottsligheten har koppling till invandring och etablering av klaner och utanförskapsområden. Detta är problem som man inte tar i p.g.a. politisk korrekthet. Istället har cheferna uppdrag kring jämställdhet, mångfald, HBTQ etc.
  Han menar också att det är fel att tala om kriminella gäng eftersom ungdomarna är en del av sin klan som kan fungera mer som traditionell maffia. På vissa platser är det dessa grupperingar som har våldsmonopol.
  Peter Springare Blev rikskänd i samband med att han på Facebook skrev om hur hans arbetsdag såg ut. Eftersom han var polis och de flesta brott han arbetade med hade koppling till invandrare, blev detta kontroversiellt. Enligt myndigheten han arbetade på skulle han inte ha berättat om verkligheten.
  I detta program får vi höra Peter Springare berätta om sitt arbete som polis. Han har haft många olika tjänster, ända från botten upp till toppskiktet. I början av sin karriär, när han var stationerad i Dalarna, fick han stifta bekantskap med en annan rikskändis, nämligen Dan Eliasson. Vi får höra en anekdot från den tiden då Eliason var punkare och blev gripen för skadegörelse. När Springare fortsätter sin berättelse kan man tolka det som att Dan Eliason har fortsatt i samma bana, men nu i en lite högre division.
  Det Peter Springare skrev om i sitt berömda inlägg på Facebook i februari 2017 var hur överrepresenterade brottsmisstänkta med utländska namn var och att han blev trött på att se samma namn dyka upp igen och igen. Men detta var den polisiära verkligheten. Peter hade sett hur situationen i samhället och alltså också för polisen, gradvis hade förändras. Inte bara brottens art och råhet hade förändrats utan också polismyndighetens sätt att hantera kriminaliteten tog en annan bana. För en polis som varit med i flera decennier kändes det märkligt att från sina chefer få direktiven att lämna ”walk over” i situationer med kriminella. Men detta var och är verkligheten för poliser på fältet.
  Kriminaliteten i dag är en helt annan än den som fanns ett par decenniers sedan säger Peter. Den våldsanvändning med vapen ämnade för krig som används regelmässigt har polisen svårt att stå emot. Dels behövs stora polisiära resurser, dels skulle polisen behöva agera på ett väldigt osvenskt sätt. Så som Peter skrev, består brottsligheten i dag till stor del av utländska klaner som vill dominera platser i landet. I och med detta tenderar vittnen i mycket hög grad att utebli. Man vill helt enkelt inte stöta sig med klanen för man vet vad den besitter för våldskapital. Polisutredningar tar som regel, på grund av detta, betydligt längre tid och slukar ytterligare resurser. Sedan beskriver Springare hur det bland poliserna också upplevs som svårt att öka sitt våldsanvändande för att få verkan, då de trots sin fulla rätt, ändå riskerar jobbiga internutredningar eller att bli uthängda i pressen.
  Peter Springare, som numera engagerar sig politiskt i Örebropartiet, har länge funderat över sambandet mellan polisens svaga agerande på fältet och de politiska direktiven som polisledningen får av de styrande politikerna. När Peters gamle bekant Dan Eliasson tillträdde som rikspolischef skulle en total omorganisation genomföras inom polismyndigheten. Peter, likt många andra poliser, är inte imponerade av resultaten. Dels har många chefer med genuin yrkeskunskap i brottsbekämpning på ett eller annat sätt fåtts att lämna organisationen, dels har den beryktade värdegrunden allt mer fått göra sig gällande.
  Myndigheter som tidigare hade en s.k. armlängds avstånd till politiken, har kommit att få allt mer politiska direktiv kring hur de ska arbeta. I detta perspektiv var den partianslutna socialdemokraten Dan Eliasson närmast perfekt som chef över polisen.
  Inom polismyndigheten, likt i andra svenska myndigheter, har kärnverksamheten minskat. Men det beror inte främst på fotfolket utan på de direktiv om värdegrund, jämställdhet, mångfald och annat de anmodas följa. När diskussionen sedan kommer att handla om hur man ska lösa problemen nämner han politikernas och de höga polischefernas ansvar. För att kunna rätta till de grava bristerna med polisväsendet måste de prioritera brottsbekämpningen.
  -----------------
  Stöd Swebbtv på olika sätt:
  - Handla i vår butik på butik.swebbtv.se
  - Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se
  - Texta våra program på svenska eller engelska. Skicka mail om du är intresserad
  - Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra
  - Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.
  Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

  Publicerades den 13 dagar sedan

  Kommentarer

  1. yourcrapp

   civil anställda behöver inte per definition vara fel. mkt av problemet med den svenska polisen enligt mig är att organisationen inte fungerar samt att den svenska polisen i mångt och mkt är lata. vart är alla patrullerande poliser? jag vill se er fotpatrullerandes på gatorna, i tunnelbanan osv. Ni synns ju fan inte. och ser man er sitter ni i era radiobillar. eller när ni tar vanligt folk för fortkörning!

  2. yourcrapp

   känner en del poliser här där jag bor i södra skåne, och jag vet att det dras resurser från min hemkommun till Malmö i stort sätt hela tiden. det är skandal. vi betalar världens högsta skatt! vad fan får vi för pengarna!!!

  3. Lennart870

   Hoppas att Sverigedemokraterna som är det enda parti värnar om Sveriges framtid, värvar honom.

  4. Karin Nilsson

   Peter Springare Borde Va Lärare På Polis Skolan För Framtida Poliser.

  5. galenikarlek84

   Gamla bittra och övervintrade nassar i kostym är lika destruktivt som miljöpartiets rastafari politiker.

  6. r/IamVerySmart

   Bara så folk fattar, Det är en fråga som bör tas upp. Men den är inte hela sanningen. Det är idiotiskt att ignorera det, Men det är även idiotiskt att gå för långt åt andra hållet. ökningen i brottsligheten idag har skett på grund av massor av val som har lett (indirekt) till, t.ex en misslyckad integration, vilket har skapat en perfekt miljö för Svenska gäng. Svenska gäng älskar Svenskars fördomar mot invandrare. För desto mer invandrare som stöts ut ur samhället, desto lättare är dom att rekrytera till gängen. Och ofta är det den ekonomiska situationen som invandrare hamnat i som bidrar till kriminaliteten. och brotten minskar, och många av brottstyperna har gjort det sedan 1980. Mord ligger på ungefär samma höjd som år 2007. och samma med våld och misshandel. anmälningar av Sexual brott har ökat ganska drastiskt sedan 2015. Och andelen som våldtas årligen har gått upp, från 0.8% (2016) till 1.1% (2018) Vilket polisen tror beror på en ökad anmälnings benägenhet. Luras inte av artiklar där det står "våldtäkter har ökat med 50%" Det låter mycket värre än vad det är. Samt om en man eller kvinna våldtar sin flickvän/pojkvän flera gånger i veckar under 1 år. Så räknas den rapporten som runt 365 olika rapporter i en. I andra länder räknas det som 1 rapport. och allt tyder på att brottsligheten kommer att minska med tiden. Invandrare är överrepresenterade, och anledningen varför är nog den rasismen vi har idag, Håller med Peter, men det är fel att kategorisera brottslingar efter etnicitet. Det kan ha långsiktiga konsekvenser som inte är uppenbara. Man kan säga, "Ja invandrare är överrepresenterade, men det beror inte på deras etnicitet, utan miljön som dom placerats i och deras socioekonomiska definition. Det är konsekvensen av en misslyckad integration." Många idag säger bara "invandrare är överrepresenterade" För det skapar ett "vi och dom" tänk. Vilket bara bidrar till brottsligheten. och alla dom här bombningarna, många av dom är till för att Svenska folket ska utveckla ett vi och dom tänk. Dom används för skrämsel, det är sällan dom bomberna får några offer. Själv tycker jag man borde stoppa invandringen och lösa situationen här innan man börjar ta in igen.

  7. Roxy Stellar

   skumt verkar bli vanligt ❕ kräv omval nu omedelbart endast röst i bläckpenna med personnummer ✔

  8. annemarie g Wouda

   Tack Mickael Willgert och Peter Springare för en oerhört intressant video . Tack Swebbtv

  9. spursdegen69

   Skulle bli galen om jag va polis och bara fick vända kinden till hela tiden. Respekt mot polis måste ju finnas...annars är ju hela funktionen borta...otäck utveckling. Blir ju i slutändan att folk tvingas ta lagen i egna händer.

  10. dj formalin

   My hero !

  11. c Ek

   Trist att poliskårens öv Soc medier företrädare som Peppe polis,ybsödermalm etc i stort sett ej gör annat än att tala positivt för den rådande politiska flata linjen, tycker synd om de riktiga poliserna,men ni måste oxå ryta i mot dessa medlöpare ni har i media.

  12. zuygj bnsv

   Tänk om Peter Springare ville åta sig uppdraget som rikspolischef, då hade Sverige kommit närmare räddningen !!

   1. mnika voli

    är det de 64st med tummen ner som styr över landet o de med tummen upp är motståndet!

  13. Simpson

   Det blir bara fel när etablissemanget försöker tysta sanningen.......

   1. cnmmd qiuoo

    Roten till detta misslyckande är att Sverige knäböjt sig framför Globalisteliten.

  14. Stefan Britting

   Kanon, så ska det låta.

   1. cnmmd qiuoo

    är det de 64st med tummen ner som styr över landet o de med tummen upp är motståndet!

  15. cnmmd qiuoo

   intervjuer och du Mikeal Willgert är superbra som sköter dig snyggt och proffsigt.

   1. zuygj bnsv

    Peter Sprigare är guld värd👍

  16. SUH DUDE

   Det är ju inte riktigt invandrarnas fel att det har blivit såpass kriminellt. Det är regeringens fel som inte integrerat dem tillräckligt. Finns det inga jobb att få så vänder sig välidgt många människor till kriminalitet för att dess familj ska överleva. Hade inte ni själva gjort allt för att eran familj och barn skulle överleva och få mat?

  17. aegd

   Polisen är ju fortfarande en organisation som är uppdelad på fruktansvärt många nivåer. Vi har dels sex polisregioner, varav dessa regioner är uppdelade på ett flertal lokalpolisområden. Resurserna fördelas dessutom mellan många olika avdelningar. Vi har också ett flertal olika avdelningar som i sin tur "ägs" av olika aktörer inom polisen, som regional ledningscentral (RLC), Lokalpolisområdet (LPO) och även NLC (nationell ledningscentral). Även om springare arbetat som polis i många år och har stor polisiär erfarenhet, så kan jag tycka att han generaliserar väl mycket när ha säger att dåliga chefer behöver bytas ut, frågan blir då vilka dåliga chefer och vart? Är samtliga chefer inkompetenta, varför? Vad i organisationen är det som brister? Är det utredningar som inte fungerar? Är det det brottsförebyggande som inte fungerar? Är det det operativa polisarbetet som inte fungerar? Är det ingripandepolisen? Grova brott? Gränspolisen? Brottsplatsutredarna? osv, osv. Vad fungerar, vad fungerar inte? Fungerar det olika bra/dåligt mellan olika polisregioner? Springare nämner inte heller något om brister i lagstiftningen där livsstilskriminella mer eller mindre får en klapp på axeln och mer eller mindre inte straffas för brottslighet. På LPO nivå så vågar jag säga att en väldigt stor del av resurserna går åt för att hantera ett fåtal individers upprepade brottslighet, och även om uppklarningsprocenten där är hög, så kan den livsstillskriminella kort därefter gå tillbaka till att begå brott. En lagstiftning som kniper åt återfallsförbrytarna, där man fängslar eller till i större utsträckning tvingar dem till vård och får bort dem från gatan skulle bidra stort till att få ner brottsligheten. Inte heller pratar springare om hur mycket av ingripandepolisens resurser som går till att hantera suicidala, psykiskt sjuka och fylleri och handräckningar. Det här är stor arbetsbörda både för ingripandepolisen och LPO, som man av någon anledning aldrig väljer att diskutera i större utsträckning. Trots att det handlar om att polisen får ta ett stort ansvar för ärenden som i grund och botten är kopplade till vårdlagar. (LVM, LPT, LOB).

   1. aegd

    En annan sak som det pratas om är hur mycket "skräpbrott" man skriver anmälningar på, då vi har anmälningsplikt. PKC (polisens kontaktcenter) tar upp anmälningar från alla möjlig tokar. Det registreras tusentals (om tiotusentals) anmälningar varje år från psykiskt sjuka, dementa, missbrukare, strålisar osv, där man har ickebrott, försäkringsbedrägeri och andra "skräpärenden" där folk känner sig kränkta och av en eller annan anledning vill göra en anmälan till polisen.

  18. diungy alisnr

   PK & Sossesmittan sprider sig i alla myndigheter och samhällslager

   1. cnmmd qiuoo

    Glöm inte att donera till Swebbtv.

  19. mnika voli

   Peter Springare var en riktig polis! Till skillnad från proffstjänstemannen Dan Eliasson som inte står för något! En liten skit på ren svenska!

  20. Johan Gustafsson

   Bra Peter! Önskar att våra politiker hade ett uns av din kunskap och erfarenhet när dom sitter och bestämmer i dessa frågor.

   1. mnika voli

    Glöm inte att donera till Swebbtv.

  21. Marttinan Miehet

   Where are Every alpha hane in that country 🤣🤣🤣😂😂😂

   1. diungy alisnr

    annat skit som inte fungerar på det här samhället, det är en bluff. Jag tror absolut på ett socialistiskt system om varenda jävla krona spenderas väl i befolkningen och INTE i

  22. Martin Carlberg

   Hört av kunder med ursprung från diverse länder MEN sen 15-50år tillbaka som bokstavligen vräker ur sig ”hur kan vi tolerera detta, jag flyttade hit för 20år sen, Sverige tog emot oss med öppna armar, vad är det som händer?!!!), kan bara hålla med...

   1. mnika voli

    Rösta rätt nästa val

  23. Lars D

   Men det är ju inget nytt. På 70- och 80-talet var det "juggemaffian" mfl som styrde amfetamin- resp heroinhandeln. Det är oftast de lägsta samhällsklasserna som sysslar med denna typen av kriminalitet. De högre klasserna rånar dig utan att du fattar det.

  24. Puma

   Äntligen får man höra sanningen om dagens verklighet, den som MSM förtiger alternativt skönmålar. Det mest skrämmande i reportaget var benägenheten att bruka extremt våld över petitesser. Detta kommer aldrig någonsin vara möjligt att förhindra oavsett art av polisinsatser.

  25. villeviking1000

   Ringa narkotikabrott, polisens favorithobby.

  26. vliduu zeeb

   kanske finns fler personer som honom där ute - träd i så fall fram, ni kommer göra en jätteskillnad! Låt inte Springare stå där ensam, utan stötta hans arbete!

   1. dutoiu hour

    Glöm inte att swisha!!

  27. Mario Lipski

   peter springare är en folk hjälte-till skillnad från stefan röööven som är en landsförrädare

   1. dutoiu hour

    Tack å lov för sådana som springare.

  28. OlleHungrig

   är det de 64st med tummen ner som styr över landet o de med tummen upp är motståndet!

   1. dutoiu hour

    Glöm inte att swisha!!

  29. Björnes Magasin

   Roten till detta misslyckande är att Sverige knäböjt sig framför Globalisteliten.

   1. vliduu zeeb

    Många poliser kommer till jobbet för att dra lön, man vill ju inte jobba, man ser polisarbetet som en inkomst källa, poliser är skatteparasiter som gör ingen nytta då

  30. dutoiu hour

   Peter Sprigare är guld värd👍

   1. dutoiu hour

    En stor eloge till dig Springare om vi ändå hade fler som dig

  31. ХХХ AMATЕUR SЕХ VIDЕO - СLIСК НЕRЕ

   🔥🔥🔥🔥 1:08 💚🖤💞 👇👇👇👇💝

  32. Göran Svensson

   Rösta rätt nästa val

  33. senni bgon

   Glöm inte att donera till Swebbtv.

   1. dutoiu hour

    Hoppas vi får in duktiga polischefer innan alla gammal kunniga har försvunnit. Tror inte vi kan ta in för unga människor som har blivit politiskt " korrekt " skolade. Tack Peter fö

  34. sesels.info/video/video/i2drhmK13YmSnKo.html

  35. elandore

   Innsiktsfull mann dette! Wow

  36. Torsten Torson

   Lördagsintervjuerna är det klart bästa med Swebbtv!

   1. senni bgon

    Mycket intressant program. Springare är väldigt kunnig

  37. Dr Cringe

   Jag har slutat att tro på det här samhället år 2010. Jag tycker att vår politiska ledning oberoende av parti är ett skämt, detta gäller även SD som ska "strama åt invandringen" när vi snart är i minoritet år 2025, jag tycker polisen är ett skämt, skolan är absurd, sjukvården behöver jag inte ens nämna? Jag åkte in 2013 för hjärtmuskelinflamation till Danderyds sjukhus och de gav mig lite Alvedon och sa "åk hem", ett dygn senare åkte jag in på Karolinska och då upptäckte de att jag hade hjärtmuskelinflamation, inkompetensen är enorm. UL och SL-tågen har ständiga signalfel så man kommer försent till jobbet flera gånger i veckan. Ingenting fungerar längre. När man är arbetslös eller sjukskriven så får man ju inte ens ersättningar, och bostäder är svårt att hitta och absurda hyror på de som finns tillgängliga. Jag vill inte betala skatt som ska gå åt polis och annat skit som inte fungerar på det här samhället, det är en bluff. Jag tror absolut på ett socialistiskt system om varenda jävla krona spenderas väl i befolkningen och INTE i destruktiva krafter, men nu är varenda skattepeng ser jag som en stöld. Jag är tyvärr bitter på svenska folket som röstar som de gör fortsatt och vägrar rösta AFS, oavsett vad man tycker om dem så hade de UPPENBART kunnat göra något bättre än Löven och idioterna som styr nu och om du INTE tror det är du ett jävla retard.

  38. slimeballz

   SVERIGE - hycklarnas land. Länge leve Bechir och dom rakryggade svenskar som faktiskt existerar.

  39. BOOMCHICK75

   Modigt att stå upp och säga sanningen av Peter. Såg även intervjun med Leif GW och du har ändrat klimatet för debatter om brottsstatistik. Tack Peter! Med vänlig hälsning André

  40. Olav Gjelten

   Vi har inget fel på klimatet och den så kallade "klimatpolitiken" är därför det mest tramsiga begreppet som någonsin uttryckts. Lova mig därför en sak: Ge INTE din röst en gång till på ett parti som stöder/är ointresserad av klimatbedrägeriet. Det kostar oss redan nu 100 000 000 000 kr årligen och den är snabbt ökande.

  41. Mats Beäff

   En stor eloge till dig Springare om vi ändå hade fler som dig

  42. jossahonnonen

   Glöm inte att swisha!!

  43. unrealdevon

   Tack å lov för sådana som springare.

  44. Juri Lenn

   Många poliser kommer till jobbet för att dra lön, man vill ju inte jobba, man ser polisarbetet som en inkomst källa, poliser är skatteparasiter som gör ingen nytta då

  45. Helena GB käglefeldt

   Vilken hjälte tänk om våra politiker kunde lyssna på såna män som han ! Tack för en grymt bra intervju 🙏🤩👍🏼

  46. Fredrik Medin

   Har en vän som anställd som civil på polishuset i Örebro, där dom fick gå igenom förundersökningar, vad exakt han gjorde vet jag inte. I samma veva som Peter gick ut med detta , så berätta min kompis för mig om fallen han satt o läste, var bara invandrar namn och många av dom var misstänkta i flera fall. Konstigt att inte fler vågar säga något! Fast nu sa ju polisen själva om barnrånen att majoriteten av dom kommer ju från förorterna/utanförskaps områdena. så det är skönt att det har kommit fram i alla fall :)

  47. Mattias Åstholm

   Springare och Allard i Örebropartiet, vilket dream team 🙌

  48. abbsnn cose

   Det var Peter Springare som öppnade mina ögon. Kommer vara honom evigt tacksam och givetvis sitta bänkad vid stor-TVn kl 15!

  49. Björn Sand

   Hoppas vi får in duktiga polischefer innan alla gammal kunniga har försvunnit. Tror inte vi kan ta in för unga människor som har blivit politiskt " korrekt " skolade. Tack Peter för ditt viktiga arbete med att få folk att förstå vad som händer.

   1. abbsnn cose

    erfarenheter av stigmatisering. Den svenska mentaliteten är en mur.

  50. Kurt Manninen

   Order från högsta ort: Rör inte mitt valboskap! Om ni vill ha kvar ert jobb. Det är därför som omorganisationen kom till. Inkompetenta ministrar och chefer som styr poliskåren + en massa civilanställda som inte kan något om polisiärt arbete. Därför får små grönamän springa omkring och, våldta, mörda och göra andra brott. Dessa små grönamän är den stora ledarens handgångna hejdukar, som systematiskt ändrar Sveriges demografi. Tanken är att Sverige skall inom en generation bestå av små ljusgröna män och kvinnor som lyder under sharialagarna. Är det ingen som bryr sig om att det kommer partier med små grönamän i så stor mängd att det anses försumbart med rösterna av blekansikten.

   1. abbsnn cose

    Sätt och nickade och förklarade i princip hela händelseförloppet i förväg, med Springare och Facebook-gruppen för mitt sällskap. Följde med i det i realtid när det hände och f

  51. mbtobbe

   Mycket intressant program. Springare är väldigt kunnig

   1. abbsnn cose

    56:30 Våldsmonopol i en demokrati..... hur pervers kan man bli.... det finns inga demokratier, bara republiker upprätthållna av olika former av monopoliserat våld

  52. bodoti qwiu

   Suverän intervju, väldigt intressant! Heder och Tack till Er alla på SwebbTV! 💜🙏🙂👏👏👏👍👍👍🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪

   1. abbsnn cose

    PK & Sossesmittan sprider sig i alla myndigheter och samhällslager

  53. Vitman

   Peter Springare är en frimurare för dom som inte visste det. Så är det sagt.

  54. ХХХ AMATЕUR SЕХ VIDЕO - СLIСК НЕRЕ

   🔥🔥🔥🔥🔥 1:27 💯💕 👇👇💕

  55. Stefan Carlsson

   Sverige är sååååå kört, RIP Sweden

   1. dolimi jotoo

    Swebbtv är SEselss viktigaste kanal! Definitivt i Sverige ❤️

  56. anders streifeldt

   Jag tror att vi måste ta tag i detta själva, polisen är inte att räkna med. Med ett landsomfattande civilgarde, med befogenheter man ger sig själv, kan vi lösa problemet. Polisen är inte relevant längre.

   1. dolimi jotoo

    Politiskt tillsatt folk som inte har den kunskap för det arbetet kräver.

  57. Glen Glen

   Socialdemokraterna kommer förgöra hela Sverige, de gör allt för makten.

  58. :Måns-anders:

   NPM; sesels.info/video/video/eYBoZmWqtqegrKY.html

  59. anna anna

   Henrik Jönsson beskyller socialismen | Jonas Nilsson bemöter sesels.info/video/video/dot8f3bJsoqam5k.html

   1. bocoy noiu

    Är Peter med i Örebropartiet?

  60. Petter !

   MOTSTÅND NU 👊🏻

   1. bocoy noiu

    och organisation gör att vettiga bra poliser slutar.