Henrik Jönsson är entreprenör, författare och estet. I denna kanal kan du ta del av Henriks åsikter, analyser och förklaringar rörande svenska förhållanden som individ och företagsledare.
Följ även Henriks engelskspråkiga kanal här: sesels.info
Website: www.henrikjonsson.com
Instagram: instagram.com/dappermind/

 • 164
 • 6 737 011

Kommentarer

 1. Gustavus b

  Förkylningspandemins hanterande av Tegnell är mkt bra. Fake News media har lyckats skrämma upp hela världen. Sverige kommer komma ur detta först och vara slagkraftig när det ekonomiska racet startar.

 2. PineCone

  Europas byfåne slår till igen. Till och med Norge tycker att Sverige är ett puckoställe. Till och med Norge!

 3. Hans Danielsson

  Hej Henrik . Tack för en bra video! Kan du säga något om hur du märker att "algoritmerna inte tycker om" dina videor? Är det för att de är signerade Henrik Jönsson eller beror det på innehåll?

 4. Valentin Bart

  ... eller som min far brukade säga; vägen till helvetet är fylld med goda intentioner.

 5. Natalia Vriged

  Klart att det handla om att överleva ekonomiskt, och när saknas kreativa management , så tar man fega lösningar som förbud! Fy!

 6. Natalia Vriged

  Helt rätt!

 7. butti fdft

  Strålande, som alltid! Det finns inte mycket att tillägga - man blir bara så ledsen av vad inkompetensen på toppen gjort med vårt gemensamma land.

 8. ХХХ AMATЕUR SЕХ VIDЕO - СLIСК НЕRЕ

  🔥🔥🔥🔥🔥 🥇🥇🥇trending🥇🥇🥇 1:56 💙 👇👇👇💕

 9. Joakim Henrikson

  Vi har väll inget alternativ då vi saknade all form av beredskap lägg där till faktum att vi har Europas sämsta sjukvård. så har vi inget annat val än att göra det vi gör.

 10. Dan Edholm

  Problemet med upplägget är att rådgivare i andra länder gett samma råd som de i Sverige. Politiker i andra länder har inte lyssnat på sina rådgivare. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=www.altinget.se/artikel/danska-halsomyndigheten-ett-politiskt-beslut-att-stanga-gransen&ved=2ahUKEwiRv_OoitPoAhULxosKHZCIDRsQFjAAegQIBBAB&usg=AOvVaw27J5Nbt4o9P_n0AxUrmkzb

  1. butti fdft

   själva. Rätt förmätet om jag får säga det själv. Min tolkning av deras strategi är att isolera de som är smittbärare, spåra alla de haft kontakt med. Och låta samhället fortsätta

 11. אבי שלו

  You do not reflect upon the connection between Swedens social engineering vision and the Corona challenge. Why so?

 12. Lars D

  Vi skulle kanske gjort som Spanien? De har ju lyckats bra. Not. Kan någon visa på en forskningsrapport som är peer review-ad och som visar att just detta viruset orsakar sjukdomen? Det finns ingen. Testerna är inte heller pålitliga. Så folk kan bli sjuka av en annan patogen och man gissar precis som Henrik. Vad som däremot med säkerhet händer är att vi kraschar det ekonomiska systemet och konsoliderar tillgångar. Ut i solen och gör kroppen stark istället.

 13. kamran102

  Och så undrar folk varför SD är stora... Herregud.. :-/

 14. kamran102

  Bra! Min nya idol är Candace Owens från USA som blir utsatt för sånt här varje dag, men är enormt bra på att neutralisera attackerna. Se valfri video med henne här på YT.

 15. annag cocl

  14:27 Ovanligt mycket klartext, Henrik, tom från dig! BRA!

 16. Ramon Nika

  Jag vill börja med att säga gillar dina videos. Och att jag kanske inte har bästa motanalysen, men för att vara lite djävulens advokat här... På påpekar svensk exceptionalism i videon som något överdrivet, men det finns åtminstonde två saker som gör Sverige exceptionellt. Vår befolkningstäthet och som du själv nämner vår tilltro till myndigheter. Jag vet inte hur svenska ledningen kring Corona fungerar, och jag tycker helt klart att det är väldigt märkligt att de inte berättar hur de tänker. Men. Troligtvis planerar man på en regional skala, dvs befolkningstäthet kontra kapacitet per region spelar roll. Därmed skulle även strategisk undanhållande av information spela en viktig roll då man inte kan gå ut och säga "på gotland är det mindre risk att bli smittad" eftersom det skulle sabba hela strategin. Att man skulle undanhålla information om rikets beredskap för att minska panik eller följande valresultat måste väl ändå anses lite väl långsökt. Inga till min kännedom sociologiska undersökningar påpekar att svenskar skulle vara mer lagda åt panik om deras regering skulle ge alarmistiska uttalande, snarare tvärtom. Ponera att regeringen skulle säga rakt ut "tyvärr vi har inte tillräckligt med respiratorer så alla måste ta det lugnt" så tror jag (kanske naivt) att majoriteten av befolkningen skulle (eftersom vi litar på myndigheter i så stor grad) bete sig rådligt i situationen. Siffrorna du presenterar kring beredskap från 1993 är också ganska vinklat. 1993 är 3 år efter Soviet Unionens fall. Den beredskap man hade då var för ett helt annat hot med en helt annat akut vårdbehov. Självklart är Sverige kapacitet för vård i en pandemi undermåligt, men jag har svårt att köpa att man tagit beredskapmedel och sonika spenderat dem på jämställdsintegrering. Vi har en generellt högutbildad ämbetskår och är utredningarnas shangri-la land, att man omallokerar medel är en osannolikt korrelation, men att det är en prioriteringsfråga kring resurser håller jag med om. Men hur prioriterar man för beredskap? Det är en väldigt komplex analys skulle jag tro. Sverige är långt ifrån idealt, även i krisberedskap. Men vi får exakt de ledare som vi förtjänar i en demokrati, inget mindre och inget mer.

 17. dutoiu hour

  Frihet under ansvar är ju en briljant strategi. Går det åt helvete kan man skylla på folket.

 18. Oskar Henriksson

  Förstår inte din poäng. Det är väl just för att vår vårdkapacitet är så extremt låg som vi verkligen borde ta det säkra före det osäkra och göra allt vi kan för att bromsa spridningen?

  1. Oskar Henriksson

   Att vårdkapaciteten är låg hindrar inte oss från att vidta kraftiga åtgärder mot spridningen. Tvärtom borde det vara ett argument *för* att ta krafttag, för våra möjligheter att hantera ett stort vårdbehov är inte bra alls.

 19. Dale Cvetkovic

  Kolla på siffrorna! Hur många döda det ökar i Sverige! Är Sverige snart o alla andra dumma? Ni har scenariot i Spanien o Italien. Anledningen e bara ekonomi...inget annat..offra folket..låt det bli folkmord..bara vi räddar ekonomin

  1. annag cocl

   eller så har den svenska djupa staten informerat regeringen att det är en falskflag...

 20. Redaktionen3210

  Hur försvarar Sverige sin linje? Svaret är att dom inte försvarar linjen. Dom låter oss bara dö. När allt är klart kommer dom säga "Whoops....vi gjorde vad vi trodde var rätt" (Fast hela världen varnade Sverige för deras linje)

  1. dutoiu hour

   and we have been naiva....but now the country is on fire......run!!

 21. Dries van den Poel

  Vad säger statistiken? Du kan jämföra länder här: ourworldindata.org/coronavirus Jag rekommenderar att du tittar på: "Total confirmed deaths due to COVID-19 per million people"

 22. Lars S

  Homogena kultur, är det sant?

 23. Klaus Solberg Soilen

  Sydsvenskan i dag, artikel av Johan Nilsson / TT bygger på forskning, Prof. Sunetra Gupta, Oxford, Johan Ioannidis , Stanford, och Sir David Spigelhalter, Cambridge. www.svd.se/coronavirusets-bedragliga-dodlighet Min gissning är att hela "coronaaffären" blir en historia om hur massmedia påverkar folk och folk påverkar sina politiker. Detta är oproblematisk. Problemet är hur myndigheternas "expertsamhället" reagerar, i Sverige Folkhälsomyndigheten. Folkhälsomyndigheten ska vara oberoende och vetenskaplig. Eftertiden vill visa att myndigheten har givit efter för politisk press. Situationen i andra länder är, som HJ påminner oss om, ännu sämre. Sveriges undantag verkar således mindre hysterisk.

 24. Slektet

  Så grymt bra, huvudet på spiken hela vägen :)

 25. kalle stropp

  Fan vad jag är ledsen i det tråkiga jobbiga coronaelendet. MEN jag njuter så in i Helvete att Magnus Betnér inte kan köra de gig han har redovisat på din hemsida. Hoppas han går i konkurs och super ner sig.

 26. Jari Norvanto

  Det stora experimentet är ju multikulti medelst massinvandring. Det kan man kalla ett högriskprojekt med dystert utfall.

 27. Henrik Nilsson

  USA:s förefaller tillämpa den modell du gillar allra bäst. Hur kommer det sig att de också saknar skyddsutrustning? Lider deras system också av bulimi kanske....? Vad är det som slukar så mycket resurser i din mening? Siffror tillsammans med dina påståenden skulle göra dig något mer trovärdig.

 28. Hans Åkeby

  Tack Henrik, fantastiskt klargörande video, Har en undran dock, hur ser du på de Asiatiska länderna, du diskutera inte deras lite annorlunda strategi. 1853 öppnade den amerikanske kommendörkapten Perry upp Japan för handel. Men våld. Japan var före det mycket stängt och ansåg sig själva som överlägsna andra kulturer och raser. De tvingade se att de låg lågt efter väst. Vad göra: Jo, Adeln/överkalssen/den bildade klassen i Japan skickade ut sina barn över världen med order: Lär er. Varför är de bättre än oss. Kom hem och ta med er kunskapen. De for till de mäktigaste länderna på jorden: Englan, USA, Tyskland. Resultat: De byggde upp ett industrisamhälle. Det första som inte var en europeisk koloni. De krossade en Europeisk stormakt i ett krig, Ryssland. 1904-05. Hittills ser deras resultat i Corona ut som nedan (data från 3/4, www.worldometers.info ) Land #döda i Corona Invånare #döda per en miljon invånare Japan 69 126 0,54 SydKorea 177 50 3,54 Taiwan 5 23 0,21 Singapore 6 5,6 1,07 Hongkong 4 7,2 0,55 Sverige 391 10 39,1 OK, så har vi skickat några tilll östasien för att lära oss vad de gjort? Frågar journalister FHM om detta? Nej, självklart så vet vi bäst själva. Rätt förmätet om jag får säga det själv. Min tolkning av deras strategi är att isolera de som är smittbärare, spåra alla de haft kontakt med. Och låta samhället fortsätta så mycket som möjligt. Vår är att isolera alla så att vi inte smittar de som verkligen behöver skyddas - främst äldre. Skulle vilja se en analys om skillnad mellan deras angreppssätt och vårt (både Sveriges och Europas i övrigt)

 29. Wallyman53

  Fy fan vad detta va bra! Du träffar så exakt rätt. Måste vara den mest klarsynta och korrekta redogörelsen på denna kris jag sett. Henrik, du borde få nå typ av utmärkelse för detta. M a o bra jobbat!

 30. Ervin Schömer

  3 tim · Tyvärr S ledd Sverige har inte plattat av sjukkurvan tillfredsställande. Sjukvården har inga intensivvårdsplatser redan idag. Vården klara ej behovet 2020-04-04. Ni tar emot folk från smittade länder, där smittrisken är betydligt högre än hos oss. Och samtliga inkomna i landet får gå fritt ut och smitta ner oss!!! det gäller, turister, svenska som bor utomlands, migranter, gangsters som tillhör internationella ligor. Jämför Sveriges smittor med Finlands. 3-4 veckor sedan vi hade i stort sätt lika per capita, nu har vi 4 gånger så många nersmittade än finnarna!!! Det är folkmord i längden!!!! Finlands statsminister är en kvinna med kunskaper, utbildning och hjärta. Hon sade: "människoliv först! ekonomin ordnar vi efter coronavirus epidemin!. Men vi har en statsminister som har har stort sätt ingen utbildning från 15 års åldern, han vill göra annorlunda. Offras tusental svenskars liv genom en mesig epidemiskydd se ovan. Det sker i samklang med att få bort svenskar för att ge plats till nya utlänningar, nykomna som kallar sig migranter. SVERIGE FÖRST! FINLAND FÖRST! TYSKLAND FÖRST! . Men efter att vi ordnar upp våra egna länder vi skall ge skydd till de riktiga flyktingarna.

 31. bodoti qwiu

  Fan oxå... 5 min sen! 😂

 32. Anders Husmo

  Helt korrekt, Henrik. Det handlar inte om att Sverige valt en annorlunda strategi, det handlar om att det inte fanns några andra alternativ. Kraftigare åtgärder var uteslutna redan från början, eftersom förmågan att utföra dem inte finns. Till skillnad från vissa andra tror jag inte att det är en del av en cynisk strategi att låta sjukdomen rensa bort samhällsekonomiskt kostsamma människor, såsom äldre och invandrare - sådan förmåga till skarpsinnig planering tror jag inte vårt politiska etablissemang besitter. Det är ren och skär inkompentens som gjort att vi hamnat där vi är idag.

 33. Flexciuz

  3 saker de flesta 20 sek som gör att du borde förbjudas från SEsels. 1. Begär pengar, så lowkey att det är pinsamt 2. Om det tar dig 3 dagar att skapa denna "kvalité" leta efter ett annat yrke. 3. En entreprenör skulle aldrig kalla sig själv för entreprenör. Pinsam

 34. Fluffypoopprincessmelodybellfluffybottoms

  Minns ni när man kunde skryta om att vara Svensk?

 35. Realist 2.0

  eller så har den svenska djupa staten informerat regeringen att det är en falskflag...

 36. FDK

  *hade* en av världens mest homogena kulturer

 37. jijadelmais

  Every country reacts depending on their experience in the past and of course if they have learned some lessons out of that. I just saw in the news how Africa reacted to this, even there are many poor countries there, they are using their resources to battle this at any cost. The same in many other poor countries who have suffered. Swedes as a group, are not specially aware of when to consider something potentially dangerous. How to forget three years ago when we were battered by the heat wave. Yes we never saw that coming and we have been naiva....but now the country is on fire......run!!

 38. Sven Johansson

  Naturligtvis är roten till problemet den självgoda svensken som har en hemsk förmåga att ta rygg på förövare.

 39. Seeyay

  13:00 bra och intressant jämförelse. Tack.

 40. AstroLance

  Om ekonomin skulle krascha så skulle nog många bidragstagare (främst invandrare) söka sig tillbaka till sina ursprungsländer, detta vill såklart inte regeringen eftersom de har stor väljarbas bland dessa, varpå de vill att våran ekonomi ska rulla på någorlunda så att vi kan fortsätta hushålla bidragstagare, därav vår avvikande strategi.

 41. Fordprefect Woman

  Hade sådant hopp för den här kanalen (fick ha överseende med att han lät som en gammal kyrkoherde som läser upp sin predikan). Har sällan skådat sämre argumenterande. Så dåligt uppbyggt. Så besviken...

 42. Happypal

  Sverige är ett experimentland. Har varit och kommer alltid vara. För svensken accepterar precis vad som helst de blir tillsagda att acceptera. Går ett experiment bra, så följer alla efter och Sverige får och tar äran åt sig. Går det åt skogen, så blir reaktionen från övriga länder: "De funkade visst inte. Då gör vi inte som dom." Då mörkas allting ned i Sverige, som ingenting har hänt. Tänk på partiets opitionsmätningar först, så makten, kontrollen och pengarna stannar kvar i våra händer och fickor. Sen upprätthålla "Sverigebilden". Befolkningen får vi bry oss om i mån om tid. Protesterar dom så skickar ni bara fram dom nyttiga idioterna och utnyttja narcissistfasonerna som vanligt. Misshandla dom psykiskt och emotionellt. Smutskasta, ljuga, förnedra, trycka ned, och hota dom. Vrid om hjärnorna ordentligt, likt disktrasor, tills dom tror att de är dom själva som det är fel på och inte oss. Under tiden arbetar vi vidare med vårt. /Med vänlig hälsning Djupa staten...

 43. Joakim Löwenadler

  Riktigt bra video, håller med någon annan talare om att det var den bästa på länge. Inte smickrande för Löfven direkt ;-D Tänka sig att stödet för den mannen gått upp... *förvirrad*

 44. Torbjörn Skog

  Diktatur regeringen ska byta ut svenska folket mot kolonisering av islamisering i landet. Stoppa ockupation i landet. Sverige för svenskarna inte islamister och afghaner. G. V.

 45. Studio Corax

  Var är det libertarianska perspektivet? Hur skulle en stat byggd på libertarianska principer agerat under denna pandemi? Vilka är dagens mest libertarianska stater, hur har de agerat, totalitärt eller frihetligt ... osv (osminkad redogörelse helst). De analyser du presenterar nu skiljer sig knappast från DN:s och SvD:s. Jag lyssnar inte på dina videor för att jag håller med dig (för det gör jag sällan), jag lyssnar för att lära mig mer om libertarianism. Obs, jag är ändå glad över att du, Henrik, verkar stödja en linje som riktar in sig på att rädda människoliv och inte förespråkar en business-as-usual-attityd.

 46. Kjartan Saemundsson

  Det finns förmodligen inte många regeringar i Västvärlden som är lika fientlig mot sina egna medborgare och den som regerar i Sverige just nu. Regering som tror sig vara exemplarisk för alla länders regeringar. Allmänheten har igenom tiden hjärntvättats genom statliga medier och många har inget kritiskt tänkande alls. De gillar att sitta som ett blöjbarn i sin tripp-trappstol och bli matat med någon gegga ur sked. Och det är folket som reser sig upp, skriker och viftar kort mot misstrogna. Att erkänna sina misstag, eller att erkänna att man försvarar en korkad ideologi, gör man bara inte. Aldrig !! Hur ska det annars vara i ett land där många av dess ledare har nästan ingen utbildning i ryggsäcken? Ingen kompetens. Sverige styrs av amatörer….. Det är som att sitta i rallybil i full fart igenom helvete, med rattfyllo under rodret som har långt över 5 promille i blodet....

 47. Studio Corax

  Kanske slagordet "Skatt är stöld" låter mindre tufft nu.

 48. Dan Johansen

  lipstick on pig

 49. Kristoff Seisler

  bra video men snälla sluta zooma in dina porer 😒

 50. Viktigt

  12.000 5G satelliter är nu på plats uppe i rymden 5G rullas upp och installeras när alla sitter hemma i karantän Miljontals fåglar faller ned från skyn döda överallt runt om jorden där de satt igång 5G i full effekt Bin dör Insekter dör Människor får konstiga plötsliga hälsoproblem och påverkan Covid-19 är på riktigt (dock upphypat) men även en coverup för 5G och en redan långt innan kraschad världsekonomi Covid-19 är patenterat dvs det är man made Patent kan du endast ta på något som skapats Planen är NWO

 51. Paul Stjernberg

  Först en tråkig nyhet: Vi kommer alla att dö. Det är oundvikligt. Orsaken kommer att variera, men så är det. För det andra kan du ställa dig frågan vad som är poängen med denna isolering när viruset redan är här. Det betyder inte att du inte ska vara försiktig, tvätta händerna, undvika att peta dig själv i ansiktet, hålla en viss social distans, inte hosta eller nysa rakt ut i luften och så vidare. Men i väntan på ett vaccin kan vi inte göra så mycket mer. Lyssna gärna på "David Eberhard vs Döden" med Aron Flam.

 52. Massage On The Run

  Fantastisk bra video som på ett bra sätt förklarar situationen. Fler borde se den här. Har delat. Kommer att fortsätta följa dig. Keep up the good work!

 53. BerringerVids

  Du missar spårvagnen...

 54. moonlitseacapeandthedesertsky

  Skön retorik och översikt men du klipper i intervju klipp för att passa temat så: 2.7 kinesiska fladdermusar utav 5 möjilga. Tack o hej!

 55. Sankt Xando

  15:31 👏🏻👏🏻👏🏻

 56. Xamufam

  rörelsefriheten i Sverige är grundlagsskyddad det är därför Sverige tar en annan väg

 57. nemnoton

  Intressant fråga. Är teorin att det saknas resurser/beredskap och att det är anledningen till Sveriges avvikande strategi? Men resurserna handlar väl mer om att behandla sjuka, inte om vad som krävs för att införa strängare regler. Tidigare stadsepidemiologen Annika Linde sa i en artikel i Svd: (15mars)"- Jag uppfattar att strategin från Folkhälsomyndigheten är att vi ska uppnå flockimmunitet, att så många som möjligt ska smittas och därmed bli immuna, utan att bli svårt sjuka. Det gäller dock att sträcka ut infektionsförloppet och kapa toppen på antalet som blir sjuka samtidigt, för att underlätta vårdens arbete, säger Annika Linde" Tegnell säger att vi ska ha en långsam smittspridning. Men tror man inte på flockimmunitet som strategi så finns det väl ingen anledning att inte göra som de andra länderna? Så jag gissar att det är det som är strategin, man vill inte stoppa smittspridningen, man vill låta den pågå i en kontrollerad takt. Men det känns inte som att man är fullt transparent vad gäller strategin, vi kan bara spekulera. www.svd.se/tegnell-flockimmunitet-inte-huvudtaktiken

 58. Marcus Svensk

  Om vi klarar det här bra trotts den "ovanliga" inställningen till covid-19 kanske sverige kommer att ha en ganska stor fördel rent ekonomiskt? Annars kommer det visa sig att sveriges sätt att föra sig egentligen inte var så bra och troligen så kommer löfven att gå ned i historien som idioten som verkligen drev sverige in i marken... hoppas att det blir det första alternativet.....

 59. Sgt_Bepps

  Coronapandemin är faktiskt ett riktigt ordentligt i-landsproblem.

 60. vajpero

  Tänk om Löfvén, på den sista frågan, hade svarat "Jag", så som en själv hade gjort. Hade respekterat hans attityd bra mycket mer.

  1. Kenny Johansson

   Han är ett fegt kräk som inte vågar stå för det beslut som han tar och som eventuellt blir folks död.

 61. Samuel Estenlund

  Stefan Löfven fick alltså frågan i Aktuellt: "Om det visar sig att, när vi har facit, att fler dör per capita i Sverige än i jämförbara länder - Vem bär då det yttersta ansvaret för den väg Sverige valde i bekämpningen av den här smittan, är det regeringen eller är det FHM?" Stefan, svaret på den frågan är ett klart och tydligt "Ytterst är det jag som statsminister som bär det ansvaret." Svaret är inte: "Med all respekt, jag tycker det är en väl spekulativ fråga i det här skedet. Just nu, om vi tittar på Norden, så ligger vi på på samma nivå, sett till befolkningen, som Danmark, medan Finland och Norge ligger lägre än oss. Tittar runt i Europa och ser många länder ligger betydligt över oss, även med hänsyn taget till folkmängden. Jag tycker att den här utvärderingen måste komma i slutet, och det finns också olika förutsättningar i olika länder. Det kan vara mycket som skiljer oss åt. Så utvärderingen vill jag gärna vänta med och inte spekulera nu."

 62. Wilhelm B

  Jag tycker du gör ett antal logiska felsteg i den här videon: 1. Grundpremissen för att "hoppa" (eller sätta en hel nation i karantän som övriga länder gör) är att man hoppas att nån hinner få dit ett nät (vaccin samt ökad förberedelse) på plats, innan man landar, ändå använder du dig av allegorin och tycker att dess ofullständighet är helt okej att köra med ändå. För det finns väl ingen som fortfarande tror att man enkelt kan utrota viruset längre? Följden blir är att de som satt sina befolkningar i karantän tidigt snabbare närmar sig det verkligt svåra valet: hur länge har vi råd att bibehålla karantän? Sverige som avvaktat med det har kvar det trumfkortet, om man märker en markant stigning i antal smittade jämfört med andra länder. 2. Du nämner över huvud taget inte faktorer som får de flesta regeringar att dra i bromsspaken och agera i affekt (många går tom. mot sina egna myndigheters råd). Politiker känner generellt sett ett behov av att agera "kraftfullt" och visa sig "starka" i en situation som denna. Vad som är rätt eller fel agerande delar forskareliten i tu och skall vi vara noggranna beror den på ett flertal faktorer samt hur komplex modell över händelseförloppet och spridning man använder sig av. De flesta av de modeller jag tittat på, verkar man vara överens om att karantän, om den inte sköts drakoniskt och med väldigt stor skicklighet, är fullkomligt onödigt jämfört social distansiering. Då får du ungefär samma effekter, dvs saktar ner spridningen. Skillnaden är att en högre andel av arbetsstyrkan kan hålla igång samhället. 3. Jag får uppfattningen att kritiken du levererar blir relativt tandlös då du fokuserar på fel saker. Hade din video endast handlar om hur både höger och vänsterblocket totalt slaktat den svenska beredskapen, hade det varit klockren kritik, men nu försöker du få med kritik mot sittande regerings OCH fhms agerande på samma gång och då blir både frågeställningar och svar betyligt mer nyanserade, vilket du totalt ignorerar i din video och tuffar på som en "sann oberoende libertariansk debattör". Bortsett från de bitarna tycker jag att videon är väldigt bra. Bulimiliknelsen med den svenska statsapparaten är fantastiskt slående.

 63. nieooj gotoy

  faktiskt fortfarande finns och hålla hjulen rullande, om än i låg fart?

 64. Swexit

  Viktig video Henrik! Ska dela denna med nära och kära.

 65. Jan Wessel

  OCH VI I NORGE KALLER DET SINNESJUKT.

 66. Joe

  Återigen artikulerar du det så många tänker men ännu ej lyckats verbalisera. Bravo!

 67. Greger Wän

  Sett "nedmonteringen" år efter år.. Tänkt tanken om vad som blir i händelse av en "riktig" kris, exemeplvis sjukdom likt denna eller vulkan utbrott som skuggar solens strålar flera år, så missväxt sker. En kunde önska att staten skulle tillsätta någon som exempelvis Leif Östling för att effektivisera och städa upp finanserna. Vi kanske då får mer behållning för varje skattad krona i landet. Så inte alla dessa går till utreda utredningars utredningar, innan något beslut tas som allt för oftast blir tokigt ändå, då skylls det ändå på att det var utrett för dåligt.. Tack åter igen för ett bra utfört arbete! 👍🏻

 68. Thomas Frithioff

  Jag tror Sverige och de ansvariga tänker och gör rätt i Corona fallet.... och du och många med dig tänker och analyserar fel... Att låta känslor och rädslor påverka analysen.... är en UR-KASS analys strategi. . Efter kalkylen och efter analysen om Coronan ser jag dock fram emot...MYCKET. .

 69. psevenson

  15:13-15:30, där har vi roten till Sveriges problem! Detta är vad svenska politiker och statliga avlönade tjänstemän ÄLSKAR att lägga pengarna på: trams, trams och åter trams. Medan det som verkligen är viktigt glöms bort. Man kan bara hoppas att svenska folket snart vaknar upp...

 70. Joergen From Bergen

  Massimunitet! Coronan gav mig personligen extremt milda symtom. Men eftersom de var lindriga så kunde jag inte testas och finns därför inte med i statistiken. Finns det inget kliniskt bevis inrapporterat i rådande omständigheter så har har en händelse inte hänt. Jag har ingen direkt källa att hänvisa till men jag tolkar det som en mer eller mindre officiell sanning att Covid-19 hos merparten av befolkningen inte resulterar i allt för svåra symtom. Vissa får kanske inte ens några alls. Smittor som den här brukar ofta komma i vågor och världsekonomin kan inte riskera att behöva stänga ner nästa gång Covid-19 kommer rullande igen.

  1. Joergen From Bergen

   @Jagserdig Alltid Ja Jag kan ju bara gå på det muntliga omdömet jag fick vid en läkarkonsultation över telefon. Men även hur än okliniskt bevis det skulle vara så får vi inte glömma att det är ett vedertaget fakta att Covid-19 endast drabbar merparten av befolkningen relativt skonsamt.

  2. Jagserdig Alltid

   Om du ej testat dig hur i hvt. vet du att du haft den då???? Suck.

 71. Nils Holmberg

  Den här var stört bra! Tack Henrik.

 72. DRAG Denice Rättvis Aktivism Grant

  Du skulle göra den på engelska så alla som riktar mycket fokus kunde få detta beskrivet för du säger det jag känner men inte finner ord att pussla ihop i ett så här korrekt paket som du får det se enkelt ut.

 73. Ruzhki

  Vad pratar ni om, vi öppnade ju våra hjärtan för några år sedan, och våra plånböcker samtidigt. Vi har gjort vår prioritering. Sen sa ju Tegnell att det vore orimligt att dom som kom hem från Italien skulle sitta i karantän... hoppas dom som kom hem från skidresan till Italien känner sig stolta över att ha sprungit runt i Stockholm direkt när dom kom hem. Vänta några veckor så ska ni se Tegnell gå ut och "erkänna" att vi behöver "masker", så han kommer uppmana alla att tillverka egna från tshirts och dylikt. Någon gång kommer det gå in i hans skalle att viruset smittas via aerosols, dvs små vattenpartiklar som är så små och lätta att dom stannar i luften i många timmar i t ex en affär. Peak Prosperity kanalen med Marten C gick ju tidigt ut att sa att det var hur solklart som helst att smittan gick via luften då så många på fartygen blev smittade, detta var över en månad sedan, nästan två.

 74. Kågito Mobrandt

  Asiaten 1957 dödade 1-4 miljoner worldwide, Hongkonginfluensan 1968 1 milj. Ingen stängde ner ekonomin då. Däremot är det huvudet på spiken att Svenska politiker (och deras väljare) struntat i det viktiga i många, många år nu. Inte för att sparka på nån som ligger men det började med Palme och Lidbom (och Myrdalarna innan dess).

 75. Rhett Butler

  Som gammal fyrtiotalist, som upplevt många statsministrar genom åren, anser jag, att Stefan Löven är den sämsta svenska statsminister, som jag har upplevt. Det är närmast pinsamt att höra honom - och läsa av honom - i den ena pressade intervjun efter den andra. Kroppsspråk och mimik avslöjar mycket. Jag ser bara krampaktiga försök att hålla masken. Ynkligt att försöka undkomma ansvaret. Man försöker dessutom att ducka för kritiken över att beredskapsförråden har avvecklats och sänker därför alltmer säkerhetskraven för läkare och annan sjukvårdspersonal - bara för att man p.g.a. tidigare underlåtenhet helt enkelt inte har tillräckligt med skyddsmateriel. Utomordentligt skamligt!

 76. Daniel Eriksson

  En av dina bästa videos Henrik!

 77. thealiceftw

  SÅ HIMLA BRA

 78. Bobbzen

  En miljonär som sitter och tigger pengar på youtube, och låstas som att han inte skulle ha råd med att driva denna youtube kanalen annars. Äcklig kapitalist stil.

 79. Daniel Marveggio

  Trodde att marknaden skulle lösa detta, vart är den nu?

 80. Natalia Vriged

  Jag håller inte riktigt med slutsatser du gör i denna video. Har bott i Sovjet union fram till 1992 och vill säga att det finns olika sortens socialism. I sovjet satte man i fängelse människor utan sysselsättningen, t ex och det fanns ingen välfärdssystem. Sverige har varit fruktansvärt slapp och naiv i migrationsfrågor och problem och vägrade inse konsekvenserna, det jag håller med . Dock det är inte bara de rödas fel , utan hela regeringen, även under moderata perioden hade inte tagit frågor på allvar , precis som nu ingen av partier vågar ta riktigt kamp för människoliv mot coronaviruset. Det är inte färg och ideologi längre , känns det som, utan bara rädsla att tappa väljare och forlora makten.

 81. Henrik Eriksson

  Släggan faller mycket tungt när detta är över. Det har larmats om nedmonteringen av Civilförsvaret i säkert 15 år 😨Men ingen har lyssnat Jag hade dåligt förtroende innan pandemien..... Nu har jag ingen⚔️👊

 82. Andreas Karlsson

  ❤🥳👍

 83. A Swede Speaks

  Jag instämmer. Beredskap är helt nödvändigt. Har folk slutat skratta åt preppers nu?

 84. Hersch Dicardo

  Mkt kloka ord Henrik som alltid!! Men det jag inte blir klok på är att budskapet idag är raka motsatsen till budskapet i förra veckans video då du betonade konsekvenserna med en nedstängd samhälle 🤔🤷🏻‍♂️ du lyfte fram kerstin Hessius kommentar, jag citerar ”vi stänger ner ekonmin och går mot en säker katastrof föratt undvika möjligen katastrof inom sjukvården” som sagt budskapet idag går stick i stäv med budskapet du hade för en vecka sedan!

 85. Lars Wiborgh

  Passa nu för nu har regeringen pengar i överflöd ,man har slängt åt media 100 miljoner medan sjukhusen med personal går på knäna . Inser ni inte vilken skuggregering vi har .

  1. bodoti qwiu

   Känns inte helt optimalt detta, men tack för en deprimerande men tankeväckande video

 86. OpenmindedSceptic

  Allt förlita sig på folkvett är vanvett. Det tar jag med mig från 2020.👍🏻 Drakoniska åtgärder är tyvärr en nödvändighet när världen brinner. Då behövs ordning och reglering. Inte daltade, förhoppningar och lösa lagom-restriktioner. Åtgärder som är något ytterst osvenskt vill jag påstå.

 87. Hans Lennros

  I kommentarerna klagar många på Sveriges bristande beredskap. Den som i det avseendet i första hand förtjänar kritik är chefen för MSB (generaldirektör Dan Eliasson): www.msb.se/sv/om-msb/organisation/myndighetschef/ Han är en typisk socialdemokratisk påläggskalv trots att alla politiskt inflytelserika sossar vet att han är helt oduglig på allt. Även Henrik Jönsson har i flera videos tagit upp Eliassons avgrundsdjupa inkompetens. Vem/vilka är det i Riksdag/regering som tillser att så fort som Eliasson gjort bort sig på en högsta chefsposition (som han exempelvis gjorde på Migrationsverket, Försäkringskassan och Rikspolisen) så får han ett nytt välbetalt toppjobb?

 88. OpenmindedSceptic

  Visst är det ändå ganska så ofattbart att just Sverige, ett av de länder med minst antal intensivvårdsplatser per invånare i OECD, tycks vara det enda land kvar som valt just flockimmunitetsstrategin och knappt infört några kraftfulla restriktioner. Skrämmande..

 89. Kenneth Moh

  Bananrepubliken Swedistan har inte råd att stänga landet. Idag är Republiken riktigt fattig. När det den gång hette Sverige, då var landet mycket rik.

 90. norpan506

  Hur många riksdagspolitiker tror ni kommer dö av coronaviruset?

 91. Lars Wiborgh

  Idag den 4/4 går regeringen ut och skänker 100 miljoner till media,och sjukhusen har ingen utrustning .Vad liknar det här igentligen .

 92. 610 SAARi

  Bra video!

 93. ExodusCore

  Varför gjorde sig Sverige av med sina respiratorer? Jävla idioter.

  1. Always First

   Antagligen så var det någon värdegrundspolitiker som sålde dom billigt och stoppade pengarna i egen ficka, dvs så som det brukar gå till i Swedistan.

 94. ShadowAkatora

  Den Svenska arrogansen syns extremt tydligt nu i kristider. "Vi vet minsann bäst! Alla andra är idioter utom vi!" Dessutom lite lustigt/skrämmande att de som hela tiden gapar om fascism nu kör med "Sitt ned, håll käften och gör som du blir tillsagd!"

 95. ostbagen

  Om jg tycker du pratar strunt, vad skall jag göra då?

 96. Björn Bergqvist

  Lysande Henrik

 97. BM Romero

  Som alltid mycket intressant, tack Henrik 👍🏻

 98. Le Mans1970

  Henriks analys är klockren. Regeringsmakten går före allt Politikerna måste bort från samhällsfunktionerna - sakkunnig kompetens måste få mer inflytande. Vi måste kunna lita på myndigheterna men det är svårt då ledningarn är politisk tillsatta. MSB är ett bra exempel: Strategi / beredskap / kapabilitet vad gäller resursbehov vid kris/katastrof. ..? För det " psykologiska "uppdraget så har MSB förmodligen haft full upp med mörkläggningen av morden på Olof Palme och Anna Lind samt Estonia katastrofen...

 99. Hagge Bänke

  Du behöver kolla upp hur det egentligen fungerar med IVA platserna i Solna.