Henrik Jönsson är entreprenör, författare och estet. I denna kanal kan du ta del av Henriks åsikter, analyser och förklaringar rörande svenska förhållanden som individ och företagsledare.
Följ även Henriks engelskspråkiga kanal här: sesels.info
Website: www.henrikjonsson.com
Instagram: instagram.com/dappermind/

 • 143
 • 5 431 427

Kommentarer

 1. Eric adolphus

  Precis vad det här landet behöver, en svart partiledare, nu kommer vi absolut inte bli kallade för swedistan längre

 2. Maria Shaw

  Bra, välformulerat, samt intressant.., som alltid!🌸🤓

 3. Mike T

  100% vänster media som aldrig är neutral, gång efter gång, själv har jag slutat titta på Nyheterna både på SVT och TV4, båda sollar och väljer nyheter efter en vänster agenda även om TV4 är bättre

 4. Solve Everything

  Henrik. Du borde organisera en offentlig debatt. Fast en RIKTIG debatt där en riktig och ren yttrandefrihet råder ovillkorligt (Till skillnad från vinklade SVT debatter).

 5. Johan Liljegren

  Jag är motståndare till både TV-licens och skattefinansierat PS. Jag tycker att SVT skall göras om till betalkanaler istället, precis som TV1000 och Canal+ alltid varit. Valfrihet är det rätta. Men i Sverige får man inte välja...

 6. ceerw buty

  Bravo! Hoppas att DN, SVT, SR, Aftonbladet, Epressen etc ser denna video och tar lärdom!

 7. Micke B

  30 talets fascism var inte vetenskapsfientlig och använde till skillnad från nazismen inte förnekande eller fria omskrivningar av den för politiska mål. Varför gör högern det senare idag? Kan man säga att all vetenskap som tjänar högern är sann ungefär som i Sovjet när Lysenko styrde Sovjets dito under Stalin?

 8. Lars S

  Tack, för en bra analys

 9. Jens Felgentraeger

  Sjukt naivt och dumt.

 10. Joakim Westesson

  Tack för ett superbt avsnitt!!!!

 11. Jonas Virdalm

  Som vanligt väldigt bra. Jag har dock en kommentar. Det är nästan bara kvinnor som du tar upp som använder härskartekniker. Min undran är om det är vanligare att kvinnor än män använder sig av det.

 12. björn johansson

  Det är väl bättre att de 8.5 miljarderna går till landets miljardärer. Samtidigt som de privata idiotprogramen gör befolkningen ändå dummare. De är ju visserligen tillräckligt dumma redan av inläggen att döma.

 13. Theo dor

  Kommer ihåg när du bara hade några tusen prenumeranter och det är dessutom inte särskilt längesedan. Med fortsatt frenesi trummar du vidare och fortsätter växa! Bra jobbat och fortsätt så här, Henrik!

  1. ceerw buty

   10:41 . Hade varit otroligt intressant att höra Erik Berglund bemöta och debattera honom. Någon som inte låter honom komma undan med sina verklighetsfrånvända

 14. Tonny Lilja

  Det skulle vara mycket intressant att få en presentation av Ygemans utbildning som gör honom lämplig till energiminister😊

 15. Stockholm Syndrome

  Det här kan vara bland det bästa som finns på internet. Jag ska använda mig av videon i min undervisning på högstadiet och gymnasiet. Bravo!

 16. Nagachaak d'Feared

  "Henrik eller, mindre vanligt, Henric är ett mansnamn som kommer från det tyska namnet Heinrich. Namnet är bildat av en förled som ursprungligen var antingen Heim(i) 'hem' eller Hagan 'inhägnat område' och efterleden ric 'härskare' och betyder således 'härskaren av hemmet', eller i vissa fall enbart härskare." -wikipedia tyckte det var lustigt när jag såg "härska med Henrik" poppa upp på skärmen. =)

 17. Jimmy Wännström

  Avsiktiliga misstolkningar 101 med Cathy Newman, feat. Jordan Peterson

 18. stefan svensson

  Givande som vanligt, tack Henrik

 19. Anna A

  "oberoende"

 20. Wabbajack

  Detta är en strukturerad och planerad utskiftning av våran folk i den västerländska världen. Hur förklarar du de korrupta politikerna som nästan på en och samma gång fick makten i flera Europeiska länder för 20 år sedan? Vi ser konsekvenserna idag, och de är nästan de samma. FN och EU står för planen, men det finns andra makter i bakgrunden som hatar os...

 21. bcvbb hyui

  platform monopoly". Helt klart värt att ta upp för diskussion då internet utvecklas i en allt mer ideologiskt smal riktning.

 22. MrOpenyourmindplease

  Fan Henrik, när ska crash helvetet slå till då? Har ju väntat i 8-9 år nu... Alla tecken säger ju att vi redan borde vara mittuppe i den värsta crashen i världshistorien (större än 1929)...! Allt jag har satsat i crypto, guld o silver upplever inte den peak de borde ligga på utan känns nästan som "all time low"...! Vet att det är ett riggat system men...

 23. Olof Thorn

  Hela Socialdemokraternas ungdomsförbund var med i delningen när Vänsterpartiet bildades. Det säger rätt mycket att de var de unga med minst livserfarenhet och förmåga att bedömma risker som var kärnan i det som skulle bli Vänsterpartiet.

 24. Dahlism

  Jag har många bekanta som tidigare känt Alexandra Pascalidou men som har sagt upp all bekantskap med henne. Detta då hon inte tvekar att slänga sina nära och kära åt vargarna om hon har minsta personlig vinning av att göra det. Maken till oppurtunistisk, falsk, dubbelmoralig, härskaraktig person har nog inte i Sverige nån i paritet med henne. Tråkigt att den mediala bilden av hennes sanna jag inte hunnit ikapp den allmänna bilden av henne i media. Men det dröjer nog inte länge tills det hinner ikapp henne.

  1. bcvbb hyui

   Mycket bra.. tack

 25. bodoti qwiu

  Du är punktlig, en bra egenskap.

 26. riffly

  Bra!

 27. Autodidactus

  Han flummar för mycket för min smak.

 28. Shocking Videos

  I drogdebatten som kokar media pissar ner motargument med blockar och censur Samtidigt som populistiska sak argument verkar va exakt vad svenska folkets seniorer vill ha Då dom bokstavligen kommer i byxan av alla dessa verklighetsfrånvända idioter som sitter och hostar ur sig dynga och lögner i bästa sändningstid Sakliga motargument blir bortplockade snabbare än någonsin och att spela med människors känslor har blivit en nödvändighet? Vidrigt klimat Sverige är kallare än någonsin

 29. doliio volay

  Kan ju göra en ny politisk serie som går igenom Machiavelli, med titeln "Härska med Henrik".

  1. bodoti qwiu

   Jag blev upplyst om dessa underminerande debattekniker för sisådär 10 år sen. Men jättebra video, hoppas fler och fler blir upplysta och vågar bemöta kollegor, chefer, beka

 30. Daniel Sollerkvist

  Klimatalarmister står för massiv, okontrollerad asylinvandring. Undrar hur det går ihop? xD

 31. Yahushua servant

  Rowan Atkinson on England and Freedom of Speech "The strongest weapon against hateful speech is not repression, it is more speech." "If we want a robust society we need more robust dialogue and that must include the right to insult or to offend. ... the freedom to be inoffensive is no freedom at all." sesels.info/video/video/nGmKnorUuK99ZKY.html

 32. Kladdkakor egott

  Klockren video Henrik!

  1. Kladdkakor egott

   Det var inga problem med ljudet för mig 😊

  2. doliio volay

   Ljudet är inte i synk med videon?

 33. Christopher X

  En strålande sammanställning! Tyvärr är jag inte lika optimistisk som Henrik när han säger att de gamla maktstrukturerna håller på att rämna: Många tror fortfarande på att public service är opartiska, främst förmodligen därför att de själva ständigt påstår det. SR/SVT har en oerhörd maktställning, en som dessutom kan förstärkas om de inte längre får sända populära nöjesprogram - då kommer de ju att få _ännu_ med tid att bedriva en försåtlig, ständig men aldrig flagrant, vänsterpolitisk propaganda. Jag ser inte att den maktpositionen håller på att brytas. Visst, det finns alternativ. Jag misstänker dock starkt att de som söker sig till dessa är de som redan har en tydlig övertygelse och därför aktivt letar efter alternativ. Men även de tämligen ointresserade har rösträtt och är dessutom troligen lättare att påverka.

 34. The Man

  Skulle du sälja sändningsrätt för dina videos till SVT för 1:- mot att de sänder videorna?

 35. John Smith

  Klockrent, Henrik!

 36. pribus100

  Detta ständiga blockande och/eller anmälande av meningsmotståndare som sker på sociala medier, hur ska man se på det? Frustrerande, tycker jag att det är när man inser att folk verkligen eftersträvar tunnelseende och bara godtar medhåll.

 37. lex rad

  perfekt

 38. The Moe Hawk

  This is a very interesting alternate perspective

 39. Andreas

  10:41 . Hade varit otroligt intressant att höra Erik Berglund bemöta och debattera honom. Någon som inte låter honom komma undan med sina verklighetsfrånvända känsloargument.

  1. bocoy noiu

   Henrik. Champagne med Lars Bern hade varit kul

 40. alexander engdahl

  sesels.info/video/video/aqGjr4TLra2rdpU.html Dr mikael som inte vet något om cannabis användning står och svammlar idiotiska falsarier.

 41. alexander engdahl

  Massor av pengar går åt att bekämpa cannabis. Läkemedelsbolagen är livrädda för att få sina lyckopiller etc etc utkonkurerade av något som onte kostar mer att framställa än majs. Istället för att låsa in våldtäktsmännen så låser dom hellre in svenne banan som tar en joint framför fredagsfilmen. Ju mer dom kämpar för att 'bekämpa' cannabis desto mer tjänar gängen på att smuggla in det och krig uppstår om territorium..

 42. Henrik Eriksson

  Härligt att du tog upp många exempel som jag själv reagerat på 👍

  1. bocoy noiu

   Tack Henrik & krya på dig! <3

 43. eioshen boboi

  andra åsikter och kalla det för "värdegrund".

 44. solve nilsson

  all inclusive Sweden, det är vad Sverige är för Afrika och Mellanöstern !!

 45. solve nilsson

  all inclusive Sweden

 46. solve nilsson

  all inclusive Sweden...................

 47. solve nilsson

  all inclusive Sweden !!!!

 48. Michael James

  Most Europeans today seem to be Europhobic.

  1. eioshen boboi

   Jättebra video som vanligt. Men, det stora problemet är att dom som följer och ser dina videor är säkerligen medvetna om det du pratar om. Samt dom som skulle behöva se

 49. Klimat Bluffen

  Stefan psycho Löfven är så helvetes långt ifrån verkligheten.. Han kommer garanterat att gå till historien som som den mest odugliga personen någonsin inom alla områden.

 50. Jens Larsson

  Najs...

 51. bowen voowy

  Tack mycket bra och proffsig video!

 52. Mattias Jonsson

  Konstigt att en lektion i härskarteknik i sig själv är en enda uppvisning i just detta!

  1. bowen voowy

   Tur att vi har GP åtminstone.

 53. Steven

  Mycket bra.. tack

 54. misolou fout

  Tack mycket bra och proffsig video!

  1. bowen voowy

   Bra video som vanligt! Lite roligt att du smyger in härskarteknik mot Sydsvenskan också. :)

 55. Joachim Overdick

  Bra!

  1. bowen voowy

   Återigen är du dead on... Mycket bra.

 56. ProneMan OldButYoung

  Jag blev upplyst om dessa underminerande debattekniker för sisådär 10 år sen. Men jättebra video, hoppas fler och fler blir upplysta och vågar bemöta kollegor, chefer, bekanta med mera, när det förs diskussioner om migration, politik, me too, osv, osv.

  1. misolou fout

   Den f.d. Minnesota-guvernören Jesse Ventura kallar sig "libertarian light" för att tydliggöra att han inte är anarkist: sesels.info/video/video/bKaIaprK1px_pao.html

 57. Ram Minne

  Ljudet är inte i synk med videon?

 58. Mats Nilson

  Toppklass som vanligt!

 59. D:M:J

  finns en poäng att sluta oss till kristendomen för att rädda väst!

 60. H D

  Jag vet inte om jag bara har sovit bättre eller om Henriks framerate och bildkvalitet bara har blivit bättre helt plötsligt.

 61. Krister N

  Har du några tankar om dem som springer med järnrör på sta'n och kallar folk "lilla horan"?

 62. KERAAK35

  Tack Henrik & krya på dig! <3

 63. Christoffer Karlsson

  Henrik. Champagne med Lars Bern hade varit kul

 64. Per Olofsson

  Jättebra genomgång!

 65. Stefan Markowicz

  Don't panic!

 66. bocoy noiu

  Sveriges viktigaste saker, bland alla problem i 2019: tonen och värdegrunden. Det skrämmer en stackars norrman att se utvecklingen här.

 67. Stefan Markowicz

  Om fler blir förbannade och visar det, kanske något kan börja hända! Vartenda jävla ord Henrik säger är så sant!

 68. Bom-pff

  "Jag bryr mig om klimatet, så jag röstar på Miljöpartiet". Nej, rösträtt bör inte tilldelas till alla som fyllt 18. Det bör sättas kunskapsprov, genom vilka man kvalificerar sig till rösträtt.

 69. Erik Nyström

  Jättebra video som vanligt. Men, det stora problemet är att dom som följer och ser dina videor är säkerligen medvetna om det du pratar om. Samt dom som skulle behöva se det här kommer aldrig titta..

 70. Björn Ladholm

  Återigen är du dead on... Mycket bra.

 71. SWE Svalan

  Tur att vi har GP åtminstone.

  1. bocoy noiu

   förmåga. De måste i alla fall benämnas för vad de är; KRÄK. Ett epitet som innerest inne smickrar de flesta av dem. Sk härskartekniker är i själva verket beskrivning på

 72. Onachdawg

  Bra video som vanligt! Lite roligt att du smyger in härskarteknik mot Sydsvenskan också. :)

 73. Stefan Carlsson

  När man tror att Henrik's videor inte kan bli bättre.... så släpper han en ny som än en gång är ett pedagogiskt mästerverk, som dessutom når nya höjder, otroligt imponerande.

 74. Johan Engström

  1860 = Sveriges framtid.

 75. annemarie g Wouda

  Tack Henrik, mycket bra talat som alltid

 76. Hans Lennros

  Iraks utrikesminister fick svenskt socialbidrag när han bodde i Sverige. Undrar om han fortfarande får det ...?

 77. Hans Lennros

  Henrik, JÄTTEBRA video även denna vecka! STORT TACK!!!! (pengar skickade). Du släpper in frisk luft i åsikts-korridoren. EN FRÅGA: Du kallar dig *libertarian.* Vad betyder det? Den f.d. Minnesota-guvernören Jesse Ventura kallar sig "libertarian _light"_ för att tydliggöra att han inte är anarkist: sesels.info/video/video/bKaIaprK1px_pao.html

 78. Micke B

  Det som händer är redan nu att nazisterna i SD får hybris och lägger 90 procent av korten på bordet öppet vilket på sikt innebär att M och KD backar sitt stöd.

 79. Micke B

  Varför är alla högerargument analyser? Går det inte att använda fler begrepp för text som omfattar mer än 3 rader?

  1. Micke B

   Där fick vi inget svar.

  2. Micke B

   @Henrik Jönsson Alla trådar på Nyheter Idag. Hur man systematiskt matar publiken och t.ex får 15 sinnesjukediagnoser i samma tråd om Erik Fichtelius syn på flyktingar. Samma sak i ALLA trådar. Vilka betalar för det och varför?

  3. Henrik Jönsson

   Katrin Stjerfeldt Jammeh som är exempel på en som utsatts för härskarteknik är socialdemokratisk kommunordförande i Malmö. Jag tar även gärna emot fler exempel på vänster som utsätts för härskartekniker.

 80. Micke B

  Swisha en slant som säger jag vad ni vill höra

  1. Micke B

   Du verkade inte fatta det första inlägget.

  2. Fredrik Boklund

   Micke B - fick du någon att swisha dig något?

  3. Henrik Jönsson

   Nej. Mitt innehåll påverkas inte av stödet jag får. Vore jag intresserad av pengar skulle jag kunna tredubbla mina inkomster ögonblickligen genom att lägga ned min videoproduktion och arbeta mer i mina bolag i stället.

 81. Björn Carle

  Oerhört viktigt och helt suveränt program! Tack för det Henrik!

 82. Lukas Hållkvist

  Apropå Tobias Billström och att sättas i karantän. I Sverige och i synnerhet svensk politik sätter man inte personer i karantän. Detta begrepp för med sig associationen att personen ska ut när den suttit av sin tid bakom lås och bom. Eftersom vi i Sverige inte har dödsstraff har vi löst detta med social utfrysning och det är därför personer placeras i frysboxen för att frysa till döds (socialt). Istället för att avsluta livet ser man till att pressa vederbörande genom att stänga ute denne i kylan utan en social gemenskap.

 83. Rutger Manger

  Internet glömmer aldrig!

 84. Kasper

  Tack internet ❤️ och Tack Henrik för denna grymma video!

 85. Leif Andersson

  Varför sätter du in ett pip över ett svärord? Amerikanskt så det förslår. I Sverige brukar vi inte bry oss om att någon svär särskilt mycket, speciellt inte om det är i ett citat. Jag själv svär inte alls speciellt mycket, men att sätta in ett pip tycker jag är censur och inte så trevligt. För det ligger en moralism i ett sådant pip.

  1. Henrik Jönsson

   Det är typ ett skämt, för att distansera mig från DN:s vulgära journalister. 😉

 86. Bertil Johansson

  Samma helg som Henrik.J.tar upp ämnet härskarteknik så ifrågasätter SVT i sitt program "Vinterstudion" just sociala medier. Man väljer sina plattformar!

 87. dreadvidja

  Henrik är en rasistisk sopa! Jag är så otroligt megaöverlägsen honom och jah är bättre på alla sätt!

 88. Adam Sandberg

  Jag kanske låter som en neandertalare med min kommentar... Men den svenska gamla syjuntan vill bevisligen inte följa med i den teknologiska utvecklingen. Kolla bara på barnomsorgen. Så då triggar man istället den biologiskt tickande bomben bland alla dess plattformar som demoniserar alla hjärndöda och självföraktande kvinnor med att hjärntvätta med lögner, då man såklart vet hur svårt en kvinna har att kontrollera sina känslor när bristen på den ”goda tonen” inte följer normen man önskar... Såklart man ska föra en dialog med god ton. Men hur många besitter egentligen den egenskapen i en kris?

 89. Stefan Markowicz

  Ha! Greta & Co avslöjade - igen! Trovärdighet 0!

 90. ImplodeX

  Och ganska ofta stoppas ens kommentarer att synas på denna plattform. Fast kanske inte just denna. Det skulle ju se konstigt ut..

 91. Stefan Markowicz

  Svt har för länge sedan förlorat sin legitimitet!

 92. Feinrizulwur

  Varför inte studera vilket slags människor det handlar om; narcissister. Somliga menar att de är rubbade, men narcissism klassas inte som sjukdom trots bristande social förmåga. De måste i alla fall benämnas för vad de är; KRÄK. Ett epitet som innerest inne smickrar de flesta av dem. Sk härskartekniker är i själva verket beskrivning på narcissistens beteende och det finns dokumenterat. För den som vill veta finns bra insteg här på You Tube. Insiker kan göras exv hos Dr Ramanis videor. Hon är universitetsutbildad och en god pedagog. medcircle dr ramani narcissism

 93. Stefan Markowicz

  Väldigt bra analys av svt-s förfall!

 94. Stefan Markowicz

  Det finns inte ord.............

 95. Mink Uk

  När ska fega SD våga ta en debatt mot NMR? Jimmie Åkesson grät ut över att ingen ville debattera mot dom men nu vågar man inte debattera själva. Hyckleri!

  1. Mink Uk

   The Kalidor Men cry me a river. Men att förolämpa NMR och dess medlemmar och aktivister går bra för dig? Samma argument använde man mot SD inför valet -10. ”Små skit partier ska ignoreras”. Är det moget? Ja det tycker du som en sann ”Sverigevän” och SDare. Tar SD en debatt mor NMR eller afs så förstår du nog att SD kommer förlora och det är orsaken till att man väljer ut sina motståndare. Fegt! SD vill ut ur EU. Missat det?

  2. The Kalidor

   ​@Mink Uk Dina försök till förolämpningar är ganska onödiga.. det får bara dig att låta osmart. NMR är löjliga bortskämda småbarn som bara skriker sig hesa utan att någon tar dom på allvar. Det dom vill med sin politik är så gott som omöjligt att genomföra enligt Svenskt lag, moral och demokrati. Jag är emot multikulturer också, enligt historia så vet man att det inte fungerar i längden.. men det går inte att ändra i dagens europa. NMR vill gå ur EU men det går inte.. det enda dom kan göra är att försöka fixa en omröstning och acceptera det demokratiska reslultatet. Det finns tre stora partier nu, så varför hjälper man S med att rösta på småpartier som aldrig ens kommer få någon som helst att säga till om i regeringen..? Du har rätt nmr är både vänster och höger, vänster i det ekonomiska och höger i invandringsfrågorna.

  3. Mink Uk

   The Kalidor 1, Partiet heter NMR och inget annat. Lär dig stava lilla SD tomte! Så att debattera med FI! går bra men inte NMR? När blev NMR höger? Dom är gamla nationalsocialistisk front. Är socialister höger? Vilken sten har du levt under? Vakna SD troll! Den enda lösningen är NMR och inte hyckleri partiet SD som numera är så jävla kulturberikat och är för ett mångkulturellt samhälle att dom inte kan klassas som annat än en del av det politiska etablissemanget!

  4. The Kalidor

   @Mink Uk Men du förstår inte, varför debattera med dom om det inte är någon ide att samarbeta när dom inte ens är ett parti med ens 1%? Inget annat parti skulle vilja samarbeta med nrm.. Dom vill ju knappt prata med SD.. Och nrm är ännu mer höger än sd. Dom hade inte debatterat med V om dom inte var ett stort parti heller. Vad skulle don få ut av en debatt? Skulle dom vilja samarbeta? Nej. Tycker dom olika? Ja.. Bara för att du vill höra en debatt mellan dom för nöjes skull så kommer det nog inte ske alls.. Om dom inte blir inbjudna i TV eller nått.

  5. Mink Uk

   The Kalidor Är du dum eller sverigedemokrat? Kanske både och? Så sa man även om SD inför valet -10. Titta var SD är idag. NMR skulle få det dubbla om övriga partier skulle våga prata med dom. Men i nuläget är det bara SD som gråter när ingen vill prata med dom. Ändå gnäller Jimmie Åkesson att Stefan Löfven är hycklare. Undra vem som är hycklare.

 96. Lamb4real

  När man hör Reinfeldt likt en sektledare säga "...så pratar vi inte på det sättet. Invandring berikar Sverige", så inser man vilken masspsykos det här landet befunnit sig i, och många fortfarande gör.

 97. Mikael Bohman

  Henrik i högform dekonstruerar etablissemangets maktanspråk. "Hotet mot demokratin" ska förstås som hotet mot etablissemanget och dess tolkningsföreträde. I själva verket har ju sociala medier och internet låtit flera komma till tals - "hotet mot demokratin" är alltså inget annat än en seger för demokratin.

 98. Solve Everything

  Att använda medvetet ologiska argument det ultimata sättet att försvara sig mot sina fiender.

 99. Solve Everything

  Att använda medvetet ologiska argument det ultimata sättet att försvara sig mot sina fiender.

 100. Solve Everything

  Att använda medvetet ologiska argument det ultimata sättet att försvara sig mot sina fiender.