Henrik Jönsson är entreprenör, författare och estet. I denna kanal kan du ta del av Henriks åsikter, analyser och förklaringar rörande svenska förhållanden som individ och företagsledare.
Följ även Henriks engelskspråkiga kanal här: sesels.info
Website: www.henrikjonsson.com
Instagram: instagram.com/dappermind/

 • 152
 • 6 002 584

Kommentarer

 1. Jordan Peterson

  I would like to sell myself, but i am afraid it would result in 102 % taxes..... don't burn my book......

 2. Anton Hallin

  Några reflektioner. Vill börja med att jag tycker Wolodarski är fel ute när han anklagar Bard för att ta debatten med Gustav Kasselstrand. Ideologier man inte själv delar bekämpas bäst med samtal, inte med vägran till samtal och demonisering. Bard kan kritiseras för annat, men inte för det. Där är jag med dig. MEN. Jag tycker det är en mer än en gnutta märkligt att du i sammanhanget inte nämner Bards, för att använda hans egna ord ”svar på tal”. Det han skrev efter det här så kallade drevet var: ”Det är verkligen dags att dra dedär satans svinet Peter Wolodarski inför rätta snart”. Är det också en form av ”respektfull kommunikation” som du uppmuntrar? Skulle snarare säga att Bard blir ett talande exempel för just den förskjutning av debattklimatet som inte är jättetrevligt alls. Du som verkar vilja vara en balanserad röst - varför problematiserar du inte det?? Mycket mycket Märkligt. Wolodarski har knappt ens ”attackerat Bard”. Han spekulerar att tv4 för fem år sedan inte hade tillåtit att en programledare deltagit i det forumet. Jämför det med bards var på tal ovan. Sen är jag osäker på om Wolodarski som Bard är ”rädd för internet”. Han är väll en av dem som varit med och vänt DN från förlust till vinst just med hjälp av internet. Sist en rättelse. Det var 2014 som Sandviken-rapporten var aktuell som jag är säker på att du vet eftersom det framgår av skärmdumpaarna, inte 2018 som du säger muntligt i klippet. Vore kul med ett svar på dessa tankar :)

 3. Paul Lagmark

  Stämmer det att du har censurerat bort Angry Foreigner från ditt material? Om ja, varför?

 4. Phunny Yo

  👋🏻🚶🏼‍♂️DN lol

 5. Inger Oja

  Idag riktade Henrik en riktig tjottablängare mot Peter W😂. Eller sågades DN vid fotknölarna?😂Det här var helt underbart.Tusen tack Henrik för en sådan stil och finess😍.

 6. Lena LM

  Spennende argumenter og insights!

 7. Margaretha Christophersen

  Tack Henrik, igen.

 8. Linus Stridbeck

  Detta är ju ren folkbildning,. Tänk att mannen på gatan kan lära sej om popers filosofi i en för dom intressant kontext. Ironiskt nog är folkbildning en del public service uppdrag.

 9. jontheripper

  den här shonon Henrik blev fett roastad av Angry foreigner asså

 10. Inbound Entrepreneur

  Varje gång jag debatterar med postmodernister slutar det alltid med tystnad. Strategisk tystnad?

 11. Bertil Wittgenstein

  Fallet är enkelt. Wolodarski vill att personer som har åsikter han ogillar ska fråntas sina jobb. Att det ens finns de som håller med W. är kusligt. Då är man oförmögen att tänka klart. Gammelmedia har gjort sitt och väl är det.

 12. hejasverigeee

  Hej, underbarnet Wollis 😎 Jag gillade dig i början. Vad har hänt? Är det du eller jag som har förändrats? Omvärlden har det definitivt. Och ofta behöver vi göra det med den. Man är som en magnet i en spann med magneter. Man flyttas ovillkorligen relativt de andra magneterna när de förflyttar sig. Oftast med ett ryck, och då kan det vara viktigt att snabbt uppfatta förändringen och att lika snabbt förhålla sig till den. För mig känns det som att du blivit en i negativ bemärkelse konservativ stofil. Förnya er, DN, så kanske ni äger framtida existensberättigande. Eller ännu hellre bara gör processen kort och bara lägg ner 👇. Tack Henrik för att du förmedlar dina skarpsinniga analyser 🙏 Bubbel till dig vid tillfälle 🍾 🇸🇪

 13. jan-åke löfgren

  Ja ja censur har alltid varit på 1:a plats i Sverige, läs detta: www.s-sanningen.com/

 14. Billy Joe

  Varför vänder du kappan efter vinden Henrik? Du brukade vara bra, nej dags att unsuba.

  1. Henrik Jönsson

   Billy Joe - om du verkligen gillar DN förstår jag att det här är fel ställe för dig.

 15. A B

  PW säljer en produkt och kunderna förväntar sig att PW levererar produkten DN/DN Kultur och att han uttrycker de åsikter och tankar som omhuldas och efterfrågas av kunden. Kunden är inte Bonniers utan prenumeranterna.

 16. Jimmie Pålsson

  ska intolerans tolereras ?

  1. Henrik Jönsson

   Jimmie Pålsson - inte enligt Popper, men det är en svår gränsdragningsfråga.

 17. Öystein Rönne

  Hur kunde han bli chefredaktör???? Vad såg man för något positivt i denna varelse???

 18. Öystein Rönne

  Allvarligt talat, hur kommer det sig att Volodarski fortfarande sitter kvar???? Säger kanske en del om ägarna och deras dolda agenda.

 19. Öystein Rönne

  Ofattbart att det finns en enda människa som frivilligt prenumererar eller ens läser DN.

 20. Avi Oleg

  Swedes are finished as swedes.

 21. Mattias Larsson

  Den som vill djupdyka i DN:s mörka historia i modern tid bör lyssna på detta: sesels.info/video/video/fHd4rqqov5GAgdA.html En berättelse av en kvinna som har 20 i ryggen som anställd journalist på DN.

 22. andenandenia

  Spelar ingen roll. Svenska kvinnor föder inte tillräckligt med barn. GAME OVER!

 23. Torbjörn Sjödin

  forts. ”Parkinsons lag har bäring i alla organisationer och kanske i synnerhet i politikerstyrda sådana. En byråkrat genererar med lätthet arbetsuppgifter åt två nya byråkrater. Tyvärr fortplantar sig byråkratin med peristaltisk systematik ner i verksamheten och tidsstudier har visat att läkares arbetstid bara till en tredjedel utgörs av direkt patientarbete. Jag föreslår att man i paritet med kurs-, anställnings- och inköpsstopp inför ett administratinsstopp och att landstingen tvingas särredovisa vissa administrativa kostnader i ’öppna jämförelser’. Synd bara att mina förslag sannolikt bara skulle leda till att man beslutar att skaffa fler administratörer för att administrera detta” . källa Bengt von Zur-Mühlen Sjukhusläkaren 2013

 24. Torbjörn Sjödin

  Vore intressant att från ett vitt papper lista det Oumbärligs funktioner för medborgarna samt en lista med umbärliga virr varr av enheter, organisationer och tjänster á la Parkinssons Lag som

 25. Torbjörn Sjödin

  Kan du ta upp slöseri-, sjukvårds-, bensin- kommun- , med flera -UPPROR

 26. Torbjörn Sjödin

  Duktig research och kristall klar saklighet. Vår tids Tin Tin !

  1. Henrik Jönsson

   Torbjörn Sjödin - haha, tack! Vilken kul liknelse! Jag får skaffa en liten vit hund.

 27. DownTheRabbitHole

  Tack gode gud för att ni swish-horor finns!(no offense).

 28. Hektor Einpad

  SÅÅÅ braaaa

 29. Johan Fritz

  alla uppmärksammat att Henrik raderat alla intervjuer med Angry Foreigner...

  1. Henrik Jönsson

   Johan Fritz - uppmärksamma att den finns här och endast var nere ett tag under SEselss utrensning. sesels.info/video/video/rZiCr36xtZlvisg.html

 30. Marie Wanstrand

  Bästa Henrik Jönsson!! 👍👍

 31. krijo210

  Så Wolodarski anser att vi är inne på ett sluttande plan där värre och värre åsikter får komma till tals? Det är ju precis tvärt om där lättkränkta människor under de senaste 20 åren har lyckas vingklippa kulturen och det offentliga samtalet. Tror ni att "Kåtast i Kungsängen" hade kunnat sändas idag utan att de intoleranta hade gått i taket?

 32. Jari Norvanto

  Uppenbarligen är ägarna till Dagens Nedrigheter nöjda med Wolodarskis värv i den mörka agendans sold.

 33. Dennis Lundqvist

  Det där var rättning mittåt så det heter duga, minsann! Underbart! Gammelmedia stretar emot och sprattlar så man skäms för att överhuvudtaget ha köpt deras publikationer en gång i tiden. #Ättestupa fanns som företeelse förr i tiden. Det är en utmärkt sinnebild för det som pågår just nu med gammelmedia. Ättestupa gick dock fort över efter de knuffats ut över stupet men MSM verkar hellre vilja lida en plågsam och förnedrande död än att ta debatterna eller hålla truten och anpassa sig efter tiderna som förändras (men alla vet att storkapital ogillar konkurrens). Nu öppnar de istället sin oborstade trut och visar hur fanatiska och smått diktatoriska de är i sin intolerans.

  1. Dennis Lundqvist

   Det blir snabbt trångt på offentlighetens scen när despotkramande censurivrare skall hålla i taktpinnen. ;-)

 34. Per Normann

  En sak som väl inte nämns här i videon är herr wolodarskis syn på sin egen rättfärdighet. Jag tror att han på fullt allvar ser sin journalistiska järning som nödvändig, vidare att han inte ser att han alltmer representerar det han så ivrigt slås emot på sin ledarsida.

 35. Peter Hörnberg

  En av dina bästa hittils. Jag motsätter mig att mina skattemedel ska gå till att sponsra massmedia. Görs bra saker som folk gillar så är inte folk snåla utan givmilda. Är så att de flesta inte vill betala för saker de inte vill ha.Se bara på ditt eget "konto" bär folk uppskattar saker du tagit upp. Att sen skatteberoende mediaförmedlare så fin kallar det för swishprostution är väl ren avundsjuika då deras egna alster endast kunde skapas tack vare alla skattebetalare de försöker indoktrinera.

 36. Christopher Jakobsson

  Stoppa PK-mentaliteten i Sverige.

 37. Anders Rehn

  Peter Wolodarski var inledningsvis alltid läsvärd och en höjdpunkt på ledarsidorna. Sedan åkte han till USA (Harvard?) och blev efter återkomsten fullständigt oläsbar. Någonting plockade han upp där som måste ha förändrat honom i grunden. Antagligen samma beteende man ser i ledartexter från NYT, WP och WSJ där de skolas vid elituniversiteten (SJW högborg och plantskola). Efter 2008 Slutade jag läsa DN och strax efter det att helt sluta ta del av ledarpressen. Det är helt uppenbart rena osanningar och agendadrivande drev rakt igenom.

 38. zuygj bnsv

  SwebbTV intervju med föredetta polisen Conny Andersson rekommenderas!

 39. Thomas Olsson

  Wolodarski tror inte för en sekund att samtiden rör sig mot intolerans, sanningen är snarare att han själv och Vänstern är just det, intolerant. Han hatar att inte alla delar hans socialistiska Utopia av Saul Alinsky modell, Wolodarski är ett barn av ”Rules for Radicals” och därför är hans taktik mot oppositionen alltid densamma, ”anfall, beskyll, gör till åtlöje, förminska och ffr allt kalla dom rasister”, allt är en kamp där ändamålet helgar medlen, och då blir deras förutsättning också att dom kallar fakta och bevis rasistiskt, annars rasar argumentationen ihop som ett korthus. Följer man någon som helst politisk debatt i västvärlden så är det uppenbart att det är Vänstern och Socialisterna som är de intoleranta, detta mot all opposition, mot alla som inte delar deras Globalistiska och Marxistiska världssyn, intolerans mot alla som vill ha en balanserad och vettig miljöpolitik som bygger på observerbar fakta (och inte Greta-hysteri), mot alla som vill ha lag och ordning istället för våldtäkter och bomber, mot alla som vill ha ordning på Kommun finanserna och inte bara belåna, kort sagt mot de konservativa. Marxisterna gör alltid det som de beskyller motståndaren för att göra, det är deras ”game plan”, därför är de själva de intoleranta, de själva är rasister genom att hävda rasist varje gång någon inte delar deras uppfattning, deras rörelse Antifa är själva Fascister, och Vänstern har inget samtycke vid allmänna val där de godkänner och accepterar en valförlust. Vänstern förlorade valet om Brexit och försökte omkullkasta resultatet i 3 år, de förlorade valet i USA och försöker avsätta Trump genom den ena uppdiktade historien efter den andra, och i Sverige bytar 2 högerpartier sida efter valet och lierar sig med rena Kommunister (och då menar jag MP som är de nya ”Röda”).

  1. Henrik Jönsson

   Thomas Olsson - det blir onekligen allt orimligare att DN kallar sig själv ”liberal”. De är socialister, som stöttar företräder ett socialistiskt maktinnehav min mening.

 40. Alex K

  Tino sananandjiii!

 41. Mats Rosengren

  För att behålla demokratien måst demokratien avskaffas!

 42. gurra1351

  Den enda som är rädd är Wolodarski själv då han undermedvetet känner att hans åsikter är utdaterade och ointressanta. Han tillhör ett döende släkte av stasijournalister.

 43. ExtrackterYT

  Wolodarski har finslipat konsten att med ”weasel words” vara en orm i samhällsdebatten och media.

 44. Caden Firth

  Fast hur kan vi lita på Henrik Jönsson, när han inte ens sitter framför en riktig bokhylla? (Eller det kanske han gör, men det blir lite ljusartefakter mellan håret och bakgrunden ibland. Tror man får vrida lite på känsligheten)

  1. Henrik Jönsson

   Caden Firth - haha! Det är sant att det är en greenscreen, men bakgrundsbilden visar den bokhylla som är bakom greenscreenen ändå. Om du kollar mina tidigare videos kan du se den. 😊

 45. Lp G

  Har en stor grupp vänner från Australien, Kanada och usa som kollar slaviskt på dina videos varje lördag!

 46. Johannes Davidsson

  Har dom slutat pusha ut uppdateringar när du släpper nytt? Får inte någon push-notis? Eller är det bara jag?

  1. Henrik Jönsson

   Johannes Davidsson - har du valt ”alla” under klock-ikonen?

 47. Dagobert Krikelin

  DN är en smått vidrig blaska.

  1. Henrik Jönsson

   Dagobert Krikelin - jag är helt enig.

 48. Simon Pettersson

  Hoppas verkligen att du utnyttjar guldläget som angry foreigner serverat dig. Drama får kanaler att växa.

  1. Henrik Jönsson

   Simon Pettersson - haha! Det stämmer säkert, men den där typen av personangepp är helt ointressanta för mig. Jag är intresserad av idéer, och har ingen tid för sådant.

 49. Metthos

  Urbra. Härliga lördag.

 50. erosmangr74

  Det finns inget som en Henrik-video för att förgylla lördagen med! Jag hyser faktiskt tilltro till Sverige, för jag tror att de flesta därute vet mycket av det som är fel; de vet bara inte att det faktiskt finns lösningar för våra problem, och många andra som inte stödjer intresset för censur. Det vill säga, inte än. Men vårat antal växer.

 51. sage

  13:50 exakt där förlorade jag all min respekt för Henrik.

  1. Henrik Jönsson

   Haha! You got me! 😂 Det finns ju en skara färgstarka karaktärer som använder den typen av bombastiska invektiv om mig på riktigt!

  2. sage

   (ps jag skämtar. men gör inte om det)

 52. Got It

  Du tystade Angryforeigner....

 53. Mattias Swartz

  Som vanligt imponerad över all den information som du lyckas förmedla på så kort tid. Skulle du kunna berätta lite om hur din efterforskning inför ett avsnitt ser ut? Mvh M

  1. Mattias Swartz

   @Henrik Jönsson Tack för svaret! Fascinerad att du hinner med detta på 2-3 dagar. Inspirerande :)

  2. Henrik Jönsson

   Mattias Swartz - tack! Min process brukar börja med en filosofisk idé om VAD en aktuell situation egentligen betyder. Sedan söker jag reda på allt material jag kan hitta i ämnet, läser in mig och destillerar det till en kompakt analys. Sedan skriver jag ett manus och talar in det för kamera. Sedan klipper vi och då spontanassocierar jag till olika referensbilder och klipp. Typ så! Det tar 2-3 dagar att göra.

 54. Mats Blomdahl

  Hejja Henrik! 🙏🏻🍾

 55. Segla Barkbåt

  hycklare

 56. Anton Vahlström

  Varför är du libertarian och inte konservativ Henrik?

  1. Henrik Jönsson

   Anton Vahlström - för att min individuella frihet är viktigare än tradition. Men jag har mycket gemensamt med konservatismen, bildningsideal, artighet etc.

 57. the servant

  Sanning är inte tollerant.

 58. Think and Dance

  Låt folk vara strategiskt tysta om de vill, om det inte funkar så ser jag inte problemet. Lever inte hela den här videon kvar i det gamla paradigmet? Jag menar om DN är så obetydliga varför bry sig om vad de säger? Tänker att det anständighets-argument som vanligen framförs av etablerade mediekanaler inte handlar om vilka åsikter som ska tillåtas utan vilken journalistiska krav man bör ställa på publicister. Att samtalet gärna får vara vildvuxen men att man ska kunna vänta sig viss grad av hortonomisk ambition från etablerade mediekanaler.

  1. Henrik Jönsson

   Think and Dance - jag är mycket nyfiken på att se den strategiska tystnaden implementeras!

 59. Tobias Rörvall Rodrigues

  Svensk gammalmedia är det mest mediokra jag någonsin sett i världen. Man kan inte ens se skillnad mellan kvalitativ journalistik eller propaganda. Den undersökande journalistiken är helt död i Sverige. Inte konstigt att alternativ media växer. Denna kanal har mycket högre kvalitet än DN.

 60. Mkoni Dama

  HAHAHAHAHAHAHA This guy is from the AFS racist Neo Nazi group who has zero chance to get into Swedish elections. Now he makes videos about crimes in Malmö when he lives in an expensive apartment somewhere in central Stockholm. This guy talking rubbish. Dismiss him

 61. Petter !

  Nu vill polisen ha hjälp av militären. Inbördeskriget är nära nu: sesels.info/video/video/l2yiqZ3Ps4ujhtA.html

 62. Wil Fred

  HJ är tyvärr en av de senaste i raden av hycklare. Gör dessvärre nog mer skada än nytta om sanningssökande är eftersträvansvärt.

 63. Lamb4real

  Wolodarski vet mycket väl att Bard deltog i en DEBATT men använder ordvalet "talkshow." Han har dock rätt i att åsiktskorridoren breddats på några år, tack och lov.

 64. Anton Smith

  Peter Wolodarski är en märklig figur. Judiska personer far illa i vissa orter. Wolodarski stöttar indirekt personerna som aktivt skadar/hotar/hatar judiska personerna. Wolodarski är själv judisk. Logik?

 65. Jörgen Nilsson

  Din talteknik är grym. Önska jag vara lika bra :)

  1. Henrik Jönsson

   Tack för komplimangen!

 66. Svenne Svensson

  Wolodarski är en orch.

 67. Luzifer

  OMG!!! Henrik har blivit islamist. Bevis vid 1:53 "Allah"

 68. adamsavo

  Ett otroligt bra avsnitt (som vanligt). Henrik är helt fantastisk bra på att teoretiskt förankra och sätta ord på ett stort problem i vårt ”öppna” demokratiska samhälle. Chefredaktörer tenderar, i likhet med politiker, att fly debatten när det riskerar att bli obekvämt. Att möta motståndare med tystnad bygger på den egoistiska strategin att aldrig ta debatter man inte kan vinna något på. Då skapas ett klimat därefter. Fantastiskt avsnitt i vanlig ordning!

  1. Henrik Jönsson

   Tack vad glad jag blir av dina vänliga ord!

 69. Instructor

  Där har vi liberal pajasen Jönsson. Varför låtsas du bry dig om Sverige när du endast vill prata "business" och är så trött på invandringsfrågan. Din jävla clown att leka kapitalist och business kille och be om pengar.

 70. Nils Forsberg

  Tack för att Du framför vad väldigt många vill höra och säga. Hur ska vår yttrandefrihet kunna skyddas ?

 71. Figge Berglund

  Vad får Peter W ut av det här? När Sossarna vill frisera eländet kring invandringen så är det ju för att deras väljarkår är invandrare. Men vad är PW's avsikter? Har han ett Bilderbergskt finger uppkört någonstans?

 72. YolmzWelra

  Väldigt konstigt hur du säger att det inte är invandringens fel.. I det stora hela är det det, tillsammans med att våra lagar inte är utformade för en kraftig invandring. Det är ju inte direkt en Sven Eriksson som utför bombdåd i Sverige. Jag tror man kan sammanfatta det som att det är den oansvariga massinvandringens fel, vilket är något som har pågått under flera decennier nu. Man bör även lägga märke att i vissa områden, som till exempel Märsta, så har antal brott kraftigt ökat de senaset åren (har flera kompisar som bor där så jag vet). Så även fast de farligaste brotten såsom bombdåd begås av 2a eller 3e generationens invandrare, så begår även många av de nyanlända (år 2015+) invandrarna många brott. Det är även värt att notera att antal bombdåd och skjutningar har verkligen eskalerat sen 2015. Hur man än vrider och vänder på det, så har den massiva invandrarvågen 2015 rubbat Sverige, även fast de kanske inte är de som begår bombdåd i allmänhet. Stoppa invandring är inte hela lösningen, men bara början av en. Utvandring behövs också om man verkligen ska fixa Sverige.

  1. YolmzWelra

   Det är också synd att se EABT göra en video om dig, men jag kan typ förstå det när du förnekar att invandring inte är problemet. Jag kommer inte sluta kolla på dina videor, för de är fortfarande bra, men jag är lite orolig för att ditt innehåll kommer sjunka med tiden. Jag hoppas jag har fel förstås. Också, varför ber du inte EABT om ursäkt? Och varför är du rädd för att säga att invandringen är den största faktorn för de största problemen i Sverige idag?

 73. G U

  Hudiksvalls Tidning är en centerpartisk tidning som uppenbarligen har en agenda till hjärntvätta människor med onyanserade åsikter som de påtvingar med utvalda gratistidningar kl 1 på natten. Ta tex 22 januaris utgåva där de ägnar en huvudrubrik på framsidan och en helsida för att lyfta upp enbart positiva saker med en Hälsocentrals nya arbetssätt. På plats är givetvis leverantör, chefer och läkare som ska sälja in det nya sättet. Konsekvensanalyser lyser med sin frånvaro. Kritiken tystnar för cheferna har redan bestämt sig och nu har de även fått gratis reklam av lokala tidningen.

 74. echiron

  Wolodarski på DN med presstöd sitter i kläm mellan kontrollerande Bonnierkoncernen å ena sidan och de fria journalisterna och medierna med frivilligt ekonomiskt stöd från nöjda läsare/lyssnare å andra. Månne är han avundsjuk på Bard m. fl. ?

 75. The Confusing Channel

  Bästa svenska politiska kanalen på SEsels!! Inget snack om saken!!

 76. bernhardb4711

  Mitt huvudproblem med svenska medier är inte DN utan att alla medier ljuger på precis samma sätt, så de som bara läser svenska nyheter får en konstig världsbild: - Barnen var apatiska. - Migration är en vinst. - Ullenhags mytsida förtjänade inte kritik alls. - Ingen ljuger om sin ålder. - Den enda på planeten som vet hur man gör åldersbestämningar är en svensk Stalinist-läkare. - Tiggeriet är inte organiserat. - Etc, etc... Sen tillkommer information som bara försvinner på svenska. Det är troligen värre än alla lögner. Jag brukade skratta åt att Vänstern trodde på konspirationsteorier innan jag insåg att det tydligen var för att de lyckats genomföra dem... (Just nu är Expressen rätt fri -- de nämnde t.ex. att Ganman blev årets man. Men det blir väl rättning i ledet inför 2022, som det blev inför valet 2018.) Det jag _verkligen_ undrar är två saker: 1. Är svenska medier mer trogna sin regering än Rysslands medier är trogna Putin? 2. Kan ett land utan fria medier vara en demokrati?

 77. Nuffe Edelweiß

  Ingen inom etablerade media eller politiska makteliten vågar kritisera dig eftersom du är dödligt korrekt. Varje angrepp på ditt budskap slår tillbaka med full kraft mot den som delar ut kritiken. Du har en egenskap som är grymt effektiv i att slå håll på etablerade maktstrukturer. Din saklighet och korrekthet gör din rygg fri från hugg bakifrån. Det är inte otroligt att de som sitter på den yttersta makten, Vänsterregeringen och där tillhörande maktstrukturer förr eller senare upplever dig som ett så allvarligt hot, att de kommer att ta till riktigt fula metoder för att försöka tysta dig i takt med att allt fler lyssnar till ditt boskap. Den som lär sig av historien ser detta rätt enkelt. Keep up good working!

 78. LoppanH

  Gillar dina informativa videor, men nu försöker jag komma på var den där community”-fliken finns så jag kan se bemötandet om EABT.

  1. LoppanH

   @Baba O'Really Ok då ska jag kolla in där tack för tipset. Kolla på datorn och om man är inne på hans sida och inte på videon så finns flikarna där uppe :)

  2. Baba O'Really

   Den får jag bara upp på luren.

 79. Laszlo Ströhagen

  Jag vill gärna lyssna till "swish hororna" en att läsa den "vidriga" DN "diktator", P. Wolodarski. Han har förlorat all min respekt för längesedan. Tino Sanandaji tillhör till de mest respektabla ekonomer i Sverige och Sandviken var ett exempel på tidningens lögner. De nyare fräschare mer demokratiska massmedierna kan man hitta t.ex. på Sweb TV. Utan de skulle ha tappat optimismen i samhällsutvecklingen. Sweb Tv eller din kanal Henrik Jönsson lyssnar jag varje vecka! , är några av de lysande exempel på den nya och bredare röst i demokratin i Sverige. Utan Internet, SEsels, Facebook och Twitter hade vi endast de "vidriga" papperstidningarna med Sydsvenskan och DN i spätsen som liknar mest den "avlidna" kommunistiska tidningen Nepszabadság i Ungern, eller PRAVDA i CCCP. Tänk på att idag har vi ingen oppositions papperstidning i landet och makthavare vill förbjuda den fria ordet. Vi behöver Bindande folkomröstningar, (migrationsfrågor) en författnings domstol (vidriga lagen om 9000 afganska män) och tjänstemans ansvar (Maud Olofsson Nyon affären, Fredrik Reinfelds migrationslögner och Stefan Löfvéns naivitet). Yttrande friheten är bara bra för typ som Wolodarski, Margot. Wahlström, Sandro Scocco, Annie Löff, Morgan Johansson, Greta T, TV 4, SVT 1 och 2 och de "oberoende liberal tidningarna" och kompaniet ! Tack Henrik!

 80. Anders Wallin

  På det stora hela håller jag med. Samtalet skall vara fritt. Men om intermet verkligen ger bättre dialoger är en annan sak. Se bara påTop Comments här. Något som uppmanar till diskussion? Efterfrågar HJ avvikande åsikter i slutet av sina videos? Alla tycks försöka hitta sin åsiktsbubbla och gosa i den. Till och med tjäna pengar på den. Just Bard är väl ett ett exempel på en som INTE gosat in sig i en fålla. HJ är skapligt öppen också, vågar säga att allt inte är invandrarnas fel även om det inte går hem hos oss i entouraget. Jag kan själv tycka att de flesta bekymmer är skapade av batikhäxor som importerat kaos från MENA, men gillar att höra HJ säga annorlunda. Vill man verkligen ha fria samtal måste vi individer också skärpa till oss. Internet VAR en tillgång, men i och med sessa jävla facebookalgoritmer så har samtalen blivit sämre. Det är sexigare nu att vara i en åsiktsfålla. Och som sagt, då man läser top comments här så ser man problemen.

  1. Anders Wallin

   snuffeldjuret förra vecka var undantag, men där var han också modig i det att han inte följde mannen och sa att allt var invandringens fel.

  2. snuffeldjuret

   @Anders Wallin du påstår något som du inte backar upp, när det är jätteenkelt för dig att gå igenom kommentarerna och backa upp det du säger. Men tydligen är du för lat för det.

  3. Anders Wallin

   snuffeldjuret inte? Hur skulle det kunna vara annorlunda? Är alla kommentarer alltid positiva? Set trista är att alla i ett entourage gillar varandras hyllningar, och algoritmen bedömer en mycket likad kommentar som ”top”. En av Killarna som konstruerade algoritmen vat ju med på TV, ångrar sig djupt.

  4. snuffeldjuret

   @Anders Wallin det besvarar inte min fråga.

  5. Anders Wallin

   snuffeldjuret knappast grejen. Om det alltid är insmickrande kommentarer överst, vilket det i stort sett alltid är, är det det som syns.

 81. Lars Lindberg

  Jag är av den åsikten att alla åsikter skall få bli hörda och alla röster skall få rum. Och att när de hörs kommer den sunda instinkten vara att förkasta de som är mindre sunda. Att man måste lita på att folk önskar det riktiga. En sorts demokratisk Darwinism jag menar att den eljest vettiga Karl Popper också hade omfattat. Detta är en intellektuell debatt DN inte kan vinna. Därför att det finns alternativ till deras tidigare åsiktsmonopol. Därför att Wolodarski inte har sunda åsikter. Därför att deras främsta komkurrent är de små obehagliga sanningar de försökt undantränga genom tystnadskultur. Således har jag slutat stödja DN Och jag skaffar numera information från det som kommer att vara kvar när Dinosaurie Nyheterna dött ut.

 82. Per Eriksson

  Fantastisk video Henrik - det krävs personer som du för att förklara vad verklig tolerans betyder!

  1. Henrik Jönsson

   Tack Per!

 83. kossamums

  Uppskattar verkligen vad du gör, Henrik. Du behövs.

  1. Henrik Jönsson

   kossamums Tack! 🙏🏻

 84. pappsen

  Du borde titta på den här: sesels.info/video/video/gH2DpXyWxYyNnbY.html&t

 85. Mikael Bohman

  Tack Henrik. Wolodarskis antifascistiska mur håller på att rämna och åsiktsundersåtarna vill ut, för de har sett att det finns en friare och vackrare värld på andra sidan, på internet!

 86. Will Bloom

  Undrar om PW och hans följe var först inne och gav tummen ned på denna video.

 87. Albin Johnsson

  Peter Wolodarski tycker det är ytterst problematiskt att Bard får göra underhållning i TV4, men lyckas inte se problemet i att han själv låter en ultraauktoritär mördarregim (Kina) göra reklam i hans egen tidning.

  1. Newdrug

   jepp, hål i huvet

 88. Göran Kjellberg

  I Roland Huntfords bok "Det blinda Sverige" sade DNs chefredaktör Olof Lagercrantz att alla nyheter måste"förklaras" för läsarna så att dom "förstår". Objektiva faktanyheter menade OL var definitionsmässigt konservativa. Peter Wolodarski har en redaktionell tradition att förhålla sig till. DN censurerar mig eftersom jag påstår att Trump troligen inte kan bevisas ha gjort något som motiverar "impeachment" samt att den som är korrumperad är George Biden. Det får inte stå i tryck på DNs sidor. Bl a därför har jag sagt upp min prenumeration på DN. Jag vill nämigen läsa tidningar och inte propagandamaterial.

  1. Hans Lennros

   Ok, det är väl DN:s _modus operandi_ att fäkta bort de som avviker från åsiktskorridoren, men just vad det gäller att Trump inte kan bevisas ha gjort något som motiverar Riksrättsåtal (impeachment) så är jag ganska insatt i den frågan. Häromdagen skickade jag ut följande till flera "news outlets" och har redan fått flera respons om att detta ändrar grunden för hela impeachment-processen. Du får själv avgöra om det ligger någonting i det. Det vore intressant att få ta del av vad du tycker. *SOME BASIC FACTS IN REGARD OF THE IMPEACHMENT TRIAL IN THE SENATE* *Impeachment Article 1* (Abuse of Power). Trump allegedly abused the powers of the Presidency by asking a foreign government to look into the actions of the former Vice President Joe Biden. The House claims that the evidence suffice to prove that Trump was engaged in this type of conduct in pursuit of personal political benefits is a transcript of a conversation between Trump and Ukraine's president Zelensky in a phone call on July 25, 2019. *Here is the transcript - where are the proofs?* www.whitehouse.gov/wp-content/uploads/2019/09/Unclassified09.2019.pdf *Impeachment Article 2* (Obstruction of Congress). The White House recommended summoned witnesses not to show up. They never received Congressional subpoenas. Only when an individual refuses to comply with a Congressional subpoena it constitutes 'obstruction'. That is called 'Contempt of Congress' which is a criminal offense against the United States. Since 1935 such cases are referred to the Department of Justice (DOJ). The Office of Legal Counsel at the DOJ has declared that the President of the USA is protected from contempt by executive privilege. Facts are that neither Trump nor anyone else was subpoenaed. Hence invoking said privilege is redundant. A suggestion or proposal as to a certain course of action, even if put forward by an authoritative body, is not an impeachable offense. *How can the House legal counsels prior to the impeachment have missed these basic facts?*

  2. Hans Lennros

   Göran - VAD är det du säger? Har Dagens Nyheter censurerat dig för att du säger *s-a-n-n-i-n-g-e-n?*

 89. Agneta Onfelt

  Mycket bra Henrik. Du finner vetenskapligt stöd här sesels.info/video/video/o5WProzIvmR7raY.html

 90. NiklasKrog

  Ännu en riktigt bra video om dagsaktuella problem i Sverige. Tack, Henrik Jönsson. Jag är imponerad av hantverket, men också av argumentationen. Det vore intressant mer någon sorts svar från DN. Debatt är dock inte Wolodarskis starka sida. Jag glömmer aldrig hans möte med Alice Teodorescu i Aktuellt. Intressant med Facebook-tråden om DN. Minst en skribent från DN var inne och körde ”damage control”, som jag uppfattade det. Det gav mig sekt-vibbar. Tack, som sagt!

 91. Kalle Karlsson

  Intressant! Men är det sant att du raderade "Angry Foreigner"? sesels.info/video/video/gH2DpXyWxYyNnbY.html

  1. Benjamin Fisher

   @TheJaniusbaktus tack! Självklart har ju det inte dykt upp i mitt prenumerationsflöde :) tack SEsels.

  2. TheJaniusbaktus

   Benjamin Fisher det har han redan gjort i ”community”

  3. Benjamin Fisher

   Hoppas synnerligen att Henrik gör ett officiellt svar på EABT senaste video

 92. AdamGarand

  EABT är större

 93. Patrik Tikka

  Imponerande bra som alltid. Tack för att du förgyller vår tidsera, höjer nivån och får ens tankar visualiserade.

  1. Henrik Jönsson

   Tack snälla! 🙏🏻

 94. korvstopparen

  Om woladerski ska använda poppers modell så kan han ju använda den på islam, finns väl inte mycket som är mer intolerant än ett land som vill leva islams lagar och regler Han tror han är tolerant genom att försvara det mest intoleranta som finns....

 95. Best Of The Best Of

  Intressant att folk som vill ha en "frodig och vildvuxen debatt" ofta klär sig preussiskt medan de som vill ha en preussisk debatt (hippies) ofta klär sig "frodigt och vildvuxet"...

 96. Andreas Rosenberg

  Den fria pressen finns på nätet.

 97. Andreas Rosenberg

  Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. /Benjamin Franklin

  1. Andreas Rosenberg

   Här finns massor av kloka citat. Vad hände efter dessa stora tänkare? wisdomquotes.com/liberty-safety-benjamin-franklin/

  2. Henrik Jönsson

   Andreas Rosenberg - ett fantastiskt inspirerande citat! 👌🏻

 98. anders streifeldt

  PK-ismen är ett verktyg för eliten att kontrollera folket och få tyst på det dom inte vill höra.

  1. Petter !

   anders streifeldt Sevärt: sesels.info/video/video/l2yiqZ3Ps4ujhtA.html

 99. Lars Kronqvist

  Deltar i klimatdebatten. Dvs den debatt som borde föras, men som får fritt spelrum endast i kommentarsfält och på speciella sidor för oss skeptiker. Där har vi en stor mediadriven intolerans. Förnekare kallar de dem som inte nöjer sig med IPCCs 1,5-4,5 graders intervall utan vill fastsälla klimatkänligheten något bättre! Arktis isläge-länge sen vi hörde något!

 100. Rune Skyttsing

  Lyckligtvis har Alexander Bard både "F*CK YOU" money och en briljant begåvning för att kunna stå upp för det öppna samtalet gentemot åsiktspoliser som Wolodarski.