Fjärde Statsmakten nr 28 med Lars Bern om oärliga politiker, nolltillväxt mm.

94tn visningar22

  I Detta avsnitt talar vi om den ekonomiska utvecklingen i Sverige, ärligheten bland politiker, klimatfrågan, vänsteraktivisten i våra myndigheter mm.
  I EU-kommissionens prognos för BNP-utvecklingen hamnar Sverige på fjärde plats från botten. Prognosen förutspår att Sverige skall få 1,1% BNP-ökning men med tanke på att denna procentsats ungefärligen motsvarar landets befolkningsökning genom migration, skall vi inte räkna med att få någon tillväxt alls som BNP per capita.
  Lars Bern ser flera rekvisit som gör att Sverige påminner om U-länder. T.ex. kriminaliteten, allt sämre infrastruktur, elektricitet som inte räcker för nya företag. Sverige är inte längre ett rikt land utan ligger någonstans i mitten och rasar dessutom hela tiden neråt i jämförelse.
  EU-avgiften skall höjas med 50% de närmsta åren trots att Sverige inte har någon tillväxt, vilket ju var syftet med EU. Prognosen närmar sig 55 miljarder år 2022 samtidigt som beräkningar visar att vi får tillbaka ungefär 11 miljarder. I en jämförelse med övriga länder i Västeuropa är det bara Portugal som har ett lägre medianvärde på förmögenheten per capita. Paradoxalt nog så ökar samtidigt de extremt förmögna i Sverige.
  Med referens till Swebbtvs program Fjärde statsmakten 26, där ett äldreboende enligt politikerna måste utrymmas, så har det kommit fram intressanta uppgifter.
  När vi talar med ansvariga på det kommunala fastighetsbolaget Micasa, som förvaltar fastigheten, säger de att de inte har gjort någon riktig inventering av problemen med fastighetens skick. De har inte heller sagt att alla äldre måste flytta ut vid en eventuell renovering. Detta går helt på tvärs mot vad politikerna har sagt. Det blir uppenbart att politikerna har förvrängt sanningen för att få igenom sina beslut om nerläggning av äldreboendet. Liknande fall har visat att sådana här boenden ofta omvandlas till migrantboenden på mängder av platser i Sverige.
  Lars Bern ger sin syn på hur demokratin fungerar (eller inte fungerar). Innan partistöd infördes var politikerna beroende av att hålla en god relation till väljarna. I dag finns inte detta incitament i samma grad. Man kan i dag ställa sig frågan om de politiker som styr oss verkligen är valda av oss. Visserligen finns personval men partierna har ändå väldigt stor makt över vilka politiker som i slutändan blir våra ledare.
  I Kalmar fick Fredrik Reinfeldt 100.000kr av kommunen för en timmes föredrag. Vid en titt på Alla Bolag framgår det att han tjänat mellan 15 och 22 miljoner kronor per år de senaste tre åren. Han blev efter sin roll som statsminister anställd som rådgivare på Bank of America. Lars Bern anser att de rikliga arvoden som utgått därifrån till Reinfeldt är att anse som efterskottsbetalning för väl utfört arbete i linje med globalisternas intresse. I jämförelse med hur korruption sker i utvecklingsländer, där transaktionerna sker under rådande mandatperioder, blir denna sorts korruption svårare att bevisa.
  Lars Bern är tveksam till att Moderaterna kan repa sig så länge Reinfeldt är så tätt kopplad till partiet. Ett annat problem för Moderaterna är lieringen med miljöpartiet. Nu har den dessutom lett till att trafiken i Stockholm helt har korkats igen.
  Vi kommer in på Dagens Industri som har blivit en publikation som är närmast aktivistisk i klimatfrågan och som ständigt talar ner oljerelaterade bolag
  Vi diskuterar förbränninen av fossila bränslen och noterar att alla prognoser pekar på en fortsatt ökning, åtminstone till 2050.
  Lars Bern går över till klimatfrågan där den s.k. förstärkningsfaktorn är en förutsättning för tron på kraftigt höjda temperaturer. Problemet är att ingen har kunnat visa att denna förstärkningsfaktor existerar.
  I Dagens Industri påstår Andreas Cervenka att de som inte tror på klimatskrämseln behöver lära sig räkna vilket blir komiskt eftersom de som inte tror på skrämseln ofta
  just är personer som kan fysik och matematik. Bern menar att tidningen driver en kampanj för klimatskrämseln.
  Han förklarar också att det nästan bara är pensionerade personer som kan uttala sig i klimatfrågan eller i andra känsliga frågor, eftersom de annars riskerar att få sparken. Han menar att vi faktiskt inte har reell yttrandefrihet.
  Bern förklarar sen varför Socialdemokraterna och vänstern inte kan ta tag i problemen med det ökande våldet. Sist får vi lyssna till ett klipp med pastor Stanley Sjöberg som berättar att Morgan Johansson har sagt sig arbeta för att utplåna kristendomen i Sverige.

  -------

  Stöd Swebbtv på olika sätt:

  - Handla i vår butik på butik.swebbtv.se

  - Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

  - Texta våra program på svenska eller engelska. Skicka mail om du är intresserad

  - Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

  - Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

  Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

  Publicerades den 6 månader sedan

  Kommentarer

  1. Thomas Hörz

   När ni talar om andras oärlighet är det rent komiskt

  2. Martin Mosebach

   E

  3. Gunilla Mosselimossan

   Förlåt men jag såg bara 15000 på Reinfeldts resultaträkning.. är det rätt då är det ännu värre än man tänker.

  4. Viktigt

   När ska vi ut på gatorna och göra revolution. Vi svenskar måste börja protestera och ta rösten ut på gatan. Titta på England, de är nu ute ur EU och har på så sätt tagit tillbaka sitt självbestämmande över sitt land Vi måste ut ur EU

  5. Plisken Plisken

   Bort med denna regering 2022

  6. Susanne Rydvald

   Jag fick ett meddelande från e.on att jag ifrån 20-01-01 ska få 5 öre avdrag för varje kilowatt !!! Vid andra ögonkast upptäckte jag att det står "vid användning under 8.000 kilowatt om året" FUSK !!! Jag har min stuga och behöver minst 10.500 om året

  7. The Gram

   Befri os alle i Europa fra centralismen i EU og gør Europa stort igen ( MEGA stort) Eu er magtmisbrug. Og ja Lars du har ret Hvorfor er der mange milliardærer og mindsket velfærd? Absolut ebtanke værd . Anarko kapitalisme og voluntarisme er vejen frem for den generelle befolkning.

  8. Detskalldaltas

   Bonnier äger Dagens Industri. Vilken överraskning!

  9. Detskalldaltas

   När jag körde arbetarna från Dalarö för 25 år sedan till Gullmarsplan. Man var tvungen att stanna "direktbussen" på hållplatser innan Västerhaninge. 2 ciggqvinnor stod vid Gålökorset,stannade o öppnade dörren. HANNINKE HANNIKE!(Haninge), Aldrig hört talas om sa jag o gasade. HELA BUSSEN APPLODERADE! Hela bussen var kär!

  10. Detskalldaltas

   Kasta ut Kungen! Slottet är fallfärdigt. Låt baaarnen leka i kristallkronorna!

  11. romeas10

   Please English translation thanks!!

  12. Jan Eric

   Vi måste vända det här!

  13. Håkan Kinnunen

   Jag kommer att läsa dessa två böcker. Men få vanliga svenskar kommer att läsa dessa av en mycket enkel anledning. Man vill helt enkelt inte få reda på den brutala sanningen. Man blundar helt enkelt mycket hällre, bara för att det är så mycket bekvämare. Men jag till skillnad från många andra Så har jag faktiskt börjat vakna. Men jag var tyvärr tvungen att gå in i väggen ordentligt. Och bli utslängd ur fk.

  14. ÆIMC Internetional

   En mycket stark 'uppmuntring' (med både "käpp typ" och "morot typ" metoder) till utvandring av Islam-trogna invandrare och sådana invandrade par med Sverige-född och likaså Islam-trogen och/eller kriminell avkomma borde prioriteras av SD! www.aeimcinternEtional.org är en websajt (den stora bokstaven är menad att poängtera åatt stavningen är avsiktlig) som till stor del representerar verklighetsuppfattningen av han 'vars ÆIMC det är'. Dessutöver, ".org" bör bara tolkas som ett uttryck för att det bokstaverade innehållet av ÆIMC (benämnt "ÆPT") inte är i alla avseenden helt allvarsamt presenterat och formulerat.

  15. Soft white wings

   Vi har redan tre lagar i vårt samhälle som påminner om och försöker vänja människor till kommande klansamhälle. 1.Sexuallagen. Man och kvinna kan inte röra varandra.( Man utnyttjar kvinnan i rättegångar) 2. Man skall bara tänka på ett sätt. 3. Accepterandet av våldet i samhället. (Den otrogne skall dö)

  16. luddeskutt

   Man kan spotta en MP på en mils avstånd och man får dåliga vibrationer. Varför? Jo för de är vidriga

  17. maurizio sant

   Löfvens ärlighet bottnar i lögnen.

  18. Staffan Anderstig

   Renovera om plytet på dessa politiker!

  19. Erland Öhman

   Man bara skrattar när politikerna öser in migranter i boenden som dom själva inte anser duger åt människor. Politikerna anser att migranter inte är människor.

  20. Erland Öhman

   Det är ganska kul att politikerna anser att migranter kan bo i boenden som inte är värdiga boenden för pensionärer. Svenska politiker anser att migranter saknar människovärde.

  21. Torrey Lundberg

   Vi har en katasrof som är på väg........

  22. jes kg

   Måtte Lars Bern fortsätta till minst 90 års ålder som politisk kommentator. Jag ber för det.

  23. Kilroy 1

   Nej lilla reinful...Det är såna som du som skapar motsättningar.

  24. luddeskutt

   Hur ska vi få en rakryggad statsminister och komma runt NWO??

  25. moldavite

   Ang klimatförändringen, vi befinner oss i en ny istid pga att solen är i en ny cykel då det saknas solfläckar (solfläckar = varmt, inga solfläckar = kallt). Det är solen som driver vårt klimat, inte människan. Googla Grand Solar Minimum! Sist det var en mini Ice Age i Europa så dog nästan en miljon människor pga svält. En omläggning av jordbruket behövs, ni måste odla inomhus, på höjden, som i Asien. Och alla privatpersoner som har möjlighet att ta ett banklån borde investera i ett s.k. geodesic greenhouse och odla er egen mat året runt, i vilket klimat som helst. www.biodome.se, www.vikingdome.com Era politiker grejar inte situation. Varje individ måste ansvar för sin egen överlevnad! Intressanta YT kanaler: Adapt 2030, Ice Age Farmer, Yanasa Ama Ranch, Oppenheimer Ranch Project.

  26. luddeskutt

   Reinfeldt besatt, skrämmande. Ja allt är ett skämt

  27. Hans Lennros

   *Bengtsfors skickar en tydlig signal till statsmakten att kommunen INTE vill inte ta emot fler invandrare!* _- Det får räcka nu,_ säger kommunstyrelsen ordförande Stig Bertilsson till Tilde de Paula i "Efter Fem": www.tv4.se/efter-fem/klipp/bengtsfors-vill-inte-ta-emot-fler-nyanlända-vill-skicka-en-tydlig-signal-till-statsmakten-12499663

  28. Jacques Fluoré

  29. Jesper Börlum, Iversen

   Sus Andersson man ser på hennes ögon att hon har ingått en pakt med djävulen alla i mp er idioter dom har en IQ 42 alltså djubt sinnessjuka även m er idioter man får en hög lön for att skada alla i landet det er dags att vi folket utdömer dödsstraff for alla dessa landsförrädare

  30. Anders Welander

   Sverige var 11:a 2018 i GDP per capita enligt listor jag sett. Men jag tror BNP siffran alltid varit överdriven pga jobb som räknas in i BNP i Sverige men inte på andra ställen. Tex att passa barn vilket ökar BNP om någon annan än föräldrarna gör det. Sen så är BNP på väg ner också jämfört med andra, som sagt.

  31. dreamfyre

   "Öststatssiffror" Haha, nånting som min morfar skulle kunna ha sagt. (RIP)

  32. dueeh nyyu

   Den globala enheten världen samlar sig är satans rike

  33. Vesa Rintamäki

   All wars are banksters wars.Sverige falska korrupta svartabörsland.

  34. annemarie g Wouda

   Tack Mikael Willgert och Lars Bern , alltid lika intressant , Ni är så fantastiska, Tack

  35. adam s

   MILITÄREN SLUKAR MILJADER TILL INGEN NYTTA FÖR KRIGA VILL JU FÅ POLITIKER MEN VAPEN SOM STÅR O ROSTAR E BRA !!RYSSEN KAN KOMMA VA RÄDD DET SÄLJER SKIT!

   1. dueeh nyyu

    I Skåne finns det knappt några moderater kvar...

  36. Addam East

   fredrik reinfeldt ! du e sverges lansforedare hoppas vi kan satta dig i bur dom stangde granserna for att du e totolt incompetent longnare sorry

  37. Johan Retsler

   Ja det är bedrövligt. Värst är att man fortfarande som svensk har en massa landsmän till bekanta som är med på det här. Självmord, som ännu inte drabbar dem direkt så det skiter de i.

  38. futureinventor

   Jag har försökt mig på den svåra vägen in i framtiden som innovatör. Jag tog fram ett system som medför ett robustare samhälle. Jag ställer en fråga " Nu när vi vet hur vi kan producera livsmedel där mineraler återvänder, idag nere på 50% av normalt, utan handelsgödsel och få ett väsentligt bidrag för vår energiförsörjning vid svår kris. Affärssystemet medför en härdning mot till exempel solstorm eller shock & awe. Vår inhemska livsmedelsförsörjning återvänder under mycket goda affärer." Ska vi, vårt folk, inte få lov att göra det? Svaret är nej! De militärer jag talat med om saken tycker att detta är subversion. Så om det finns någon som vill ha god och näringsrik mat på bordet i ett robustare Sverige hör av er till swebbtv så kan jag komma och visa hur. Om de nu vill bidra till lösningar och inte enbart syssla med agitation.

  39. Christer Öqvist

   Mikael du bör ringa till ring P1

  40. vinasu maaj

   Är det värt att knega ens som ung? Känns som att framtiden inte är så säker i Sverige.

  41. N Westerholm

   Titta på videon! topdocumentaryfilms.com/all-wars-are-bankers-wars/

  42. yaliso gioouy

   Ge sparken med omedelbar verkan till dessa ljugande politiker och rädda Fristadens servicehus😡 Låt de äldre bo kvar!!!!!

   1. vinasu maaj

    Sverigedemokraterna och AFS är landets enda räddning med Jimmie Åkesson som statsminister!!

  43. 80Loke

   Denna kanalen är viktigt! Tack

   1. vinasu maaj

    Sverigedemokraterna och AFS är landets enda räddning med Jimmie Åkesson som statsminister!!

  44. susane gustafsson

   Bara bäst

   1. vinasu maaj

    Love you videos???

  45. Henkewtf

   Vi behöver upprätta en Finspångstribunal för dessa sk "politiker" omgående!

   1. yaliso gioouy

    Oerhört sorgligt.

  46. Peter Rosqvist

   Hoa Hoa Springsteen, dom måste ju va släkt alltså!

  47. Peter Rosqvist

   Går det inte att anmäla politikerna för " trolöshet mot huvudman" eller dylikt? Hur kan dessa...................individer, ljuga folk rätt i ansiktet?

  48. Hans Magnusson

   Lever vi i en diktatur?

  49. sotuur aeei

   Den globala enheten världen samlar sig är satans rike

  50. eioshen boboi

   I Skåne finns det knappt några moderater kvar...

  51. pmgear

   otroligt intressant program, överlägset bästa samhällsprogrammet som går att titta på.

  52. bcvbb hyui

   Her i Norge er det stadig flere som ønsker mur langs grensen mot Sverige.

   1. sotuur aeei

    Utan wilgert, bern och alla på swebb tv hadde jag nog fan inte orkat leva i detta dårhus tlll land.

  53. dolimi jotoo

   Det finns bara en "berikande tillväxt" i detta Marxistiskt styrda land!

   1. eioshen boboi

    En fråga är varför ska MJ utplåna Kristendomen, och dessutom ateist och varför just kristendomen, den finns en religiös stam i amasons som fortfarande lever om dom vill vi

  54. wesse boyman

   Morgan johansson= undercover satanist..med uppenbart short man syndrome....:(

  55. Så har det sports i alla fall, i socknen

   De som sitter vid makten har ju vant sig vid det. Och de bekämpar nytänk. Men verkligheten trycker på. Och kommer vinna. Men det fördröjs.

   1. bcvbb hyui

    Värdegrund och Åsikter ska man ställa parallellt med varandra, man kan faktiskt ha en en grund som tror på som är en värdegrund samtidigt som man har en åsikt som kan

  56. Så har det sports i alla fall, i socknen

   Alla är likadana säger Löfve'n !? Likadana. Det finns inget svenskt egentligen. Jo så säger han. Kultur är underordnat personlig vinning. Tror vi på det ? Hur röstar vi ?

   1. dolimi jotoo

    går i det fallet mot värde grunden

  57. abbsnn cose

   Love you videos???

  58. bodoti qwiu

   Sverigedemokraterna och AFS är landets enda räddning med Jimmie Åkesson som statsminister!!

  59. 11burnout

   Kräks på Sverige, ett land som förlorat kompassen helt

  60. bowen voowy

   Oerhört sorgligt.

   1. Miranda

    bowen voowy ☃️😎

  61. Kenneth Moh

   Som sjuksköterska förstår jag Lennart.

   1. bodoti qwiu

    Det finns en annan tolkning av "Die dummen Schweden" som förmodligen myntades under 30-åriga kriget. Det lär betyda att svenskarna betedde sig väldigt "dumma" i bl a

  62. Dr Cringe

   Om Ebba Busch Thor har högst förtroende av alla partiledare, då är det likabra att ge upp känner jag. Då ÄR svenska folket helt enkelt dumma i huvudet.

   1. abbsnn cose

    Love the video ??

  63. Q

   de har sålt sina själar!

   1. bowen voowy

    Sånt där är inte okej

  64. nieooj gotoy

   Oerhört sorgligt.

   1. Miranda

    nieooj gotoy 😎

  65. Emelie Nash

   Lars ser trött ut, hoppas han tar hand om sig själv ordentligt, vi behöver honom.

  66. Karin Croneland

   socialdemokraterna håller på att återinföra en ättestupa för de gamla Svenskar

  67. Kalle Ljungberg

   Utan wilgert, bern och alla på swebb tv hadde jag nog fan inte orkat leva i detta dårhus tlll land.

   1. nieooj gotoy

    Ni tog aldrig upp ämnet eller frågan om nya batterier? Skulle vilja höra lite mera om det då ni nämnde det. Mvh

  68. Christian Andersson

   Nivå: Dire Straits - Brothers In Arms sesels.info/video/video/np6Zf5qZy62QpMw.html

   1. Christian Andersson

    Through these fields of destruction Baptisms of fire Rameses the III www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Brothers+In+Arms+lyrics

  69. agges boys

   En fråga är varför ska MJ utplåna Kristendomen, och dessutom ateist och varför just kristendomen, den finns en religiös stam i amasons som fortfarande lever om dom vill vill utan påverkan av idioti som vi skapat, men en del har blivit kristna så du kanske ska börja små skalligt, men inte du inte här går vi all in. Men jag vill tacka dig för att du fått mig att vaknat upp!nja inte du direkt, så bra är du inte, går inte att redigera längre man måste skriva om suuuuuuck!

  70. agges boys

   sesels.info/video/video/rKGrr6PUxa-trsQ.html finns det bevis på det här?

  71. agges boys

   Värdegrund och Åsikter ska man ställa parallellt med varandra, man kan faktiskt ha en en grund som tror på som är en värdegrund samtidigt som man har en åsikt som kanske går i det fallet mot värde grunden

  72. agges boys

   sesels.info/video/video/rKGrr6PUxa-trsQ.html finns det bevis på det här redogör annars är det som vilken annan hörsägen

  73. PS

   Off topic: Justera belysningen så lampskenet slutar blända genom Lars glasögon 🤓

  74. Tony Nelson

   Ole å sus... Ni ljuger så era näsor växer... Hu kan ni åka hem på kvällen nöjda..

  75. WOTHAN66666

   Reifelt är en FOLK O LANDSFÖRRÄDARE. Och hör hemma i häktet väntandes på straff för jobbat för FIENDEN UNDER KRIG.

  76. Leon Grimaldi

   kan ni lägga ut källfakta ang bnp. Googlat och era påstående stämmer inte i vart fall ser jag inte siffrorna tydligt

  77. Jurgen Haneklaus

   Det finns en annan tolkning av "Die dummen Schweden" som förmodligen myntades under 30-åriga kriget. Det lär betyda att svenskarna betedde sig väldigt "dumma" i bl a östra Tyskland. Det har inget med den mentala kvaliteten att göra.

  78. The Swedish Girls

   Sånt där är inte okej

  79. Toony Times

   Tack SwebbTV för att ni avslöjar det korrupta etablissemanget.

  80. Magnus Persson

   Die dummen Scweden är en sk. faktoid: sv.wikipedia.org/wiki/Die_dummen_Schweden Och att säga att Sverige inte är hyfsat rika är nog ganska fel också när vi ligger på plats 15 av 185 GDP/Capita enl. IMF 2018. en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capital Därmed inte sagt att det finns problem, men vill man vara "sanningssägare", så gäller det kanske att hålla sig till sanningen själv?