Nordic cuisine for the home cook with a touch of pastry and a lot of butter.
Author of the book 'Smör - Kärna, Bryna, Baka' (Butter - Churn, Brown, Bake).
New video every week.
Sen 2009 har jag skrivit på Matgeek.se och kompletterar idag mina recept med filmer. Här blir det även rena vloginlägg med tips, mat från andra platser, husmorsknep och intervjuer.
Minst en ny film varje vecka.

 • 1 424
 • 102 759 203

Kommentarer

 1. Jonas Nielsen

  Minen när Martina säger att det är "den där burken som ser ut som bakpulver" 😂 Du är inte ett stort fan av vaniljsocker haha.Världsklass på kanalen, fortsätt så!

 2. Henrik Nilsefur

  fantastisk djupdykning, väldigt inspirerande!

 3. Jonas Andreasson

  Ulf älskar låten.. Mannen i den vita hatten. Sa han i tv Du är en god person Ulf som kämpar för folket. Bra intervju. Hoppas du blir vår nya statsminister.

 4. Always First

  Inte så kul vid ett strömavbrott🤔

 5. Jägarnissen 27

  Jag fattar inte hur matgeek kan hålla sig så lugn vid sveriges största politiska idiot

 6. Emil

  Tveklöst det sämsta stället jag någonsin jobbat på.

 7. Anders Ehrfeldt

  Tack Johan för dina videos där du bjuder in folk som får "prata till punkt". Inte som i TV där man har 3 minuter på sig att prata om ett tungt ämne. Gillade även när du hade partiledarna inne för att laga mat och prata politik.

 8. Kasper Stenbom

  Vilken mysig karl den där Anders!

 9. Tarja Anneli

  Jätte snabbt fick jag mina mediciner hem // tack för fint jobb :))) <3

 10. The Fonz

  Har Johan erektion?

 11. Hejsan På dejsan

  Assåhurskajagförklaradethär?mitttangentbordfunkarinteriktigt!

 12. Viggo Johansson

  Kan Du testa årets glassar med Ludvig snälla

 13. Daniel Jerndahl

  Ursäkta den negativa kommentaren men helt otroligt att ha ett så ineffektivt lager, kom in till 2020 😳

 14. vliduu zeeb

  möter nästan inga människor under passet.

 15. Hejsan På dejsan

  KÅLAN är jävligt go att ha i mjölkå!

 16. Hejsan På dejsan

  Tack för att du är mogen! Finns så otroligt många SEselsrs som är omogna och går på personangrepp etc!

 17. AtroFear

  Finns det några mer forskare utöver denna Emma som man alltid ser och hör i varje etablerade mediekanal? Hela poängen med oklar vetenskap som covid-19 bevisligen är, är ju just att ha en mångfald av forskare som uttrycker sig utifrån sina egna grunder och sen får dessa stöta och blöta. Både hör och läser extremt mycket kontradiktioner från etablerad media idag så det är ju väldigt svårt att ta något av vad som sägs seriöst längre.

 18. Michael Kalle Karlsson

  Fan i mej det bästa jag hört. Fem nytvättade händer 🤲🤲🤲🤲👐

 19. Bloodstainer

  40:10 Jag tycker att man ska vara försiktig med sådana här uttalanden. Vad unga 15-24 åringar hör när man säger så här är: "Ni behöver inte oroa er." och sen skiter dom i allt. Det går inte att understryka hur lite en väldigt stor del av unga människor öht bryr sig om gamla människor. Det finns en ganska markant grupp där ute och säger "Ni har förstört vår planet och vår framtid, lägg er ner och dö boomers" och skrattar åt hela den här situationen lika mycket som Janne 49 som röstar SD skrattar åt klimatsituationen. Mitt största problem med den svenska modellen är att den antar att alla inte är egoistiska idioter, jag tror att ganska många är egoistiska idioter. Varje dag jag har åkt buss till jobbet idag har jag sett folk hosta rakt ut, utan att täcka för sin mun. Varje dag.

  1. AtroFear

   Du var bara tvungen att få in något om SD va? Herregud att folk aldrig lyssnar på vad det partiet säger utan alltid refererar till vad vänstermedia skriver om dem. Spelar ändå ingen roll, SD växer och andra partier minskar, behöver inte bry mig så mycket om lögnerna som sprids om SD på youtube. Uppenbarligen ser en tillräckligt stor massa igenom lögnerna iaf. På tal om egoism, tror det är svårt att förändra just det där. Det är något som existerar oavsett kultur och tradition. Det regeringen gör är att försöka lägga så stor del av ansvaret på folket som möjligt då det blir otydligt vem som faktiskt bar det största ansvaret. Omedvetet eller ej, regeringen vill inte ta ansvar för situationen om den skulle bli avsevärt värre. De vet vad som hände när de öppnade gränserna för MENA människor med noll kompetens in till vår arbetsmarknad, de tappade fruktansvärt många röster och nu sitter vi här med SD som sannolikt kommer ha över 20% 2022. Om regeringen hade tagit mycket hårdare och striktare åtgärder så hade det varit extremt tydligt för folket vilka partier som kommer bära ansvaret för om det går åt skogen. S vill inte tappa mer väljarstöd än dem redan har. Tyvärr (eller gladeligen) är S-hegemonin över och de kommer inte komma tillbaka till vad partiet en gång var. Ganska uppenbart att det är medvetet om man tittar på intervjun med Löfven när han t.o.m fick frågan om ansvarsutkrävande från SVT. S kommer göra allt dem kan i sin socialdemokratiska maskin för att röja undan ansvarsutkrävandet. Endast ett fult knep för att behålla makten som vanligt.

 20. Cecilia Falk

  Skulle vara kul om du åkte till Gudruns AB och kollade hur de gör skinka och andra chark😃

 21. 5zimon

  Var tog den där listan du talade om vid 41:35 vägen? mvh

 22. Raging

  Kolla dislike-ration... varför? Så jäkla löjligt. Ska börja gå in på massa kanaler med löfven eller sjöstedt och dislika bara för jag kan...

 23. Raging

  Som vanlig svensson och bonddräng borde jag ge fan i att kolla på sånthär... Gråter medans jag dricker min Norrlands Djup!

 24. Stefan Blom

  Tack Johan, trots att du avvek från ditt normala överintensiva matlagningspepp, så är det här nog ett av de bästa klippen du gjort. Äntligen får superkompetenta Dr Emma utrymme att få förklara med den komplexitet i svaren som krävs. Hon gör det bra i tv också, men då är det ju alltid så bråttom och även tv vill likt tidningar skapa rubriken och one-liners. Mycket bra!

 25. Svante Moberg

  You are the best

 26. JohnStevens

  Finns väl tillräckligt med info om det här viruset där ute? Varför i helvete ska du tjäna pengar på det?

 27. Alexander Svaetichin

  Som någon som inte bor i Sverige längre blir jag alltid så förvånad när jag ser videor från Sverige. Det här med att hålla avstånd från varandra etc. Ingen har skyddsmask t ex. Förstår man inte allvaret hemma?

 28. John Johansson

  Bra information. Tack Emma! Hon använde dock mer kroppsspråk, än jag gör, under en eventuell livstid.

 29. kingofmyday

  Kan säga att jag fick en anställning där , Dagtid, Men detta företag är inte så bra som de sägs , Dåligt bemötande, Dåliga arbetsförhållanden, Jag fick min genomgång allt började bra , Men sedan insåg jag att jag blivit inskriven på fel skift , Efter cirka en vecka , Med andra ord jobbade jag, Dag men enligt dem skulle jag jobbat kväll? Vart va kommunikationen? , Dessutom skulle jag på lunch en dag , Så tog bilen till Ica i morgongåva, Sedan när jag kommer tbx, Får jag en utskällning, Då påstår en kontorsnille att jag tagit rast på fel tid, Men de är ju märkligt då jag dem andra dagarna sen jag börjat alltid tagit lunch samma tid med min grupp , Skaffa bättre koll , Och få folk att jobba på sitt rätta skift ? Dessutom får man aldrig beröm ,Bara negativ feedback, De enda man hör är att man kan jobba bättre , Detta företag består av krav efter krav oavsett hur effektivt du jobbar , Och du får utskällning av fel anledningar ! 🤬

  1. kingofmyday

   @Emil de undrar jag med tyvärr 😑

  2. Emil

   Arbetsledarna har en tendens att gapa och skrika nere på lagret, till och med när man SPRINGER och plockar ordar, i alla fall så var det när jag jobbade där 2018. Alltså vad i helvete är det för fel på dem 😂

  3. diungy alisnr

   Du som älskar logistik kan jag starkt rekomendera att få ett besök hos spendrups i grägnesberg!

 30. Erik Tillkvist

  de hette THE wuhan Virus. när de började. till och med i kinesisk media ..

 31. Ashur Slivo

  Sämsta sätt o plocka system som var 20 år seden

 32. Martin Öberg

  Om myndigheterna verkligen hade brytt sig om oss så hade dom pratat om hur vi förstärker vårt eget immunförsvar och inte om ett vaccin som dom kan tjäna pengar på.. det är helt andra agendor som ligger bakom detta "virus", VAKNA FOLKET! Detta är ett stort steg inför New World Order..

  1. Matgeek

   Haha :) Skönt att DU är vetenskaplig utbildad. Det går ren fysiologiskt inte att boosta immunförsvaret. På med foliehatten nu och dra dig undan i en skogskoja!

  2. alesääs

   Martin Öberg Haha tack! Någon som förstår sig på hur världen och styret fungerar. Sen till följd på vaccinet kommer alla sjukdomar pga exempelvis tungmetallerna och gifterna folk får i sig via det, och så fortsätter läkemedelsverket tjäna stålar. Men vet du, jag har slutat bry mig om att andra ska få upp ögonen, det blir bara frustration. Man får vad glad att man själv vet bättre än dem, vi är ändå för tätbefolkade här på jorden 😉

 33. Kevin

  Morgongåva tillhör inte Västmanland ;-) Inte lätt att veta men någon borde ju rättat dig! Toppen program, tack för bra content!

 34. Sid Vicious

  asså den där gubben är ju fuckin legend. #fuckkapitalismen

  1. Sid Vicious

   @Matgeek Oj oj vilken ironi oj va roligt. Jag har ju inte valt kapitalismen så jag måste ju helt enkelt anpassa mig till den för att kunna leva ett normalt liv. Det var dessutom ett skämt men du verkar inte förstå det (dålig humor).

  2. Matgeek

   Ironin att du uttrycker hat mot kapitalismen och kollar på SEsels... Jaja, det är inte lätt när man är liten 😂

 35. trallaba

  Vad har detta med (mat)geek att göra ?

 36. Lord Leynard

  En hel del bra information. Själv tycker jag att den här hysterin är överdriven och att det är riktigt att inte regeringar ska inskränka på människors rättigheter. Civilsamhället och frivilliga människor tar ansvaret utan inblandning från regeringen. Så undrar jag varför vi ska lita (blint) på Sveriges myndigheter och regering och inte ifrågasätta, utan att det kallas desinformation, fake news, och så vidare? Hur är det med de andra länderna, de har väl också myndigheter och epidemiologer och experter som har gjort andra bedömningar än Sverige? Varför verkar Sverige tro att det är det bästa och smartaste landet - i samma andetag som man inte ska vara nationalist och patriot? Har inte Sverige lite hybris och ser inte bjälken i sitt eget öga?

 37. Kommisarie Rex

  Avskyr verkligen när experter presenteras som neutrala, oavsett sammanhang. Kolla hennes Twitter så ser ni direkt var på den politiska skalan hon befinner sig. Nedröstar denna video, men gillar dig annars, Matgeek.

  1. Kommisarie Rex

   @Matgeek Fast hennes fakta blandas med ideologi, och med tanke på ditt utfall trampade jag tydligen på en öm tå. Man måste kunna diskutera och kritisera.

  2. Matgeek

   Jag skiter i vilken politisk åsikt hon har när hennes argument är faktabaserade. Är du så jävla känslig och inte kan sortera din fakta rekommenderar jag dig att sluta kolla. Du är man också va? Skräll...

 38. Daëmon

  FFS !!! less face more food !!!!

 39. Joachim Sterner

  Vet inte ifall jag missade när jag tittade men när i sjukdomscykeln är man smittsam? Under inkubationen och/eller under symptom eller i vissa fall under utan symptom? Mao, när börjar resp slutar man smitta?

 40. dtiydr

  Vanliga ostar har ett lager av antibiotika ungefär en halv cm in för att osten skall hålla. Så länge osten inte kommer i kontakt med luft så håller de länge pga detta. Köpte en ost en gång som jag såg efteråt var möglig på toppen med det typiska vita möglet och plasten på ett ställe hade ett litet, litet veck på en knapp tiondels mm som gjorde att det inte var inte helt tätt och visst precis där var det mögligt.

  1. dtiydr

   @Matgeek Nämndes ju i tidningarna för en del år sedan och det tog ett jävla hus hos folk för det var ju antibiotika i ostarna! Här kan du läsa mer om länken funkar vls: www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svar-pa-skriftlig-fraga/antibiotika-i-ost_GM1281

  2. Matgeek

   HAHAAHA :) På RIKTIGT? Tror du på det? Ja jäklar du...

 41. dtiydr

  Att ingen rört vid de under tillverkningen tycker jag inte håller, jag menar det finns mängder med jäst och bakterier i luften och i plastpåsen som definitivt kör igång oavsett.

 42. dtiydr

  Man kan äta vad som helst hur länge som helt efter bäst för datum, att man kan bli sjuk och spy må vara en annan sak.

 43. dtiydr

  13:00 Använde samma sked till alla proverna även när det var en sked i varje så det var mao bara att hälla ut allt efteråt.

 44. Xxochyy

  Forskare som inte vågar säga som det är. Virus är inte problemet!!! Problemet är människa som förökar sig som virus och massakrerar djur för nöjes skull..........

 45. Xxochyy

  Så många fårskallar nu för tiden. De som vet mest om virus smittas först. Falska nyheter? Men det här nyheterna från köket där man massakrerat fåglar och lagt dem på bänken är äkta? Fungerar dom där fåglar som skydd mot virus och bakterier? Corona virus kommer ju från djur som behandlas som helvetet och här har vi exempel på hur man ska göra när man vill sprida virus - massakrera djur och ställ dom på bänk och häng dom på vägg... Naturen kommer att lära människa en ordentligt läxa som man inte glömmer så lätt. Den här covid-19 är bara försmak, vänta tills covid-21 kommer då kommer forskare att låta bli att fårskalla...

 46. Cecilia Falk

  Åk till Gudruns AB och kolla hur det ser ut! Skulle vara kul och se 😃

 47. Daniel Groth

  Den här videon påminde mig om serien inför valet, där du bjöd in partiledare. Vore kul om du gjorde en liknande video, kanske med Marcus Oscarsson inför det amerikanska valet!

 48. Johan Strandlund

  Tror inte det blir Italien i sommar heller va?

 49. Oskar

  Älskar fabriker och lager. Har haft nöjet att besöka Boeings fabrik i Everett, ICA:s centrallager utanför Helsingborg, Toyota-fabriker, Ahlsells-centrallager med mera. Älskar att allt är så extrem genomtänkt och välplanerat.

 50. Oskar

  Älskar Apotea. Bra priser, snabba leveranser och bra hemsida.

 51. Max max

  Klockrent Johan!

 52. Arnisho

  DeT Är InTe VäRrE Än VaNliG InFlUEnSa :pPPp

 53. Lennart Gottochblandat

  Jimmie my man 🇸🇪🇸🇪

 54. Hugo jansson

  SD 2020 för i helvete Jimmie Åkesson riktig kung

 55. zuygj bnsv

  fotbollsplaner..

 56. stefan andersson

  Detta är tråkigt Johan, bara sluta och laga mat istället

  1. Matgeek

   Jobbigt att verkligheten ser ut som den gör men du får nog acceptera sånt här innehåll också.

 57. Anders Öhman

  MÅ FAN TA APOTEA OCH ALLA PISSHUVUDEN SOM VECKA EFTER VECKA BESTÄLLER HÄLSOKOSTPILLER, KRÄMER OCH VITAMINER. SLUTA FÖR I HELVETE ! JAG ÄR TRÖTT PÅ ATT SLÄPA ERA JÄVLA PAKET TILL ER DÖRR kL 6 PÅ MORGONEN ! ÄT RIKTIG MAT DIN JÄVLA NOLLA OCH SLUTA KNAPRA PILLER OCH TA EN DUSCH SÅ KANSKE DU SLIPPER SMÖRJA IN DIG MED ALOE VERA! Ärligt talat. Det här nya med att få saker levererade till dörren kostar pengar. Vem tror du betalar för det? DU BETALAR... kanske inte idag men om några år när det inte finns några fysiska butiker kvar. När det enda alternativet är att beställa skiten "online" DÅ kommer dom börja ta betalt för leverans till din dörr. Snälla ! Ta en jävla promenad.Få lite motion. Gå ut och handla i en butik. Ät en korv från gatuköket. Bli en jävla människa.. inte en robot slav som suger kuken av hemleverantörer bara för att få tid till att facebooka bilder på dina glassdräglande idiotungar. Tidningsbudet Drop mic ,,,,

  1. dutoiu hour

   Vad bra att de ger jobb till invandrarna. Hoppas de får bra betalt. Jävlar vilken enorm lön chefen måste ha. Fina miljoner på banken. Kan tänka mig det är slitsamt att jobba dä

 58. Sharp

  Fina fåglar, är det en råka och en kaja?

  1. Tommy Kronkvist

   Den högra är helt klart en kaja men den vänstra vete fåglarna vad det är. Kanske råka som du gissar - och det vore ju lämpligt med tanke på att Johan har sitt kök i Uppsala där både råkor och kajor är lite extra vanliga - men jag tycker inte riktigt det ser ut som en råka ändå.

 59. Adam Strandberg

  Dina fåglar är väldigt bra tränade !

 60. Natalie Johansson

  Testade baka denna och blev inte ens hälften så mycket fyllning?🧐är ni säkra på att det ska va 100g och inte mer?

 61. MySound iicon

  så du är hema.. & behöver inte åka från A till B. sen behöver du inte gå några längre sträckor...låter lite som jag inte behöver äta lika mycket & att ja har mer tid en vanligt. du bör inte heller åka till affären så ofta så att typ ta en smörgås heller 2 på luchen verkar väll lite mer logist en att ställa sig & fixa mat varje luch? också du är student alltså troligen inte ett av de rikaste personerna i sverige. så oddsen att du i vanligt fall går på resturang varje dag då du ska äta middag är rätt liten. student om någon kan göra mat fort & biligt så är det väll en student? bara en tanke

 62. drttyu liqm

  arbetsgivaren stå för mycket bekväma skor.

  1. zuygj bnsv

   Riktigt intressant video!

 63. Johannes Karlsson

  Känns som hon spekulerar mycket, samt att hon tror mycket. Alldeles för tidigt att säga bu eller bä. Vi kommer får reda på mer under tidens gång. Sen att man bli immun vet man ju inte än.

  1. Signe

   Det var ju precis det hon sa

 64. Martin Ripfjord

  vad hände med fortsättningen på denna serie?

 65. tony kollberg

  Gillade verkligen detta klipp! Kan inte Salt Lick BBQ expandera här i Sverige (vore ju succé)! Finns det något liknande här i Sverige? Fick nästan lust att åka ända till Austin bara för att gå på Salt Lick BBQ!

 66. tompa666

  Om ingen skulle föra över smittan till nån annan människa skulle detta virus bli helt utrotat på två veckor.Detta hände med Sars.Så detta me smitta lagom är skitsnack.

 67. Jonathan Surnameisnotimportant

  Tack för informativ video, även fast åtminstone jag hade koll på allt som sades så känns det ändå bra att få höra någon med korrekt utbildning och auktoritet prata om detta. Har inte varit orolig för min egna del, skulle dock kännas jobbigt om en arbetskamrat eller familjemedlem skulle insjukna och eventuellt dö för att jag inte har tagit mitt ansvar och är restriktiv med det sociala kontakter. Våga lita på myndigheter och regering, oavsett vilket parti du sympatiserar med. Viktigt att hålla ihop som nation och ta detta på fullt allvar. Vi har tur att vi inte är i total lockdown för då skulle det tyvärr vara värre enligt mig. Tänk hur många som blir arbetslösa, ekonomin i Sverige skulle totalt fallera med tanke på att vi är så extremt beroende av exporten. Alla säger att pengar gör en inte lyckligare, men du kan nog vara säker på att du blir olycklig om du förlorar de pengar du har - vilket i sin tur leder med största sannolikhet till depression, och det är svårt att tvätta bort med tvål och vatten.

 68. Conny The King

  Hon är ju kvinna, hon vet inte hur en mans förkylning är... 😎 (ironi i mörkret)

 69. zitlaah

  Du borde komma förbi Coops lager i bro! 130.000kvm och bra jäkla tryck nu i dessa tider när alla ska hamstra toarullar!

 70. Andreas Olsson

  Sverige lycksa som vanligt sämst med våran skitsocialist regering som lagt ner det mesta det senaste åren. nu är vi i ökning liknande italien '. Röveen har ingen koll alls

 71. Staffan Karlsson

  Läs forskningsrapporter innan du uttalar dig.

 72. Julia Blome

  Listan?

 73. S

  ja, ta det på allvar, men va hemma från jobbet i 14 dagar fast gå tillbaka fast man hostar då och då, kan man gå till jobbet då? För att annars kan jag ju skita i mitt liv för att jag har inte råd med mer sjukdagar...

 74. S

  Eftersom de flesta barn inte blir jätte sjuka så är det väl jävligt bra att de får bygga upp en immunitet och bli smittade på skolan? Tänk på framtiden, vi måste vara beredda på att offra oss för barnens framtid!

 75. Henrik Andersson

  Så klart detta är viktigt men måste allt handla om Corona. Vi behöver se sådant som inte handlar om detta virus. Du kan vara denna ventil som ger oss energi som får oss att tänka på annat. Alla vet väl hur detta smittar. Vi informeras redan 24-7. Gör det du är bra på och underhåll oss i dessa konstiga tider istället!

 76. Sam Haez

  Jimmy har inte gjort ett skit för Sverige som ska vara bra. Förutom att skapa hat. Idioten har inte äns makt så vad är poängen med alla onödig "jobb" han gör. Han föder bara nya terrorister...

 77. nilgor70

  Jag har sett Emma på nyhetssändningar tidigare och tyckte hon var väldigt bra på att förklara. Detta klipp var guld värt. Tack Johan <3

 78. stamdrimz #VolvoForLife

  Trodde ju matgeek va den som ska kunna lite mat på den här kanalen också tycker han att det är så in i helvete gött fatt sjöstedt är mycket bättre på iaf just den maten

 79. Alexandra Karlsson

  Superbra video!!!👌🏼

 80. Amy Lee

  WHO lyfte i sin presskonferens idag ”Vi ser att fler och fler unga personer drabbad av svår sjukdom av viruset. Vi ser data från en rad länder runt om i Europa som visar att yngre personer har avlidit. En del av dem hade underliggande sjukdomar, en del inte.” Sagt av Dr Maria Van Kerkhove, chef vid WHOs Emerging diseases och Zoonosis enhet. facebook.com/WHO/videos/234774141233560/?vh=e&d=n ETT FAKTUM som FHM konsekvent undanhåller och istället endast lyfter fram risken för de äldre. När sanningen är mer nyanserad.

  1. SwedMiro SwedMiro

   Du har säkert läst om idrottsmän som plötsligt faller döda ner i träningsspåret utan uppenbar anledning. Det är väldigt få men när det händer så blir det jätterubriker. Alla gånger det händer så finns det en underliggande sjukdom som vederbörande inte vet om. Nyckeln är "inte vet om". Att ta reda på det efteråt, under en obduktion, är väldigt svårt om inte omöjligt. Dessutom så är jag rätt tveksam på om obduktioner genomförs för covid döda, orsaken är ju rätt klar. Att ha en medfödd dold sjukdom är inte helt ovanligt och när en så ansträngande sjukdom som covid19 anfaller en så kan en sån dold sjukdom vara det som får en att dö. Informationskällan för yngre personer som dött är ofta föräldrarna: Läkaren frågar: Höll Xx på med droger på ngåot sätt? Förälderns svar: självklart inte. (Vilken ung människa berättar sånt).

 81. Kungsfiskarens

  Alltid bra och informativa videos, gillar skarpt att en inte så stor youtube kanal har videos som detta. Känns mer personligt och att informationen inte är så väldigt politisk 👍

 82. awesomemirris

  Riktigt bra video!

 83. Micke

  mycket bra video. Hoppas jag får ha kvar jobbet

 84. woiour loin

  mycket har de betalat dig?

 85. Fredrik Karlsson

  blir lite komiskt em modrat som velar

 86. BMW E46

  Mycket bra och informativ video! Hur man kan ge tummen ner är svårt att förstå.

 87. J_Cob A

  Asså att det är noga att tvätta händerna för att inte föra smitta till tex munnen, det vet alla vid det här laget! Men samtidigt säger experterna att det inte är farligt att få smitta i sig via saker man äter? Att få virus i munnen via händerna, farligt. Att få virus i munnen via mat, inte farligt?

  1. L S D

   Viruset upplöses av magsyran. Faran ligger i om det når luftvägarna.

  2. Jollun

   Jag håller med. Det är ganska tvetydigt. Men det kanske beror på att maten förhoppningsvis är varm? Sen verkar det vara ögonen som är känsligast för beröring, enligt vad jag hört

 88. Åke Johansson

  Brökunga gör guld nu när corona härjar. Grattis!

 89. Åke Johansson

  Peter " brökunga" Joon. Bra kille😁

 90. Ptr S-born

  Jag gillar att göra pesto av alla de sorter, och göra mycket och sen lägger jag det i iskubslåda och in i frysen. Sen är det bara till att poppa ut en kub eller två när jag ska använda och det håller sig länge. Min iskubslåda kom med lock. Tack för videon! Ska prova och göra på ramslök.

 91. Årskortguld Sj

  Superbra jobbat bägge. :-)

 92. Åke Johansson

  Jag känner Peter "jonbulla" joon. Han har ärvt firman. Verkar sköta den ok. Bäst är pyramidknäcke/ dinkelspelt från Egyptiern/ Pyramidknäcke

 93. Aroused Pineapple

  Emma är så jävla het

 94. Empu Emppu

  Har vi verkligen bra tilltro till våra myndigheter ? Hör det ofta i debatten.

  1. Empu Emppu

   @SwedMiro SwedMiro Måste vara jag som är i minoritet då :P

  2. SwedMiro SwedMiro

   Enligt alla oppiononsundersökningar som gjorts hittills har myndigheterna stor trovärdighet hos folket. Faktum är att Skatteverket är den myndighet som har bäst resultat av alla.

 95. Björn Lilje

  Bra video, tummen upp! MEN! Stort MEN, Emma vet förmodligen och borde också nämna att det är skillnad på Diabetes typ 1 och typ 2, detta i synnerhet att det handlar om covid-19. Detta har upptagits i media bl.a SVT , även myndigheter är extremt dåliga att särskilja på detta. Rapporter och studier visar att de olika typer av diabetes spelar en enorm skillnad gällande covid-19.

  1. Jollun

   @Björn Lilje Tack för ett informativt svar! Ofta blir det väl tyvärr så att de klumpar ihop sjukdomar. Det gäller förmodligen även cancer osv, alla som har det kanske inte är i riskgruppen tänker jag?

  2. Björn Lilje

   @Jollun Väljer att se diabetes, framförallt typ 1 är en bristsjukdom, kan du tillförse bristen så löper du inte särskilt större risk för något än en frisk människa. Enkelt sagt så har du ett bra och stabilt hba1c så visar det sig att du inte verkar löpa någon större risk gällande covid-19 än någon annan. Typ 2 dock , verkar tyvärr visa sig ge en allvarligare sjukdom tid med covid-19. Därför är det dåligt när nyheter osv slänger sig med termen "hade diabetes" , " Diabetes är en riskfaktor" osv. Det är så många personliga parametrar som spelar en väldigt stor roll här. Så att använda diabetes som en orsak till att någon person har avlidit av covid-19 är extremt dumt, skapar bara panik och oro i samhället.

  3. Jollun

   Vad är skillnaden? Typ 1 är väl ofta riskgrupp när det gäller det mesta. Typ 2 får man väl av ålder och ofta i samband med dålig hälsa/övervikt? De måste väl också ha sämre chans att klara sig lindrigt?

 96. SomeNiceMovies

  25:30 Man har väl inte alls livslång immunitet mot vattkoppor. Vissa har det, men de som får bältros blir ju smittade av det viruset igen. Samma virus som kommer på nytt. Två läkare (jag hade bältros) sa det, 1177 säger samma sak och hur många fler källor som helst säger att det kan komma tillbaks. Hur är det möjligt om det är en livslång immunitet? Utvecklas ett nytt virus i immunförsvars-ballongen?

  1. Jollun

   Vattkoppor är ett herpesvirus som ligger kvar latent i kroppen, som sedan kan bryta ut som igen senare i livet. Man kan därför inte få bältros INNAN man haft vattkoppor. För mer läsning: www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/vattkoppor-och-baltros-/

 97. Filip Nilenius

  hon säger "corona viral disease 19" men det ska vara "coronavirus disease 19"

 98. Adam Hemming

  El bilar är en sån långsiktig miljöbov.. Tillverkningen av ETT batteri släpper ut lika mycket koldioxid som min Volvo V50T5 gör under en hel livslängd. Och när man måste byta ut batteriet i en elbil så kommer det kosta en jävla massa pengar, vilket folk kommer vägra betala och slänga de gamla batterierna i naturen. Elbilar är så överskattat 😒

 99. Urban T

  Mer sådana är videos Johan. Jag älskar videos med grym automation och en tanke bakom de olika stegen

  1. drttyu liqm

   Haha har bott i morgongåva, staden som gud glömde men ändå inte tack vare Adlibris och nu Apotea (?)...med Sveriges förmodligen sunkigaste skola (i början av 2000-talet

 100. Tobias Brandt

  Verkar lite irriterad i videon där, Johan. Blev rädd att du blivit "Moberg" när du kasta slickepottar runt om 😱