Fjärde Statsmakten nr 28 med Lars Bern om oärliga politiker, nolltillväxt mm

65tn visningar62

  I Detta avsnitt talar vi om den ekonomiska utvecklingen i Sverige, ärligheten bland politiker, klimatfrågan, vänsteraktivisten i våra myndigheter mm.
  I EU-kommissionens prognos för BNP-utvecklingen hamnar Sverige på fjärde plats från botten. Prognosen förutspår att Sverige skall få 1,1% BNP-ökning men med tanke på att denna procentsats ungefärligen motsvarar landets befolkningsökning genom migration, skall vi inte räkna med att få någon tillväxt alls som BNP per capita.
  Lars Bern ser flera rekvisit som gör att Sverige påminner om U-länder. T.ex. kriminaliteten, allt sämre infrastruktur, elektricitet som inte räcker för nya företag. Sverige är inte längre ett rikt land utan ligger någonstans i mitten och rasar dessutom hela tiden neråt i jämförelse.
  EU-avgiften skall höjas med 50% de närmsta åren trots att Sverige inte har någon tillväxt, vilket ju var syftet med EU. Prognosen närmar sig 55 miljarder år 2022 samtidigt som beräkningar visar att vi får tillbaka ungefär 11 miljarder. I en jämförelse med övriga länder i Västeuropa är det bara Portugal som har ett lägre medianvärde på förmögenheten per capita. Paradoxalt nog så ökar samtidigt de extremt förmögna i Sverige.
  Med referens till Swebbtvs program Fjärde statsmakten 26, där ett äldreboende enligt politikerna måste utrymmas, så har det kommit fram intressanta uppgifter.
  När vi talar med ansvariga på det kommunala fastighetsbolaget Micasa, som förvaltar fastigheten, säger de att de inte har gjort någon riktig inventering av problemen med fastighetens skick. De har inte heller sagt att alla äldre måste flytta ut vid en eventuell renovering. Detta går helt på tvärs mot vad politikerna har sagt. Det blir uppenbart att politikerna har förvrängt sanningen för att få igenom sina beslut om nerläggning av äldreboendet. Liknande fall har visat att sådana här boenden ofta omvandlas till migrantboenden på mängder av platser i Sverige.
  Lars Bern ger sin syn på hur demokratin fungerar (eller inte fungerar). Innan partistöd infördes var politikerna beroende av att hålla en god relation till väljarna. I dag finns inte detta incitament i samma grad. Man kan i dag ställa sig frågan om de politiker som styr oss verkligen är valda av oss. Visserligen finns personval men partierna har ändå väldigt stor makt över vilka politiker som i slutändan blir våra ledare.
  I Kalmar fick Fredrik Reinfeldt 100.000kr av kommunen för en timmes föredrag. Vid en titt på Alla Bolag framgår det att han tjänat mellan 15 och 22 miljoner kronor per år de senaste tre åren. Han blev efter sin roll som statsminister anställd som rådgivare på Bank of America. Lars Bern anser att de rikliga arvoden som utgått därifrån till Reinfeldt är att anse som efterskottsbetalning för väl utfört arbete i linje med globalisternas intresse. I jämförelse med hur korruption sker i utvecklingsländer, där transaktionerna sker under rådande mandatperioder, blir denna sorts korruption svårare att bevisa.
  Lars Bern är tveksam till att Moderaterna kan repa sig så länge Reinfeldt är så tätt kopplad till partiet. Ett annat problem för Moderaterna är lieringen med miljöpartiet. Nu har den dessutom lett till att trafiken i Stockholm helt har korkats igen.
  Vi kommer in på Dagens Industri som har blivit en publikation som är närmast aktivistisk i klimatfrågan och som ständigt talar ner oljerelaterade bolag
  Vi diskuterar förbränninen av fossila bränslen och noterar att alla prognoser pekar på en fortsatt ökning, åtminstone till 2050.
  Lars Bern går över till klimatfrågan där den s.k. förstärkningsfaktorn är en förutsättning för tron på kraftigt höjda temperaturer. Problemet är att ingen har kunnat visa att denna förstärkningsfaktor existerar.
  I Dagens Industri påstår Andreas Cervenka att de som inte tror på klimatskrämseln behöver lära sig räkna vilket blir komiskt eftersom de som inte tror på skrämseln ofta
  just är personer som kan fysik och matematik. Bern menar att tidningen driver en kampanj för klimatskrämseln.
  Han förklarar också att det nästan bara är pensionerade personer som kan uttala sig i klimatfrågan eller i andra känsliga frågor, eftersom de annars riskerar att få sparken. Han menar att vi faktiskt inte har reell yttrandefrihet.
  Bern förklarar sen varför Socialdemokraterna och vänstern inte kan ta tag i problemen med det ökande våldet. Sist får vi lyssna till ett klipp med pastor Stanley Sjöberg som berättar att Morgan Johansson har sagt sig arbeta för att utplåna kristendomen i Sverige.

  -------

  Stöd Swebbtv på olika sätt:

  - Handla i vår butik på butik.swebbtv.se

  - Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

  - Texta våra program på svenska eller engelska. Skicka mail om du är intresserad

  - Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

  - Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

  Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

  Publicerades den 8 dagar sedan

  Kommentarer

  1. Jacques Fluoré

  2. Jesper Börlum, Iversen

   Sus Andersson man ser på hennes ögon att hon har ingått en pakt med djävulen alla i mp er idioter dom har en IQ 42 alltså djubt sinnessjuka även m er idioter man får en hög lön for att skada alla i landet det er dags att vi folket utdömer dödsstraff for alla dessa landsförrädare

  3. Anders Welander

   Sverige var 11:a 2018 i GDP per capita enligt listor jag sett. Men jag tror BNP siffran alltid varit överdriven pga jobb som räknas in i BNP i Sverige men inte på andra ställen. Tex att passa barn vilket ökar BNP om någon annan än föräldrarna gör det. Sen så är BNP på väg ner också jämfört med andra, som sagt.

  4. Shadowrun

   "Öststatssiffror" Haha, nånting som min morfar skulle kunna ha sagt. (RIP)

  5. dueeh nyyu

   Den globala enheten världen samlar sig är satans rike

  6. Vesa Rintamäki

   All wars are banksters wars.Sverige falska korrupta svartabörsland.

  7. annemarie g Wouda

   Tack Mikael Willgert och Lars Bern , alltid lika intressant , Ni är så fantastiska, Tack

  8. adam s

   MILITÄREN SLUKAR MILJADER TILL INGEN NYTTA FÖR KRIGA VILL JU FÅ POLITIKER MEN VAPEN SOM STÅR O ROSTAR E BRA !!RYSSEN KAN KOMMA VA RÄDD DET SÄLJER SKIT!

   1. dueeh nyyu

    I Skåne finns det knappt några moderater kvar...

  9. Addam East

   fredrik reinfeldt ! du e sverges lansforedare hoppas vi kan satta dig i bur dom stangde granserna for att du e totolt incompetent longnare sorry

  10. Johan Retsler

   Ja det är bedrövligt. Värst är att man fortfarande som svensk har en massa landsmän till bekanta som är med på det här. Självmord, som ännu inte drabbar dem direkt så det skiter de i.

  11. futureinventor

   Jag har försökt mig på den svåra vägen in i framtiden som innovatör. Jag tog fram ett system som medför ett robustare samhälle. Jag ställer en fråga " Nu när vi vet hur vi kan producera livsmedel där mineraler återvänder, idag nere på 50% av normalt, utan handelsgödsel och få ett väsentligt bidrag för vår energiförsörjning vid svår kris. Affärssystemet medför en härdning mot till exempel solstorm eller shock & awe. Vår inhemska livsmedelsförsörjning återvänder under mycket goda affärer." Ska vi, vårt folk, inte få lov att göra det? Svaret är nej! De militärer jag talat med om saken tycker att detta är subversion. Så om det finns någon som vill ha god och näringsrik mat på bordet i ett robustare Sverige hör av er till swebbtv så kan jag komma och visa hur. Om de nu vill bidra till lösningar och inte enbart syssla med agitation.

  12. Christer Öqvist

   Mikael du bör ringa till ring P1

  13. vinasu maaj

   Är det värt att knega ens som ung? Känns som att framtiden inte är så säker i Sverige.

  14. N Westerholm

   Titta på videon! topdocumentaryfilms.com/all-wars-are-bankers-wars/

  15. yaliso gioouy

   Ge sparken med omedelbar verkan till dessa ljugande politiker och rädda Fristadens servicehus😡 Låt de äldre bo kvar!!!!!

   1. vinasu maaj

    Sverigedemokraterna och AFS är landets enda räddning med Jimmie Åkesson som statsminister!!

  16. 80Loke

   Denna kanalen är viktigt! Tack

   1. vinasu maaj

    Sverigedemokraterna och AFS är landets enda räddning med Jimmie Åkesson som statsminister!!

  17. susane gustafsson

   Bara bäst

   1. vinasu maaj

    Love you videos???

  18. Henkewtf

   Vi behöver upprätta en Finspångstribunal för dessa sk "politiker" omgående!

   1. yaliso gioouy

    Oerhört sorgligt.

  19. Peter Rosqvist

   Hoa Hoa Springsteen, dom måste ju va släkt alltså!

  20. Peter Rosqvist

   Går det inte att anmäla politikerna för " trolöshet mot huvudman" eller dylikt? Hur kan dessa...................individer, ljuga folk rätt i ansiktet?

  21. Hans Magnusson

   Lever vi i en diktatur?

  22. sotuur aeei

   Den globala enheten världen samlar sig är satans rike

  23. eioshen boboi

   I Skåne finns det knappt några moderater kvar...

  24. pmgear

   otroligt intressant program, överlägset bästa samhällsprogrammet som går att titta på.

  25. bcvbb hyui

   Her i Norge er det stadig flere som ønsker mur langs grensen mot Sverige.

   1. sotuur aeei

    Utan wilgert, bern och alla på swebb tv hadde jag nog fan inte orkat leva i detta dårhus tlll land.

  26. dolimi jotoo

   Det finns bara en "berikande tillväxt" i detta Marxistiskt styrda land!

   1. eioshen boboi

    En fråga är varför ska MJ utplåna Kristendomen, och dessutom ateist och varför just kristendomen, den finns en religiös stam i amasons som fortfarande lever om dom vill vi

  27. wesse boyman

   Morgan johansson= undercover satanist..med uppenbart short man syndrome....:(

  28. överraskningstomten

   De som sitter vid makten har ju vant sig vid det. Och de bekämpar nytänk. Men verkligheten trycker på. Och kommer vinna. Men det fördröjs.

   1. bcvbb hyui

    Värdegrund och Åsikter ska man ställa parallellt med varandra, man kan faktiskt ha en en grund som tror på som är en värdegrund samtidigt som man har en åsikt som kan

  29. överraskningstomten

   Alla är likadana säger Löfve'n !? Likadana. Det finns inget svenskt egentligen. Jo så säger han. Kultur är underordnat personlig vinning. Tror vi på det ? Hur röstar vi ?

   1. dolimi jotoo

    går i det fallet mot värde grunden

  30. abbsnn cose

   Love you videos???

  31. bodoti qwiu

   Sverigedemokraterna och AFS är landets enda räddning med Jimmie Åkesson som statsminister!!

  32. 11burnout

   Kräks på Sverige, ett land som förlorat kompassen helt

  33. bowen voowy

   Oerhört sorgligt.

   1. Sabina S

    bowen voowy ☃️😎

  34. Kenneth Moh

   Som sjuksköterska förstår jag Lennart.

   1. bodoti qwiu

    Det finns en annan tolkning av "Die dummen Schweden" som förmodligen myntades under 30-åriga kriget. Det lär betyda att svenskarna betedde sig väldigt "dumma" i bl a

  35. Dr Cringe

   Om Ebba Busch Thor har högst förtroende av alla partiledare, då är det likabra att ge upp känner jag. Då ÄR svenska folket helt enkelt dumma i huvudet.

   1. abbsnn cose

    Love the video ??

  36. D:M:J

   de har sålt sina själar!

   1. bowen voowy

    Sånt där är inte okej

  37. nieooj gotoy

   Oerhört sorgligt.

   1. Sabina S

    nieooj gotoy 😎

  38. Emelie Nash

   Lars ser trött ut, hoppas han tar hand om sig själv ordentligt, vi behöver honom.

  39. Karin Croneland

   socialdemokraterna håller på att återinföra en ättestupa för de gamla Svenskar

  40. Kalle Ljungberg

   Utan wilgert, bern och alla på swebb tv hadde jag nog fan inte orkat leva i detta dårhus tlll land.

   1. nieooj gotoy

    Ni tog aldrig upp ämnet eller frågan om nya batterier? Skulle vilja höra lite mera om det då ni nämnde det. Mvh